Pic na wodę, fotomontaż. Środek dezynfekujący wprowadzony w modę przez hodowców ryb, właścicieli stawów rybnych, którzy starają się zachowac sterylność i jak najmniejszą śmiertelność swojej pływającej kasy. Pysk ryby nie jest ukrwiony, więc żadne zakażenie z krwią się raczej nie przedostanie do jej organizmu. Dla mnie to kit.
A złowiłeś może kiedykolwiek amura?? nie raz amur przy odhaczaniu "puścił farbe" z pyska.
Ja tam stosuję ,odkażanie ran nie zaszkodzi rybie a jeśli nie szkodzi a może pomóc to czemu nie stosować??
Złowiłem amura niejednego. Nie kojarzę, żeby mi się juchą zalał po haku z pyska.(2010/11/17 19:20)
Ja wychodze z założenia że jak nie szkodzi to może jedynie pomóc ale z drugiej strony na każdym kroku wyciągają od wendkarzy kase to trzeba byś sceptycznie nastawionym do takich wynalazków :P
Właśnie. Wyciąganie kasy.
Ja wychodze z założenia że jak nie szkodzi to może jedynie pomóc ale z drugiej strony na każdym kroku wyciągają od wendkarzy kase to trzeba byś sceptycznie nastawionym do takich wynalazków :P
Brawo a ................ nie sieją , bez obrazy a wkrótce przed wypuszczeniem ryby przyjdzie Nam zrobić jej USG czy wytrzyma emocje............tylko czekać na nowy przepis !!!
(2010/11/17 19:27)
Brawo a ................ nie sieją , bez obrazy a wkrótce przed wypuszczeniem ryby przyjdzie Nam zrobić jej USG czy wytrzyma emocje............tylko czekać na nowy przepis !!!
miru57 nikt ci nie każe stosować , zresztą nawet jeśli sie z kimś nie zgadzasz to nie musisz go zaraz wyzywać od głupków.
Gdzie jest jakieś wyzwisko w poście @Miru57? Moim zdaniem w swojej wypowiedzi @Miru podkreślił fakt robienia z wędkarzy ............. naciągając nas właśnie na koszta związane z kupnem takich bzdetów, NIBY pomagających rybom przeżyć po wypuszczeniu z haka. Jeszcze trochę, a obowiązkowo każdy wędkarz będzie też musiał kupić przydział witamin w zanętach dla ryb i szczepionki. Złowisz rybę, chlas strzykawkę w bebechy z lekarstwem, wacik i dopiero plum do wody. Kit i tyle.(2010/11/17 19:44)
Jarek11 nie potrzebnie tak to sobie zinterpretowałeś , nie to miałem na myśli, przepraszam Cie ............
mastif jak nie chcesz stosować to powtarzam że nikt cie nie zmusza .Przynajmniej na razie.Być może kiedyś...Na niektórych łowiskach jest to w regulaminie .
mastif jak nie chcesz stosować to powtarzam że nikt cie nie zmusza .Przynajmniej na razie.Być może kiedyś...Na niektórych łowiskach jest to w regulaminie .
Ale spokojnie. Nikt mnie nie zmusza i nie zmusi, ani teraz ani potem, bo jak niby. Ja z takim łowiskiem z takim obowiązkiem się u siebie nigdzie nie spotkałem. A osobiście mam takie zdanie a nie inne o takich bzdetach i mam prawo je wyrazić, więc czemu się tak ciskasz? Używaj tego sobie, psikaj, smaruj, polewaj tymi świństwami ryby i wydawaj na to kasę, twoja sprawa przecież. Ale ja mam prawo nie wierzyć w skuteczność takiego czegoś i tyle i to napisałem.(2010/11/17 20:04)
Spokojnie bo jeszcze dojdzie do rękoczynów:P
Ale niestety taka jest prawda gdzie sie nie pojawimy i czego nie robimy na każdym kroku wyciągają od nas kase że szok
Propaganda jak w polityce wszędzie kolorowe reklamy karty wstępu po 40 zł ale taka nasza rola każdy ma inne hobby lepiej wydawać kase na środek do odkażania ran niż na fajki czy piwo :P
chociaż browarek to dobry na nerki jest lepszy niz tran :P
(2010/11/17 20:18)Spokojnie bo jeszcze dojdzie do rękoczynów:P
Ale niestety taka jest prawda gdzie sie nie pojawimy i czego nie robimy na każdym kroku wyciągają od nas kase że szok
Propaganda jak w polityce wszędzie kolorowe reklamy karty wstępu po 40 zł ale taka nasza rola każdy ma inne hobby lepiej wydawać kase na środek do odkażania ran niż na fajki czy piwo :P
chociaż browarek to dobry na nerki jest lepszy niz tran :P
Skutki złego obchodzenia się z karpiem - brak dezynfekcji ran po haczyku! fot. Internet
(2010/11/22 14:37)