cześć :) mam 15 lat. chcę pojechać z kumplem na jezioro pzw. ja mom karte, ale on nie. skoro można lowić na 2 wędki spławikowe to jak ja bym miał 1 i on 1 to czy moglibyśmy tak łowić? on ma 14 lat.
Jak kolega ma 14 lat juz skończone, to może sobie już wyrobić Kartę Wędkarską i moglibyście wtedy łowić obaj, każdy na dwie wędki. Ale na dzień dzisiejszy nie wolno Ci udostępniać mu swojej żadnej wędki. Nie wolno mu wędkować, a Tobie dawać mu wędki.
cześć :) mam 15 lat. chcę pojechać z kumplem na jezioro pzw. ja mom karte, ale on nie. skoro można lowić na 2 wędki spławikowe to jak ja bym miał 1 i on 1 to czy moglibyśmy tak łowić? on ma 14 lat.
albo kombinujcie, jak nikt nie widzi to udostępnij mu 1 wędkę . w razie kontroli obydwie należą do ciebie . Pewnie Mój post wzbudzi oburzenie, ale skoro to będą tylko 2 wędki to wg mnie nie ważne ile osób na nie łowi.
albo kombinujcie, jak nikt nie widzi to udostępnij mu 1 wędkę . w razie kontroli obydwie należą do ciebie . Pewnie Mój post wzbudzi oburzenie, ale skoro to będą tylko 2 wędki to wg mnie nie ważne ile osób na nie łowi.
Nie wiem w czym jest problem (jeszcze podgrzewany).
Kiedyś było, kiedyś nikt nie patrzył, teraz nie można "no po prostu nie można i już".
Zadający pytanie otrzymał odpowiedź ma kartę wędkarską (15 lat) może wędkować kolega z którym zamierzał wędkować nie posiada obecnie karty ale mając lat 14 może ją sobie "wyrobić" i nie jest to jakiś koszt z kosmosu.
Obaj będą posiadali karty wędkarskie i będą mogli wędkować razem.
(O pozwoleniach nie wspominam celowo).
(2013/05/20 18:11)