Dip na ryby, wędkarskie dipy zanętowe
utworzono: 2011/03/16 20:07
Panowie czy ktos z was stosowal dip smrodek bodzia. Czy faktycznie sa efekty. Ja mialem ale w zime sie nie sprawdzil u mnie. [2011-03-16 20:07]
Witam,
a co to jest ten "smrodek bodzia", ja czegoś takiego nie stosowałemale na wiosnę w tamtym rok używałem tez śmierdziela o zapach rybnym bodajrze firmy Traper i ten się sprawdził już na pierwszym łowieniu wyjołem kilka ładnych rybek w tym linka 40cm.
[2011-03-17 10:12]Witam też urzywałem dipa o zapachu kraba też okropnie śmierdział sprawdzał się w szczególności na kanałach,ale ten o zapachu ryby też jest dobry plecam również o zapachu truskawki pozdrawiam połamania kija.
[2011-03-17 13:09]Panowie czy ktos z was stosowal dip smrodek bodzia. Czy faktycznie sa efekty. Ja mialem ale w zime sie nie sprawdzil u mnie.
WITAM ! JAK WIELU WĘDKARZY JA TEŻ ZAKUPIŁEM SMRODEK PANA B. TESTOWAŁEM GO(smrodek) PRZY ŁOWIENIU Z LODU .Z efektami bywało różnie - w minioną sobotę rozgrywane były zawody pod lodowe i miałem słabe wyniki.
[2011-03-17 14:04]
Stosowałem ten dip na zb.zaporowych i na małych stawach i złapałem tylko jednego karasia na to.
O wiele wiele lepsze wyniki miałem na dipach TB
[2011-03-17 14:56]
Dipy Bodzia są rewelacyjne. w tym roku spróbuje nowe zapachy: piernik i podobno rewelacyjna wanilia. Leszcze ciągnie do smrodków jak i słodkich zapachów. Trzeba umiejętnie mieszać [2011-03-17 19:12]
To moze kolega mariusz 1991 podpowie troszeczke. Jak co i z czym w jakich proporcjach.
Interesuje mnie glownie leszcz i ploc. Bede wdzieczny.
[2011-03-17 20:30]Dipy Bodzia są wyłącznie na leszcza i płoć. Link poniżej to jest całe moje źródło informacji i ja sie do nich stosuję i wyniki miałem w tamtym roku. Mam nadzieje że w tym nie będzie inaczej. Zbieram już pieniądze by zrobić większe zakupy u Bodzia
http://bogdanbarton.pl/market
jeśli chodzi o skuteczność dipów to powiem tak niema dipów o stu procentowej skuteczności każda pora roku a także każda woda to inne podejście.Jeżeli było by inaczej to poco te wszystkie eksperymenty.Kupiłbyś jeden dip i łowiłbyś do bólu .Mój sposób jest taki że mam przy sobie kilka dipów i próbuje który będzie skuteczny.Natomiast jeśli chodzi dipy Bodzia to może są one skuteczne w tym jego jeziorze bo z tego co wiem to on tylko tam łowi.Jeżeli chcecie się przekonać że nie trzeba wydawać 15 cz 20 złotych na te cuda to kupcie zwykłą magi do zupy i moczcie w niej przynętę lub dodajcie do zanęty.Może się okazać że będziecie miło zaskoczeni.pozdrawiam...
[2011-03-19 17:20]
Nie ma cudownego środka, na każdym akwenie będzie inaczej. Zapachy i dip trzeba sprawdzić, bo są akweny na których nie zadziała
[2011-03-19 18:27]
kolega lacholek ma racje mi czesto maggi sprawdzalo sie lepiej niz niejeden firmowy dip np. kulki zalewaem maggi na kilka dni w sloiczku i efekty byly czasami zaskakujace
[2011-03-19 23:35]
Przykład z maggi to jeden z wielu który pokazuje nam że nie sztuką jest wydać kasę i wierzyć w cudowną moc różnych wynalazków.Jeżeli ktoś zapewnia cię że jego dip jest super skuteczny to co w momencie kiedy efektów brak. Zawsze można zwalić winę na ciśnienie ,wschodni wiatr albo że była pełnia księżyca.Ile razy czytaliście relacje z zawodów karpiowych w których 10 ekip złowiło 3 karpiki przez 3 dni.A przecież to chyba karpiarze mają do swojej dyspozycji całe cysterny cudownych dipów itp.Znałem takich co to sprzedawali sok do herbaty jako super dip.Jeżeli był skuteczny to czemu nie.Tylko poco płacić 15zł za100ml jak butelka 0,5 litra np. soku Paola kosztuje 4-5 zł.Na koniec powiem że takich patentów posiadam wiele,i to za psie pieniądze.
