Daiwa czy Okuma na karpia

/ 10 odpowiedzi / 3 zdjęć
Witam
Mam mały problem.Zaczynam dopiero z wędkarstwem karpiowym.Do tej pory łowiłem wyłącznie na spining. Mam problem z doborem kołowrotka. Co byście polecili, DAIWA REGAL Z 4500 BR czy Okuma Powerliner 860 a może coś innego w przedziale cenowym Regala ?
luzy

Powerliner troszkę lepiej wypada przede wszystkim cenowo na Askari 259pln. Ma longcasta i więcej łożysk. Posiadam Powerlinera i mogę stwierdzić że jest to dobry sprzęt. (2013/11/17 08:16)

harry95mix

Także Posiadam Okumę  i jestem z niej  Bardzo zadowolony bierz bez zastanawiania Hol jest po prostu wspaniały Hamulec działa bez zarzutu ! (2013/11/17 11:07)

czarnyDGF

Witam kolegówWidzę, że jeden problem mam już z głowy.Zastanawiam się jeszcze nad wędkami z seri Daiwa Black Widow 3,60. Ale nie wiem czy wybrać 3 Lbs czy 3.5 Lbs. Będę łowił wśród zaczepów i rozsądniejszym wyborem był by 3.5 Lbs ale czy nie będzie za sztywna na początek? (2013/11/17 11:22)

harry95mix

I tu ci polecę wędkę Anaconda Base 3-3,25 lb  Posiadam ją ma akcję semiparaboliczną a nie paraboliczną jak daiwa moje klubowe łowisko jest bardzo trudne pełno zatopionych drzew i podobno nawet koparka stara na dnie karpie po zacięciu z pewnej miejscówki od razu pędzi w zaczepy ta wędka jest świetna do hamowania miśków od tych zaczepów posiada pięcio letnią gwarancję polecam jest świetna do rzutów w tym przedziale cenowym bomba wykonanie super
W zupełności starczy ci ten model co mam ja chyba że chcesz porzucać PVA (czytałem na forach że ktoś tego modelu co ja używał do spomba i rzucał nią jakimś 140g)
Tu masz fotkę zestawiku Okuma Pawer Liner 865Anaconda Base 360 3-3,25 lb (2013/11/17 12:20)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

czarnyDGF

Kolego Harry95mix,dzięki twoim postom moje wątpliwości zostały rozwiane.Mam czas do końca lutego na skompletowanie sprzętu.Na zdjęciach wędziska prezentują się oszałamiająco.Teraz pozostaje mi przeczekać zimę i w trakcie długich zimowych wieczorów przyswoić  trochę wiedzy teoretycznej.Pozdrawiam i życzę dużżżżych okazów cyprinusów. (2013/11/17 13:51)

haja

I tu ci polecę wędkę Anaconda Base 3-3,25 lb  Posiadam ją ma akcję semiparaboliczną a nie paraboliczną jak daiwa moje klubowe łowisko jest bardzo trudne pełno zatopionych drzew i podobno nawet koparka stara na dnie karpie po zacięciu z pewnej miejscówki od razu pędzi w zaczepy ta wędka jest świetna do hamowania miśków od tych zaczepów posiada pięcio letnią gwarancję polecam jest świetna do rzutów w tym przedziale cenowym bomba wykonanie super
W zupełności starczy ci ten model co mam ja chyba że chcesz porzucać PVA (czytałem na forach że ktoś tego modelu co ja używał do spomba i rzucał nią jakimś 140g)
Tu masz fotkę zestawiku Okuma Pawer Liner 865Anaconda Base 360 3-3,25 lb

Dobrze to wygląda... (2013/11/17 17:28)

harry95mix

Kolego Harry95mix,dzięki twoim postom moje wątpliwości zostały rozwiane.Mam czas do końca lutego na skompletowanie sprzętu.Na zdjęciach wędziska prezentują się oszałamiająco.Teraz pozostaje mi przeczekać zimę i w trakcie długich zimowych wieczorów przyswoić  trochę wiedzy teoretycznej.Pozdrawiam i życzę dużżżżych okazów cyprinusów.

Dzięki
Nie ma za co polecam się na przyszłość od następnego ruszy nasz program wędkarki więc trochę może pomogę jeszcze . (2013/11/17 17:41)