Zaloguj się do konta

Czy to kłusowanie na legalu?-fotki na forum.

utworzono: 2011/10/01 13:02
Chomikus

Witam
Mam pytanie czy takie zdjęcia nie powinny być usuwane automatycznie przez administratorów ??? Przecież krew człowieka zalewa jak widzi takie zdjęcia , a później jeden z drugim mają wielkie pretensje do całego świata że w łowisku  nie ma ryb ...
Co wy na to ?   http://www.wedkuje.pl/galeria,szczupak,179133,284
[2011-10-01 13:02]

Adam01

Oby każdy miał wymiar... Choć na to wg nie wygląda.!
[2011-10-01 14:01]

kapusta

Profil:

Pseudonim: misieq9112
Imię i nazwisko: Michał Sukiennik
W portalu od: 2011-09-30
Ranga: Początkujący (10)
dodaj do znajomych napisz wiadomość

Młody zapalony wędkarz jezior i rzeki w drawienskim parku narodowym ...

Ostatnio dodani znajomi:

Brak dodanych znajomych.

Ostatnio dodane zdjęcia:

Ostatnie rekordowe okazy:

Brak rekordów.

A POWINNO BYĆ MŁODY KŁUSOWNIK..................................

[2011-10-01 14:14]

Artur z Ketrzyna

Witam
Mam pytanie czy takie zdjęcia nie powinny być usuwane automatycznie przez administratorów ??? Przecież krew człowieka zalewa jak widzi takie zdjęcia , a później jeden z drugim mają wielkie pretensje do całego świata że w łowisku  nie ma ryb ...
Co wy na to ?   http://www.wedkuje.pl/galeria,szczupak,179133,284

Zgadzam się z kolegą, że takie zachowanie naszych kolegów po kiju jest karygodne. I mógł bym nawet kolegę zacytować, i dodać że to czyste łamanie RAPR czyli kłusownictwo.
Tyle że czy kolega zostawił tam swój komentarz dotyczący zdjęcia? Nie! Czy złosił naruszenie? też raczej nie...
[2011-10-01 17:25]

Tomasz90

oj oj oj trochę wyjaśnień by się przydało ,gdzie złowione są te rybki??cy na wodach PZW ???czy na innych gdzie obowiązuje RAPR???czy może gdzieś za granicą czy na komercji??
[2011-10-01 18:04]

spira123

a ja nieraz całe popołudnie bez brania siedze  [2011-10-01 22:09]

halski021

A może to połów kilku osób?
[2011-10-01 22:52]

witiakwicol1

A może to połów kilku osób?

jeżeli kilku to powinni pokazać swoje zakazane gęby bo oblicze pokazali na zdjęciach.
[2011-10-02 19:42]

aigor

Liczy sie tylko mięcho.....część z tych szczupaczków nie ma wymiaru, tu nie trzeba eksperta :(
[2011-10-04 14:21]

Mija

Ostatnio teść pokazał mi zdjęcie ponoć wielkiej ropuchy... ponoć, bo zrobił powiększenie i nie zastosował żadnej skali więc g*** było widać... tak jak na tym zdjęciu. [2011-10-04 15:18]

Mija

a to małe wygląda jak wielka gęba jazgarza [2011-10-04 15:19]

ryukon1975

Ostatnio teść pokazał mi zdjęcie ponoć wielkiej ropuchy... ponoć, bo zrobił powiększenie i nie zastosował żadnej skali więc g*** było widać... tak jak na tym zdjęciu.

Zgadza się,zdjęcie które nic nie znaczy i można je zinterpretować na sto sposobów.
Niektórym jednak wystarczyło by ryby pomierzyć,wędkarza ocenić, i zwyzywać.Po co to wszystko? By pokazać swoją wyższość nad młodym chłopakiem w internecie.W realu zapewne od nikogo nie są wyżsi, ale teraz podbudowani duchowo.Przykre wręcz chore zachowanie.
[2011-10-04 15:33]

Mija

Dla mnie to jakaś paranoja a nie chęć podbudowania własnego ego... Najlepiej w ogóle nie jeść ryb bo to oznacza ich mordowanie i z automatu człowiek staje się mięsiarzem... Paranoicy i tyle. [2011-10-04 15:40]