[2011-03-20 09:21]
miele psie chrupki mieszam z olejem jadalnym i w tym mocze kolki np miodowe
[2011-03-20 21:27]
Kupiłem smrodek bodzia trzy razy byłem z nim nad wodą a wyniki żadne po efektach myślę że to trochę ściema.
[2012-10-06 12:29]
Kiedyś na zasiadce karpiowej (na której nie złowiłem karpia;) siedziałem dzień bez brań. W końcu z kompanem wpadliśmy żeby zamoczyć kulki w dipie o zapachu rybnym (z zasadzie smrodzie) i wjechały w końcu...Ale leszcze;) Nie wiem czy to dip czy zbieg okoliczności. [2012-10-06 12:56]
zgadzam sie z twoja opinią . ja stosuje smrodek bodzia juz 3 rok , głównie łapie Leszcze . nie pompuję go na wiadro niewiem ile daje łyżkę gura dwie . Pierwsze efekty miałem po 5 dniach codziennie neciłem miejce i to jest własnie klucz do udanych połowów nic na siłe , ryby nie zawsze żerują . Pozdrawiam Grzesiek
[2013-01-31 14:53]
hej, a jaki polecicie dip na lina ... ??
zebym mógł czerwone zadipowac
ewentualnie kukurydze
[2013-02-01 16:58]
Hmy ciekawe pytanie dip na lina . Do kukurydzy pewnie bym dodał dip jakis miodowy ewentualnie wanilia truskawka dośc popularne i lubiane zapachy przez ryby ruznych gatunków liny też. Ale wierz nieszkodzi poeksperymentować z innymi nawet śmierdzącymi , może sie okazać strzałem w 10
[2013-02-04 00:23]
Ja też w 2013 r lato/jesień testowałem smrodek pana B. ale bez efektu. Na przełomie kwiecień/maj będę kontynuował testy (zostało mi jeszcze pół butelki 0,5 l), ale dodam DIPA ochotkę i mieloną psią karmę do zanęty. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Łowię karp, karaś, lin - jako przyłów okoń. Przeglądając różne fora wędkarskie to smrodek pana B. ma raczej opinię nie najlepszą. Poza producentem niewielu jest wędkarzy wystawiających smrodkowi ocenę umiarkowanie pozytywną. Nie natknąłem się na żadną opinię typu och - ach. Nie liczę opinii mających znamiona reklamy. Z zapachami trzeba jednak eksperymentować. Ich skuteczność zależy nie tylko od gatunku ryby, ale również od właściwości danego akwenu. Jest rzeczą powszechnie znaną, że ryby nęcone systematycznie zanętą z dodatkiem praktycznie dowolnego zapachu, będą na ten zapach uwrażliwione (kłania się Pawłow) i na tym akwenie będzie on skuteczny. Tak może i być ze smrodkiem. Trzeba spróbować, choć wydaje mi się, że lepiej słuchać i podpatrywać mistrzów nie związanych z żadnym wędkarskim biznesem. Są wtedy bezstronni i bardziej wiarygodni. Najwięcej ocen tego DIPA (smrodka) jest związanych z połowem leszcza. Ja, niestety, na leszcza od wielu lat nie poluję i o skuteczności smrodka w odniesieniu do połowu leszcza nic powiedzieć nie mogę.
[2014-03-15 21:22]
kolega lacholek ma racje mi czesto maggi sprawdzalo sie lepiej niz niejeden firmowy dip np. kulki zalewaem maggi na kilka dni w sloiczku i efekty byly czasami zaskakujace
cała tajemnica maggi to sól,której ryby bardzo potrzebuja,minerały to teraz podstawa zanęt,mieszanek i dipów [2014-03-16 02:31]