Daiwa czy Okuma na karpia
utworzono: 2013/11/17 00:12
Witam Mam mały problem.Zaczynam dopiero z wędkarstwem karpiowym.Do tej pory łowiłem wyłącznie na spining. Mam problem z doborem kołowrotka. Co byście polecili, DAIWA REGAL Z 4500 BR czy Okuma Powerliner 860 a może coś innego w przedziale cenowym Regala ? [2013-11-17 00:12]
Powerliner troszkę lepiej wypada przede wszystkim cenowo na Askari 259pln. Ma longcasta i więcej łożysk. Posiadam Powerlinera i mogę stwierdzić że jest to dobry sprzęt.
[2013-11-17 08:16]
Także Posiadam Okumę i jestem z niej Bardzo zadowolony bierz bez zastanawiania Hol jest po prostu wspaniały Hamulec działa bez zarzutu ! [2013-11-17 11:07]
Witam kolegówWidzę, że jeden problem mam już z głowy.Zastanawiam się jeszcze nad wędkami z seri Daiwa Black Widow 3,60. Ale nie wiem czy wybrać 3 Lbs czy 3.5 Lbs. Będę łowił wśród zaczepów i rozsądniejszym wyborem był by 3.5 Lbs ale czy nie będzie za sztywna na początek? [2013-11-17 11:22]
I tu ci polecę wędkę Anaconda Base 3-3,25 lb Posiadam ją ma akcję semiparaboliczną a nie paraboliczną jak daiwa moje klubowe łowisko jest bardzo trudne pełno zatopionych drzew i podobno nawet koparka stara na dnie karpie po zacięciu z pewnej miejscówki od razu pędzi w zaczepy ta wędka jest świetna do hamowania miśków od tych zaczepów posiada pięcio letnią gwarancję polecam jest świetna do rzutów w tym przedziale cenowym bomba wykonanie super
W zupełności starczy ci ten model co mam ja chyba że chcesz porzucać PVA (czytałem na forach że ktoś tego modelu co ja używał do spomba i rzucał nią jakimś 140g)
Tu masz fotkę zestawiku Okuma Pawer Liner 865Anaconda Base 360 3-3,25 lb [2013-11-17 12:20]
Kolego H arry95mix, dzięki twoim postom moje wątpliwości zostały rozwiane.Mam czas do końca lutego na skompletowanie sprzętu.Na zdjęciach wędziska prezentują się oszałamiająco.Teraz pozostaje mi przeczekać zimę i w trakcie długich zimowych wieczorów przyswoić trochę wiedzy teoretycznej.Pozdrawiam i życzę dużżżżych okazów cyprinusów. [2013-11-17 13:51]
I tu ci polecę wędkę Anaconda Base 3-3,25 lb Posiadam ją ma akcję semiparaboliczną a nie paraboliczną jak daiwa moje klubowe łowisko jest bardzo trudne pełno zatopionych drzew i podobno nawet koparka stara na dnie karpie po zacięciu z pewnej miejscówki od razu pędzi w zaczepy ta wędka jest świetna do hamowania miśków od tych zaczepów posiada pięcio letnią gwarancję polecam jest świetna do rzutów w tym przedziale cenowym bomba wykonanie super
W zupełności starczy ci ten model co mam ja chyba że chcesz porzucać PVA (czytałem na forach że ktoś tego modelu co ja używał do spomba i rzucał nią jakimś 140g)
Tu masz fotkę zestawiku Okuma Pawer Liner 865Anaconda Base 360 3-3,25 lb
Dobrze to wygląda... [2013-11-17 17:28]
Kolego H arry95mix, dzięki twoim postom moje wątpliwości zostały rozwiane.Mam czas do końca lutego na skompletowanie sprzętu.Na zdjęciach wędziska prezentują się oszałamiająco.Teraz pozostaje mi przeczekać zimę i w trakcie długich zimowych wieczorów przyswoić trochę wiedzy teoretycznej.Pozdrawiam i życzę dużżżżych okazów cyprinusów.
Dzięki
Nie ma za co polecam się na przyszłość od następnego ruszy nasz program wędkarki więc trochę może pomogę jeszcze . [2013-11-17 17:41]