Czy taka opłata tylko w Okręgu Toruńskim???

/ 46 odpowiedzi / 5 zdjęć

Składki członkowskie na wędkowanie na rok 2011

L.p.

Nazwa łowiska

Składka podstawowa

Składka ulgowa

Składki całoroczne dla członków PZW

1.

Wody Okręgu Toruń

I rata
II rata

285,00

185,00
100,00

194,00

-
-

2.

1 łowisko

195,00

140,00

3.

Wody Okręgu Toruń dla młodzieży uczącej się w szkołach dziennych od 16-24 roku zycia

90,00

-

4.

Członek uczestnik

15,00

-

5.

Za szczególne zasługi dla rozwoju wędkarstwa lub odznaczonego złota odznaką PZW z wieńcami

50,00

-

6.

Zweryfikowany strażnik SSRyb. Okręgu Toruń

5,00

-

Składki okresowe dla członków PZW

7.

Wody Okręgu Toruń

1 dzień

25,00

8.

Wody Okręgu Toruń

3 dni

50,00

9.

Wody Okręgu Toruń

7 dni

70,00

Składki okresowe dla niezrzeszonych i cudzoziemców

10.

Wody Okręgu Toruń

1 dzień

50,00

11.

Wody Okręgu Toruń

3 dni

100,00

12.

Wody Okręgu Toruń

7 dni

140,00

UWAGA:

1. składki członkowskie okręgowe - na wędkowanie zawierają w sobie wszystkie metody i sposoby wędkowania
2. członek uczestnik ma prawo do wędkowania na wszystkich wodach Okręgu PZW Toruń
3. opłata ulgowa dotyczy członków PZW:
a/ odznaczonych złotą lub srebrną odznaką PZW
b/ posiadających udokumentowany 40-letni staż członkowski
c/ osób powyżej 70-tego roku życia                                                                              Tabela pochodzi z internetu ze strony ....tinca ...

jurek

Zarządy Okręgów mogłyby docenić pracę darmową społecznych strażników we wszystkich Okręgach ......... ale tylko tych , co się wykazują , a nie istnieją na papierze
(2011/01/01 12:38)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

stiven 48

Jak wynika z tej tabeli Zarząd Okręgu PZW w Toruniu zweryfikował kolegów i za ogromną pracę SSRyb zatwierdził taką opłatę. W ten sposób Koledzy zostali w jakiś sposób docenieni, a jest to mały ułamek nagrody za pracę którą wykonują. (2011/01/01 16:15)

superjaro

Wielki szacun dla PZW TORUŃ widać jak doceniają pracę ludzi,którzy naprawdę coś dobrego robią dla wędkarstwa!! Tak to właśnie powinno wyglądać. A zasługi i nagrody są dla tych co coś robią a nie,że tylko są. Pozdrawiam

(2011/01/01 17:33)

u?ytkownik32263

Za to akurat szacunek , ale jakim kosztem?

Kosztem przeciętnego wędkarza , który NIE ŁOWI Z ŁÓDKI, NIE WĘDKUJE NA WODACH GÓRSKICH, a MUSI ZA TO PŁACIĆ!!! I to jest chamstwo zarządu mojego okręgu. Dobrze Panowie i Panie przeczytajcie : opłata całoroczna 285 PLN + 62 PLN członkowska co daje 347 PLN!!!. Bez jakiejkolwiek możliwości wyboru metody połowu i miejsca. A okręg dodatkowo stracił w 2009 r 3 z 4 obwodów Wisły oraz całą Drwęcę. na rzecz RZGW. Zdzierstwo i chamstwo!!!

(2011/01/01 20:36)

Sniper64

Cześć wszystkim..:)
Tak... nie ma w tym roku wyboru z opłatami...wszystko pod ciągnęli do jednej opłaty w znaczku nizinnym! W moim okręgu jest tak samo tylko składka wynosi 180 zł z groszami.Też jestem trochę wkurzony bo płacę za coś czego nie robię..Nie mam w pobliżu górskich łowisk! Więc dlaczego mam za to płacić! Niby to wszystko na polepszenie ochrony i zagospodarowanie można było oficjalnie napisać to za to to za to a to na tamto!Z drugiej strony wyszczególnić ile na ochronę a ile na konkretne zagospodarowanie i czego!Wędkarze powinni wiedzieć za co płacą..no ale co zrobić ja wędkuję od dzieciaka i będę wędkował,,,mam nadzieje że na starość będzie mnie stać na opłaty!!! i doczekam sie rybnych wód...  (2011/01/01 21:11)

