Witam mam kilka wahadlowek i obrotek ktore wziela juz troche korozja, sa troche pordzewiale. Moze ktos moze sprawdzony sposob na doprowadzenie ich do swietnosci? :D Dzisiaj bede probowal wrzucic je do coca-coli moze pusci rdza. pozdrawiam.
Witam mam kilka wahadlowek i obrotek ktore wziela juz troche korozja, sa troche pordzewiale. Moze ktos moze sprawdzony sposob na doprowadzenie ich do swietnosci? :D Dzisiaj bede probowal wrzucic je do coca-coli moze pusci rdza. pozdrawiam.
Metoda jeszcze nie sprawdzana, ale może reklamowy Cyl.t kamień i rdza lub podobne?
Sprawdzę po sezonie bo faktycznie czasem mała stara zapomniana blaszka lekko zardzewiała jest o dziwo łowniejsza niż ta "cycuś" błyszcząca.
(2013/09/13 18:12)A jaki macie sposób na brudne od piasku i kurzu kopyta i twistery? Nawet muchy zrobiły parę śladów :)
Spirytus albo rozpuszczalnik się do tego nadaje , z tym , że rozpuszczalnikiem należy myć gumki a nie moczyć , w innym przypadku Twoje gumy mogą zniknąć :)))) . Jedyny minus rozpuszczalnika , to jego zapach , spirytus nie zostawia jakiejkolwiek woni .
(2013/09/14 15:04)Metoda jeszcze nie sprawdzana, ale może reklamowy Cyl.t kamień i rdza lub podobne?
Sprawdzę po sezonie bo faktycznie czasem mała stara zapomniana blaszka lekko zardzewiała jest o dziwo łowniejsza niż ta "cycuś" błyszcząca.
A jaki macie sposób na brudne od piasku i kurzu kopyta i twistery? Nawet muchy zrobiły parę śladów :)
Spirytus albo rozpuszczalnik się do tego nadaje , z tym , że rozpuszczalnikiem należy myć gumki a nie moczyć , w innym przypadku Twoje gumy mogą zniknąć :)))) . Jedyny minus rozpuszczalnika , to jego zapach , spirytus nie zostawia jakiejkolwiek woni .
Metoda jeszcze nie sprawdzana, ale może reklamowy Cyl.t kamień i rdza lub podobne?
Nie radzę stosowania żrących środków. Gdyż powłoka już może nie być taka piękna. Ja kiedyś jedną błystkę potraktowałem bodajże fosolem... Rdza zeszłą, ale powłoka straciła swój srebrzysty blask, stała się jakaś ciemniejsza.
Napisałem, że sprawdzę po sezonie dlatego, że czasem po takim zabiegu czyszczenia wszystko wygląd OK, a na wiosnę jak otwierasz pudełko to tylko "płacz".
(2013/09/18 16:44)(2013/10/08 17:25)Witam mam kilka wahadlowek i obrotek ktore wziela juz troche korozja, sa troche pordzewiale. Moze ktos moze sprawdzony sposob na doprowadzenie ich do swietnosci? :D Dzisiaj bede probowal wrzucic je do coca-coli moze pusci rdza. pozdrawiam.
Witam. Do czyszczenia (polerowania ) blaszek używam czyścików kuchennych. Tych z drobnych drucików. Podczas używania "nikną w palcach" rozsypując się na drobinki. Równie dobra jest wełna stalowa (są różne gradacje) używana w stolarce. Przy polerowaniu posrebrzanych paletek obrotówek, trzeba uważać aby nie zetrzeć srebrnej powierzchni. Przy miedzi i mosiądzu jak i stali, efekt super.