Zaloguj się do konta

Czym jest dla nas wędkarstwo?

utworzono: 2014/06/29 09:36
Artur z Ketrzyna

Czym jest dla nas wędkarstwo?
Każdy z nas dobrze wie! Hobby i pasja! Co fakt można to też połączyć ze sortem i rywalizacją.
Wielu z nas lubi brać udział w zawodach towarzyskich czy kwalifikowanych.

Ale czy to pozwala dla ZG PZW Mówić tak;
Nikt z nas nie ma wątpliwoś ci, że wędkarstwo to sport. Dla każdego sportowca najważniejsze zawody to Olimpiada!
http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/98735/60/nikt_z_nas_nie_ma_watpliwosci_ze_wedkarstwo_to_sport__program_we

Chciałem to skomentować, ale nie umożliwiono tego. Dlaczego?
Bo wiedza że była by duża krytyka!

[2014-06-29 09:36]

Jakub Woś

Dla mnie wędkarswo nie ma nic wspólnego ze sportem. A jedyna rywalizacja to miedzy mną a rybą. No czasem pogodą i komarami.
[2014-06-29 20:28]

Lukasz254

Dla mnie wedkarstwo to hobbi i chęć łowienia ryb, a jedyną rywalicazją są zakłady z kolegą. [2014-06-29 21:12]

haja

Ze sportem dla mnie nie ma wiele wspólnego. Jak chcę sobie pobiegać to idę z synem na boisko, a jak chcę wypocząć to idę na ryby  [2014-06-29 21:50]

lukasz89

Ze sportem dla mnie nie ma wiele wspólnego. Jak chcę sobie pobiegać to idę z synem na boisko, a jak chcę wypocząć to idę na ryby 

wszyscy mowia ze ida sobie wypoczac na ryby. ale chyba tylko psychicznie bo fizycznie to po nockach zawsze odypiam i wymeczony jestem strasznie ;)
[2014-06-29 21:59]

destruktor

Witam dla mnie wędkarstwo to przyjemność niema mowy o sporcie i spinaniu sie na zawodach czy tym podobnym chodze na ryby z przyjemności każda wyprawa na ryby to dla mnie przygoda to tyle :)
[2014-06-29 22:38]

89krzysztof

Sposób na zapełnienie zamrażarki! :)
[2014-06-29 23:13]

Bernard51

Dla mnie wędkarswo nie ma nic wspólnego ze sportem. A jedyna rywalizacja to miedzy mną a rybą. No czasem pogodą i komarami.

To jest właśnie to co mnie najbardziej ciągnie nad wodę, nie jakieś dobre towarzystwo czy wyścigi szczurów,...    trochę to brzydko zabrzmiało przepraszam zawodników w tym hobby.
[2014-06-30 06:49]

SVT

Wędkarsto to, to co lubimy najbardziej, pasja, hobby i chwila wypoczynku. Człowiek ucieka z domu aby się wyciszyć, odpocząć od dzieci, monotonnej codzienności. Można to nazwać także sportem, gubimy kg przemieszczając się. Zarzucanie wędek też ma swoje ruchy. A jeśli chodzi o rywalizacje, nigdy do tego nie podchodziłem z zaciśniętym zgryzem. Najbardziej dogodnie się czuję gdy łowie sam. [2014-06-30 09:48]

cierpliwy1

Woda dla mnie to życie ,kocham być nad wodą . Złowienie rybki sprawia mi przyjemność ,jak też zjedzenie dobrej i dobrze przygotowanej najlepiej usmażonej tradycyjnie na patelni.Jak kiedyś pisałem ryb zabieram bardzo mało ponieważ moja rodzina woli rybki morskie. [2014-06-30 10:49]

Jest to oderwanie się od codzienności. [2014-06-30 13:29]

joey

Dla mnie wędkarstwo to hobbi oraz szansa na trochę relaksu i oderwanie się od szarej codzienności... [2014-06-30 13:48]

Artur z Ketrzyna

Tak jak dla was dla mnie wędkarstwo to hobby i pasja. Sposób na przyjemne spędzenie wolnego czasu, oderwanie sie od trudów codziennego życia, naładowanie baterii.
Lubie też brać udział w zawodach towarzyskich, i podchodzę do tego na luzie, bardziej jako spotkanie z innymi wędkarzami i wspólne wędkowanie, z odrobina rywalizacji. Jedyny raz gdy to nie ja kieruję, tak więc porostu zabawa i luzik...

Choć patrząc na to z innej perspektywy, to i częściowo obsesja i nałóg. Który potrafi być dość silny...
Który odbija się na życiu prywatnym i towarzyskim....

[2014-07-07 20:19]

Truflarz

Pasja i hobby ..... i forma wypoczynku czynnego. Mam pracę siedzącą i ruch jest dla mnie wielce wskazany. Spróbowałem metody castingowej i "wpadłem" na dobre.
Choć czasem lubię sobie nad spławiczkiem pomedytować.......
I zawsze jadę na ryby a nie po ryby.......
[2014-07-07 21:04]