Była już akcja na forum, chłopak chciał się pochwalić połowem i napisał , że na trzy wędki łowił, pokazał też fotkę, na której trzyma karpika , na buźce chłopaka "banan" i zadowolenie;). Krótko cieszył się na forum, bo napadło go stado hien edukacyjnych osądzających go o kłusownictwo, nikt go za rybki ( wypuszczone do wody) nie pochwalił, tylko że to " kłusownictwo!", a młodzianek po prostu łowił na prywatnym stawie ;) śmiech hahahaha ;)
[2011-10-04 15:42]

Mija

Przypomina mi to dzień kiedy złapaliśmy naszego pierwszego (i jedynego jak dotąd) szczupaka i całe łowisko za nami krzyczało "NIE WYMIAROWY!!!"... Miał 51 cm a krzyczący tylko głupkowato się uśmiechali ... bo oni nie złapali żadnego. Może to w tym problem? zazdrość ... [2011-10-04 15:45]

ryukon1975

Sami obrońcy życia ryb i RAPR na różnych forach.Dlaczego jak jestem nad wodą widzę tylko pozyskiwaczy mięsa i zawistne zazdrosne mordy? To mnie dziwi najbardziej różnica pomiędzy internetem a realiami. Mam wrażenie że większość krzyczy bym uwolnił rybę tylko po to by oni ją zjedli.
[2011-10-04 15:53]

krisal

Sami obrońcy życia ryb i RAPR na różnych forach.Dlaczego jak jestem nad wodą widzę tylko pozyskiwaczy mięsa i zawistne zazdrosne mordy? To mnie dziwi najbardziej różnica pomiędzy internetem a realiami. Mam wrażenie że większość krzyczy bym uwolnił rybę tylko po to by oni ją zjedli.

i tu trafiłeś w sedno...
[2011-10-04 16:41]

kamfora

Może należałoby najpierw zapytać człowieka skąd te ryby? A może łowił z kolegami i ryby są wspólna zdobyczą? Dlaczego od razu chcecie linczować kogoś nic o nim nie wiedząc? [2011-10-04 18:52]

robertxxx62

Może należałoby najpierw zapytać człowieka skąd te ryby? A może łowił z kolegami i ryby są wspólna zdobyczą? Dlaczego od razu chcecie linczować kogoś nic o nim nie wiedząc?

Witam ! Można by było się zapytać tylko już rzygać się chce jak każda podobna fotka to tłumaczenie że z dwudziestoma kolegami złapane , albo że to na prywatnym , a najlepsze jest to jak jest fotka wypchanej siatki że aż nogą trzeba było upychać i tekst że rybki w dobrej kondycji wróciły do wody , śmiech na sali . Nikt tu nie zabrania brać rybki do domu tylko z umiarem . Niema co się dziwić ludziom że reagują na takie fotki a ci co sobie umieszczają to niech nie mają pretensji .
[2011-10-04 19:08]

Witam ! Można by było się zapytać tylko już rzygać się chce jak każda podobna fotka to tłumaczenie że z dwudziestoma kolegami złapane , albo że to na prywatnym , a najlepsze jest to jak jest fotka wypchanej siatki że aż nogą trzeba było upychać i tekst że rybki w dobrej kondycji wróciły do wody , śmiech na sali . Nikt tu nie zabrania brać rybki do domu tylko z umiarem . Niema co się dziwić ludziom że reagują na takie fotki a ci co sobie umieszczają to niech nie mają pretensji .

Witaj Robercie........i wszystko w temacie :) [2011-10-04 19:15]

Tomasz90

Może należałoby najpierw zapytać człowieka skąd te ryby? A może łowił z kolegami i ryby są wspólna zdobyczą? Dlaczego od razu chcecie linczować kogoś nic o nim nie wiedząc?

no mogli by lepiej podpisywać
[2011-10-04 19:18]

robertxxx62

Witaj Robercie........i wszystko w temacie :)

Witam Mirku :)
[2011-10-04 19:19]

kamfora

A ja mówię zajmijmy się łowieniem ryb, a nie szukaniem ofiar do zabawy w ekologów. Przynajmniej jeden pan tutaj pisze bzdury aż tchnie demagogią. Sam niedawno brał co popadło pełnymi siatami a teraz innych umoralnia. Ja zakładam, że jeśli ktoś publikuje zdjęcie a na nim widać więcej niż pozwala RAPR, to chyba wie że jest na wędkarskim portalu i sam sobie w kolano nie będzie strzelał. No chyba że jakiś niezrównoważony typ. [2011-10-04 19:56]