Koledzy nawet jak nie na ryby to zawsze warto przejść się nad wodę na spacer:-)
Można wtedy znaleźć ciekawe, nowe miejscówki a i z przyrodą można poobcować:-)
Zawsze warto zabrać też ze sobą aparat...
(2014/01/02 15:28)jak bym się sam nie przekonał to nie chodził bym w styczniu.(2014/01/02 15:49)
równo rok temu była gorsza pogoda w mojej okolicy wybrałem sie na spacer a tu siedzi kolega po kiju i wedkuje.
ludzie jakie miał piekne płocie i to na czerwonego nie na pinke czy też na ochotkę. jutro może pójdę ale w sobotę to na 100% będę nad wodą
Siema . mam takie pytanie czy warto isc teraz na ryby. polowic z gruntu i ze splawika na jezioro. jak tak to co na haczyk założyć ?? i jaka zanęta ??
tydzien temu wlasnie poszedlem o 8 rano. zarzuciłem wędkę jedną na grunt i jadna na splawik. nic nie bralo mialem czerwone robaki i mady. jeszcze raz spróbuje wtedy może sie poszcześci .
Ja, niemal codzień odwiedzam pobliskie jeziorko z nadzieją, że spotkam jakiegoś "miłośnika" nad wodą. Mimo, że w regionie nia ma mrozów, lecz nad wodą panuję przenikliwe zimno. Może jednak zabiorę spinning i na rozgrzewkę porzucam bocznym trokiem..
Oczywiście, delikatne skubnięcia dało się odczuć, lecz bez rezultatu - bym pominął: jeden "paproszek" został na zaczepie... - ale fajnie było i byli też inni, łowili z gruntu.
(2014/01/04 17:30)tej zimy warto :-).Na co złapałeś te ryby? (2014/01/06 20:32)
Dziś na popradzie ( temp plus siedem ) w trzy godziny zaliczyłem dwie brzany po ponad 60 cm sztuka plus jakiekieś trzy klenie pod 40 cm :-)
Od razu uprzedzam ewentualne glosy oburzenia. Ryby w świetnej kondycji wrociły do wody