jurek

Rozumiem Cię doskonale Marku ..... Sniper64 ..... wszyscy jesteśmy wkurzeni nowymi opłatami , zapewne wciąż będą szukać jakiś sposobów na pozyskanie pieniędzy od wędkarzy , bo deficyt jest olbrzymi i większość Okręgów jest na minusie ---więc muszą jakoś sobie to troszkę wyrównać ------------------------- Ale mi tu chodzi o co innego , Okręg Toruński choć zadłużony po uszy umiał docenić pracę społecznych strażników , którzy narażają niekiedy swoje zdrowie i życie na rzecz ochrony wędkarstwa . Dwa lata temu ta opłata wynosiła 2 złote ------------ Uważam , że inne Okręgi powinny wziąć przykład z Torunia ----------- , bo nikt nie może policzyć na 100 % ile czasu i pieniędzy strażnicy społeczni poświęcają na rzecz tej pasji .
(2011/01/02 14:45)

jurek

Moim zdaniem społeczna straż rybacka ( powinno być wędkarska straż ) jest niedoceniana przez władze PZW , a także wędkarzy .
(2011/01/02 15:46)

u?ytkownik32263

jurek a napisz mi jak ja jako przeciętny wędkarz mam mieć szacunek dla SSR w moim okręgu , gdzie przez 7-8 ostatnich lat byłem sprawdzany 3 razy? I jak dobrze pamiętam, że nie przez SSR tylko PSR i Policję. Więc mam pacić na służbę które istnieje tylko wirtualnie, na papierze? Otóż mi to się nie podoba i nie zgadzam się z takim podejściem. Albo są widoczni i kontrole to nie fikcja, albo nie dostają takich ulg i płacą np. połowę składki. Innego wyjścia nie widzę. Ale na koniec zaznaczam, że czepiam się mojego okręgu toruńskiego, bo może w innych jest lepiej, oby. (2011/01/02 17:37)

bernal

w moim okręgu skierniewickim strażnicy nie mają żadnych ulg i nie narzekają a wiem co mówię bo sam jestem strażnikiem SSR (jak sama nazwa mówi społeczna)decyzje o ulgach podejmuje się na plenach przez przedstawicieli których my wybieramy,więc może warto byłoby spojrzeć wokół siebie jakiego reprezentanta mamy z koła w okręgu i co dla nas robi dobrego (2011/01/02 22:32)

bernal

przyznaję że dwa lata temu strażnicy otrzymali pamiątkowe torby a w ubiegłym roku odbyły się zawody dla SSR na których za swą ofiarną pracę(ilość udokumentowanych kontroli) strażnicy otrzymali medale i dyplomy,a to już coś (2011/01/02 22:40)

jurek

Masz rację Tomaszu ...... Tomas81 ..... , ja również nie słyszałem o aktywności strażników z Twojego Okręgu . Uważam , że trzeba pisać często o takim nieróbstwie , a przecież w całej Polsce wiemy , jak bardzo jest zadłużony Okręg Toruński . Musisz Tomku wraz z innymi kolegami-wędkarzami żądać na Walnych Zebraniach prawdziwych informacji o pracy społecznych strażników -------------- Słyszałem i wiem , że w wielu Kołach Wędkarskich są strażnicy , ale ani razu nie byli na kontroli -----Takim osobom trzeba podziękować i wyrzucić ze straży , bo przynoszą wstyd innym i złe zdanie o Nas wszystkich ( ale zapewne są tam układy i układziki !!!!! )
(2011/01/03 15:42)

u?ytkownik57785

Masz rację Tomaszu ...... Tomas81 ..... , ja również nie słyszałem o aktywności strażników z Twojego Okręgu . Uważam , że trzeba pisać często o takim nieróbstwie , a przecież w całej Polsce wiemy , jak bardzo jest zadłużony Okręg Toruński . Musisz Tomku wraz z innymi kolegami-wędkarzami żądać na Walnych Zebraniach prawdziwych informacji o pracy społecznych strażników -------------- Słyszałem i wiem , że w wielu Kołach Wędkarskich są strażnicy , ale ani razu nie byli na kontroli -----Takim osobom trzeba podziękować i wyrzucić ze straży , bo przynoszą wstyd innym i złe zdanie o Nas wszystkich ( ale zapewne są tam układy i układziki !!!!! )

.........i wstępować za nich w szeregi SSR.

(2011/01/03 15:48)

radek123

ja w zeszłym roku 2010 byłem sprawdzany 26 razy w tym 2 razy w nocy !!!!

doceniam prace tych ludzi!!! (2011/01/03 15:51)

jurek

Święta racja Maćku ................. wstępować i działać skutecznie .
(2011/01/03 15:58)

pafcio2509

A umnie w okolicy przez jakies dziesiec lat to miałem raz kontrol i to wszystko i gdzie ci straznicy  (2011/01/03 16:02)

u?ytkownik57785

A umnie w okolicy przez jakies dziesiec lat to miałem raz kontrol i to wszystko i gdzie ci straznicy 

Siedzą w domach i narzekają na brak strażników.

