- nie wszystko jest jasne:))) Jak możesz to zdobądź tn kwit czy co to tam wystawili i daj na forum bo mnie samego ciekawi co to takiego za moda teraz:))Pozdrawiam i bez i obrazy:)
Od takiego założenia powinno zaczynać sie dlasze gdybanie i polemika.Dyskusja na temat historii podsłuchanych od znajomych ,bez jakiegoś konkretu to jak piec ciasto bez drożdży --może wyrosnąć ,ale ze źle wymieszanego może być zakalec.
(2011/11/10 21:03)Ok już napisałem do kolegi jak przeczyta to pewnie mi odeśle zdjęcie to wstawię .
Witam,Drodzy wędkarze jeżeli każdy z nas będzie znał RAPR nigdy nie dojdzie do takich czy podobnych sytuacji.Nie ma co płakać,jeżeli należy się do PZW TRZEBA znać regulamin i statut i po problemie,pozdro.
Witam,Drodzy wędkarze jeżeli każdy z nas będzie znał RAPR nigdy nie dojdzie do takich czy podobnych sytuacji.Nie ma co płakać,jeżeli należy się do PZW TRZEBA znać regulamin i statut i po problemie,pozdro.
Kierowcy powinni znać prawo kodeksu drogowego,a dziennie około kilku tysięcy robi wykroczenia.
Nie pisz że każdy powinien znać przepisy,bo to puste gdybanie.Ludzie starsi po prostu łowią ryby i nie są skłonni do wchłaniania nowych zakazów i nakazów,zresztą młodzi również.Można pisać że każdy powinien znać przepisy,ale prawda jest taka,że ja sam dzięki tylko temu portalowi dowiedziałem sie sporo nowych rzeczy ,a tępakiem nie jestem.
Człowiek staje sie niewolnikiem i nawet wędkarstwo zaczyna mu to przypominać.Nie wolno palić,pić, tego tamtego,przy łowieniu nie wystarczy trzymać sie przepisów i miec zrobione opłaty ,bo wystarczy daty w rejestrze zapomnieć wpisać z numerem i już jesteś kłusownikiem--tak że ludzie ludziom zaciskają smycz.
(2011/11/10 21:23)Perwer, mi chodzi o to że jeżeli należę do PZW to całkowicie podporządkuję się przepisom ,które niestety trzeba znac.W związku z tym uważam że kryteria zdania egzaminu na kartę są niewystarczające,rapr i statut-podstawa,pozdro.
Nie no ogólnie przyznaje racje,tylko relalia są troszke inne.
(2011/11/10 22:33)W tym temacie nie odzywałem się długo , ponieważ obiecanej fotki tego mandatu nie mam . Nie mam dlatego że ten kolega wolał nie opubliczniać go , gdyż opłacił tylko Nielisz i po prostu się boi mieć zatargi z miejscowymi strażnikami , a łowić nie będzie miał gdzie . Dlatego brak tego dokumentu spowodowało że nie mam co dalej pisać .
Teraz widzę że i kolega ,,pietia85” będący z innego okręgu też miał kłopoty . Cała sprawa rozbija się o to że ten odcinek właściwie należy do Okręgu Lubelskiego , a że leży w okręgu Zamojskim to doszli do porozumienia -blockquote z ogłoszenia o porozumieniach : ,,Członkowie okręgów Zamość i Lublin po wniesieniu składki członkowskiej i okręgowej w swoich macierzystych Okręgach posiadają prawo do:
- wędkowania w obwodzie rzeki wieprz Nr. 4, wędkowanie odbywać się będzie w opcji zerowej.” Koniec blockquoteu .
Sprawa się rozbija o to że nie wszyscy chyba znają treść tego porozumienia i roszczą sobie jakieś inne prawa , ponieważ tak naprawdę to łowiący na tym odcinki za zaporą w Nieliszu powinni mieć zezwolenia okręgu lubelskiego , a nie zamojskiego i to porozumienie miało te niejasności rozwiązać . Więc kolega ,,pietja” raczej miał właściwe i zezwolenie i rejestr .
W przeszłości była możliwość dobrowolnego poddania się karze.Dostawało się pokwitowanie i było po sprawie.Te pieniądze były przeznaczane na zarybianie i ochronę wód.
W chwili obecnej nie ma takiej możliwości.SSR nie posiada bloczków i nie ma prawa nakładania mandatów.Oszustów nie brakuje więc być może można się natknąć na podających się za SSR.