Jesli jeszcze ktos bedzie mi wciskal kit na temat zasadnosci egzaminow, to dostane zajadow.
jak widac, egzaminy to czysta fikcja. Byc moze sa pojedyncze osrodki, gdzie jest inaczej, ale to wisienki na torcie.
Obowiazkiem wedkujacego powinna byc znajomosc przepisow. W przypadku jej braku, kary. I tyle. A czy zdal egzamin czy nie to nie ma znaczenia.
Przyjezdza obcokrajowiec, kupuje licencja i ma w d..e egzaminy. To co ?. On nie musi zdawac a Polak tak ?.
Glupota. Obaj powinni byc traktowani jednakowo. Zadnych egzaminow. Jedynie w czasie kontroli kary w przypadku lamania prawa. I bez tlumaczenia, ze wedkarz czegos tam nie wiedzial. Jego psim obowiazkiem, idac na ryby,jest znac przepisy.
Jesli jeszcze ktos bedzie mi wciskal kit na temat zasadnosci egzaminow, to dostane zajadow.
jak widac, egzaminy to czysta fikcja. Byc moze sa pojedyncze osrodki, gdzie jest inaczej, ale to wisienki na torcie.
Obowiazkiem wedkujacego powinna byc znajomosc przepisow. W przypadku jej braku, kary. I tyle. A czy zdal egzamin czy nie to nie ma znaczenia.
Przyjezdza obcokrajowiec, kupuje licencja i ma w d..e egzaminy. To co ?. On nie musi zdawac a Polak tak ?.
Glupota. Obaj powinni byc traktowani jednakowo. Zadnych egzaminow. Jedynie w czasie kontroli kary w przypadku lamania prawa. I bez tlumaczenia, ze wedkarz czegos tam nie wiedzial. Jego psim obowiazkiem, idac na ryby,jest znac przepisy.
Egzamin zdajesz raz w życiu (chyba że życie traktujesz jak egzamin),wymiary ryb typu płotka,wzdrega ,okoń,zmieniają sie co roku i tu egzamin nie ma za bardzo nic wspólnego z tematem.Znajomość przepisów to dobra i obowiązkowa rzecz,nie znajomość zła ,naganna ,ale kto pyta nie błądzi i ten fakt ja raczej popieram niz karce za takie zachowanie.bardzo fajnie ,odważnie i nie ma co ganić
Tylko pytanie jest "czy ma wymiar" a nie - "jaki jest wymiar?" i w tym przypadku niemaja nic do tego coroczne zmiany .
(2011/06/06 11:41)Niestety ma co jest jak dla mnie zaskoczeniem w tym roku.Po wprowadzeniu przepisu o zakazie łowienia na swoje lub kupione żywce, miałem nadzieje że przynajmniej wymiar wzdregi zlikwidują.Do tego wzdrega na zbiornikach śląski powolutku wypiera płoć ( która wymiaru nie ma ) i niestety zaczynamy prawie same wzdregi łapać. Dla równowagi moim zdaniem wymiaru mieć nie powinna.
Niestety ma co jest jak dla mnie zaskoczeniem w tym roku.Po wprowadzeniu przepisu o zakazie łowienia na swoje lub kupione żywce, miałem nadzieje że przynajmniej wymiar wzdregi zlikwidują.Do tego wzdrega na zbiornikach śląski powolutku wypiera płoć ( która wymiaru nie ma ) i niestety zaczynamy prawie same wzdregi łapać. Dla równowagi moim zdaniem wymiaru mieć nie powinna.
płoć też ma wymiar ochronny 15cm jak wzdręga
płoć też ma wymiar ochronny 15cm jak wzdręga