(2011/01/03 16:06)

jurek

Może obserwowali Cię z ukrycia i doszli do wniosku , że ten to etyczny wędkarz , więc po co go kontrolować , może Cię znają i z daleka widać , że z Tobą nie ma żadnych problemów .
(2011/01/03 16:09)

pafcio2509

nikt tu nie narzeka tylko stwierdzam fakty (2011/01/03 16:10)

u?ytkownik57785

nikt tu nie narzeka tylko stwierdzam fakty

Nie napisałem akurat o Tobie. Poza tym, my te fakty doskonale znamy, mamy wszyscy tą świadomość. Pytasz gdzie ci strażnicy, to odpowiedziałem. Strażnikiem nie zostaje ktoś, kto nie jest wędkarzem. Więc siedzą ci wędkarze w domach i narzekają na brak strażników SSR, a kłusownicy mają wolną rękę i pole do popisu. Potem kto winny, na kim psy wieszać, wyzywać, obrażać, wyśmiewać? SSR. A jakże.

(2011/01/03 16:20)

stiven 48

Ile wpisów tyle racji - ale nikt nie chce nadstawiac swojej dupy! (2011/01/03 17:39)

u?ytkownik32263

Jurek i Mastiff chętnie bym wstąpił w wasze szeregi ale dwie rzeczy mnie przed tym hamują: doprawdy mało czasu, na rybki go często brakuje, a druga rzecz to właśnie moje obrzydzenie władzami mojego okręgu, po prostu nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Najchętniej bym gdzieś indziej opłacał składki ale mam dość daleko do innych okręgów, tak że w ogóle bym nie jeździł na ryby. Chyba, że na komerchę, bleee. A że jestem cięty na SSRowców to wynika tylko i wyłącznie dlatego, że "moi" nic nie robią, albo siedzą w domach i pierdzą w fotele. I za taką "pracę" to powinni niezłą rózgę dostać od Mikołaja na święta, a może dostali:)))? A tak w ogóle to może powinniście zostać wciągnięci do PSR, wtedy może byście mieli trochę więcej kasy na paliwko, jakąś łączność, żarełko podczas patroli. Nie byłoby wam lepiej? Pytam się bo nie po prostu nie mam zielonego pojęcia. (2011/01/03 18:25)

u?ytkownik57785

Jurek i Mastiff chętnie bym wstąpił w wasze szeregi ale dwie rzeczy mnie przed tym hamują: doprawdy mało czasu, na rybki go często brakuje, a druga rzecz to właśnie moje obrzydzenie władzami mojego okręgu, po prostu nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Najchętniej bym gdzieś indziej opłacał składki ale mam dość daleko do innych okręgów, tak że w ogóle bym nie jeździł na ryby. Chyba, że na komerchę, bleee. A że jestem cięty na SSRowców to wynika tylko i wyłącznie dlatego, że "moi" nic nie robią, albo siedzą w domach i pierdzą w fotele. I za taką "pracę" to powinni niezłą rózgę dostać od Mikołaja na święta, a może dostali:)))? A tak w ogóle to może powinniście zostać wciągnięci do PSR, wtedy może byście mieli trochę więcej kasy na paliwko, jakąś łączność, żarełko podczas patroli. Nie byłoby wam lepiej? Pytam się bo nie po prostu nie mam zielonego pojęcia.

PSR to fucha, do której trzeba mieć plecki... :) Tak własnie jak u Ciebie, pracują społeczniacy, którzy mysleli, że będą paniskami z blachą na piersi, a tu trzeba zapierd.....ć, chcieć, wiedzieć jak z ludźmi rozmawiać, jak kłusownika dorwać i wybić mu z głowy kłusowanie, żeby samemu mieć co złowić z wnukami kiedyś. A jak ktoś wstepuje do SSR z innymi planami i nadziejami, to niech lepiej siedzi w kapciach w domu.

(2011/01/03 19:34)

viktor0

opłaty u was drogie; ale brawo brawo za docenienie SSR.Szkoda że inne okręgi tego nie robią.Nie piszę tego dlatego że też jestem strażnikiem ale dlatego że w tym okręgu potrafili docenić pracę tych ludzi ;anonimowych ludzi ;którzy poświęcają swój drogocenny czas ,zdrowie i niestety bardzo często szarpiąc swoje nerwy.Nie szukam laurów ale spróbujmy docenić prace tych ludzi,społeczników-wydaje mi się pełną gębą.Pozdrawiam. (2011/01/03 19:35)

bernal

masz rację Mastiff niektórzy myślą że zgłoszą się na SSR i to wystarcza,a tu trzeba zapieprzać w moim kole na 200 wędkarzy jest nas 5 strażników i nie ma mowy o leżeniu,jednak dopóki będziemy mieli takie kiepskie uprawnienia a w zasadzie ich brak nigdy nie będzie chętnych do ochrony naszych wód (2011/01/03 19:54)

bernal

pięciu strażników łącznie ze mną co roku daje przychód dla mojego koła 1000-1500zł z około 120 kontroli rocznie,Ci którzy się zgłosili a nie chcą pracować zmuszeni są do rezygnacji z tej funkcji (2011/01/03 20:12)