Czy umiemy godnie obchodzić Święto Niepodległośći
utworzono: 2011/11/11 12:41
Jak wszyscy wiemy jest to już 93 rocznica odzyskania niepodległości przez Polskę .11 listopada 1918 r. Rada Regencyjna przekazała Józefowi Piłsudskiemu władzę wojskową i naczelne dowództwo podległych jej wojsk polskich. Tego samego dnia Niemcy podpisały zawieszenie broni kończące I wojnę światową. Po ponad 120 latach Polska odzyskiwała niepodległość.
W tej chwili trwają oficjalne obchody na Placu Piłsudskiego , potem będzie szedł pochód ................. No właśnie , ale czy jeden ??? , już zapowiedziano , kilka dni temu pochód wszech Polaków , Kazimiery Szczuki i nawet mają przyjechać organizacje faszystowskie z Niemiec
Jak wiadomo na każda manifestację i kontrmanifestację trzeba mieć wcześniejsze pozwolenia ( w tym przypadku ) od Prezydenta Warszawy.
Czy nasze władze muszą wydawać zezwolenia ??? , na inne przemarsze , które zakłócą przebieg tej rocznicy , na tak ważne dla prawdziwych Polaków i patriotów .
Oby tylko nie powtórzyła się sytuacja z tamtego roku . Już z 7 miast ściągnięto posiłki Policji na wypadem jakiś rozruchów .
Czy to jest normalne , że nie umiemy w sposób godny i cywilizowany upamiętnić ta wspaniałą i jakże ważną rocznicę w spokoju i zadumie ???
[2011-11-11 12:41]
Szanowny Kol. Jurku, masz racje. Jest rocznica, zróbmy manife. Komuś nie będzie pasować, to ponijmy. Pobijmy=policja. Pobijmy + Policja= skandal. Pibijmy+policja+skandal= media. Aż w końcu pobijmy+policja+skandal+media= POŚN*
POŚN*- Polskie Obchodu Święta Narodowego.
[2011-11-11 12:50]
witam powiem jedno wstyd co sie dzieje w Warszawie nie lepiej popuszczac fajerwerki jak w Ameryce co?! [2011-11-11 20:25]
Ile osób w ilu miastach skąd wyjechali Policjanci na te chuligańskie zamieszki do W-awy, nie otrzymało pomocy Policji z wielu przestępstw i wykroczeń..... Nikt tego nie policzy. A bandziorom w to graj. [2011-11-11 21:02]
Może zbyt mało Rogali Marcińskich sprowadzili do stolicy i to wszystko z głodu!!! [2011-11-11 21:35]
po pierwsze czemu pozwolenie tym debilom z niemiec dali? Adolfki niech się pieprzą serio. koniec czasów gestapo. SS już nie istnieje a oni nadal się w to bawią masakra. UE powinna coś z tym zrobić bo oni są problemem nie tylko w Naszym Kraju. Polska! kuzwa co oni z tą Polską robią. Serio. Nie po to się 123 lat starali żeby teraz nie szanować naszgo kraju itp. Sorry ale powinniśmy pamiętać o tych co walczyli. Niech się szwaby zamkną. dwie wojny przegrali więc niech się przymkną zeby trzeciej nie musieli. Sorry to mnie denerwuje. A ta manifestacja anty... no cóż świadczy tylko inteligencji.... [2011-11-11 21:46]
zauważcie Koledzy, że komuś bardzo zależy na zakłócaniu tego typu uroczystości, bo przecież młodzież niemiecka nie przyjechała tak sobie do Polski, lecz przez pewne media, które niszczą Polskę została zaproszona. A teraz te same media obciążają młodzież polską. A najlepszym obrazem jest to,że na kilkadziesiąt zatrzymanych.połowę stanowi lewactwo z Niemiec. Ciekaw jestem czy zostana przykładnie ukarani ?
[2011-11-13 11:07]
Cześć.
Jako że byłem uczestnikiem Marszu postanowiłem napisać parę słów i wniosków. Po pierwsze to co zobaczyłem w tv zupełnie mnie zszokowało - nie widziałem ani jednego ujęcia właściwego Marszu. Idąc w głównym Marszu nawet policji zbyt wiele nie było widać a już nie mówiąc o zamieszkach. Jak to wyglądało można zobaczyć tu: https://www.youtube.com/watch?v=cPi6y93nuvY
Po drugie w Marszu wzięło udział najwięcej ludzi w historii III RP. Po trzecie jak ma nie być zamieszek jeśli legalizuje się w tym samym miejscu manifestację mającą zablokować inną legalna manifestację??? Policja już na samym początku zmieniała trasę legalnego Marszu ustaloną wcześniej, ponieważ lewica tą trasę sobie zabarykadowała - jak to miało nie doprowadzić do zamieszek??? Po czwarte podobnież (bo ja tego nie widziałem) Policja zachowywała się niesamowicie prowokacyjnie - ale tego jak pisałem nie widziałem.
Szkoda że Polacy nie potrafią obchodzić godnie swego ważnego święta.
[2011-11-13 11:27]