Mam mały problem.Zaczynam dopiero z wędkarstwem karpiowym.Do tej pory łowiłem wyłącznie na spining. Mam problem z doborem kołowrotka. Co byście polecili, DAIWA REGAL Z 4500 BR czy Okuma Powerliner 860 a może coś innego w przedziale cenowym Regala ?
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
I tu ci polecę wędkę Anaconda Base 3-3,25 lb Posiadam ją ma akcję semiparaboliczną a nie paraboliczną jak daiwa moje klubowe łowisko jest bardzo trudne pełno zatopionych drzew i podobno nawet koparka stara na dnie karpie po zacięciu z pewnej miejscówki od razu pędzi w zaczepy ta wędka jest świetna do hamowania miśków od tych zaczepów posiada pięcio letnią gwarancję polecam jest świetna do rzutów w tym przedziale cenowym bomba wykonanie super
W zupełności starczy ci ten model co mam ja chyba że chcesz porzucać PVA (czytałem na forach że ktoś tego modelu co ja używał do spomba i rzucał nią jakimś 140g)
Tu masz fotkę zestawiku Okuma Pawer Liner 865Anaconda Base 360 3-3,25 lb
Kolego Harry95mix,dzięki twoim postom moje wątpliwości zostały rozwiane.Mam czas do końca lutego na skompletowanie sprzętu.Na zdjęciach wędziska prezentują się oszałamiająco.Teraz pozostaje mi przeczekać zimę i w trakcie długich zimowych wieczorów przyswoić trochę wiedzy teoretycznej.Pozdrawiam i życzę dużżżżych okazów cyprinusów.