(...) jednak plećka 0,08 to cienizna przy jesiennych zębaczach a jaxonowska to już lipa totalna.
Mam kolowrotek przy wedce na szczupaka na ktorym nawinieta jest plecionka 0.08 -:) Nigdzie nie napisał że chce chlastać tym zestawem szczupale ale to logiczne,tak czy siak za chudo na jesienne a na wiosenno-letnie to już przeginka
Co zaś tyczy się plećki jaxonowej to faktycznie masz rację-czasem odzywa się we mnie wrodzone adhd i "łykam" tekst nie skupiając się zbytnio na treści-mój błąd.
Tak na marginesie dopowiem iż dla mnie jaxonsrakson to synonim bubla pierwszej kategori-w każdej dziecinie i odmianie,brzydzę się nawet do ręki toto brać,ongiś miałem powiedzmy z 20 artykułów tejże poronionej firmy i wszystkie były strzałem w kolano,bylejaki szmelc uklepany za miskę ryzu w chrl....tfuuu:)
Tym razem nie mogę się w pełni z Tobą zgodzić. Od około 20 lat używam wędzisk i kołowrotków JAXON-a, ich zestawy stanowią 80% mojego wyposażenia i jeszcze się nie zawiodłem. Warunkiem jest znajomość sprzętu i dostosowanie wymagań do tego co sobą prezentuje. Normalne, że jeśli kupuje się wędzisko za 50 PLN i wymaga od niego wyholowania 30kg suma, to jest to nierealne.
(...)Nie wiem jak jest aktualnie z jakością Jaxona w sferze wędek i kołowrotków i się nie dowiem bo strafiłem zaufanie kupując kilka ich produktów jakieś 4-6 lat temu.
Warunkiem jest znajomość sprzętu i dostosowanie wymagań do tego co sobą prezentuje. Normalne, że jeśli kupuje się wędzisko za 50 PLN i wymaga od niego wyholowania 30kg suma, to jest to nierealne.
Ostatnio przekonałem się też do ich obrotówek, mają bardzo dobrą pracę m. in. dzięki doskonałemu strzemiączku z jednolitego drutu z nawierconymi otworkami. Mają jednak mankament w postaci nietrwałej folii, którą są oklejane niektóre modele, pod tym względem znacznie lepsze są i tańsze obrotówki SPINEX
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.