Zaloguj się do konta

Czy na Zbiorniku Patyki można łowić na koszyczek?

utworzono: 2011/01/24 17:38

Witam wszystkich i mam pytanko. Czy na łowisku Zbiornik patyki w Zelowie, który należy do Okręgu PZW Piotrków Trybunalski można łowić w tym roku na znęcacze(sprężyna i koszyczek)?. Wiem, iż rok temu było napisane, że nie wolno. W tym roku sprawdzam czy jest jakaś taka informacja w mojej nowej legitymacji i nie ma. Zdziwiłem się. Jednak wolałem spytać tu was na forum by być 100%-owo pewien. Może coś zdarzyło mi się przeoczyć. Kto wie. Jednak wądpie w to. Kto posiada ten okręg na swojej karcie i łowi na tym zbiorniku to proszę o pomoc.  Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam.
[2011-01-24 17:38]

KRZYSZTOFPUD

nigdzie niema takiego zakazu wszędzie można łowic na koszyki
[2011-01-24 21:40]

Jak to wszędzie? Jeżeli chodzi o okręg Piotrków Trybunalski na wszystkich łowiskach PZW?
[2011-01-24 21:58]

Witam ,ciekawa teoria i warta tematu co i jak/// Wolno czy nie wolno/??.Kto ma racie ,ten stawia piwko i kolacje czekam na wynik ja odpowiedzi nie znam//a kto może wyjaśnić nam ciemnym ten temat pozdrawiam.
[2011-01-25 17:15]

Witam.....na koszyczki może niema ale na niektórych łowiskach obowiązują zakazy używania zanęty pochodzenia roślinnego i to ci wyklucza koszyczek no bo co do niego włożyć [2011-01-25 22:51]

ala

Witam.....na koszyczki może niema ale na niektórych łowiskach obowiązują zakazy używania zanęty pochodzenia roślinnego i to ci wyklucza koszyczek no bo co do niego włożyć

a np.chleb pomazany miodem itp.ale pierwszy raz słyszę o takim zakazie...dziwne.
[2011-01-26 17:13]

Witam.....na koszyczki może niema ale na niektórych łowiskach obowiązują zakazy używania zanęty pochodzenia roślinnego i to ci wyklucza koszyczek no bo co do niego włożyć

a np.chleb pomazany miodem itp.ale pierwszy raz słyszę o takim zakazie...dziwne.

To samo i ja. I chyba nie poznam odpowiedzi na to pytanie.
[2011-01-26 17:37]

Witam ,a nie pisałem że ciężki to temat, i nie mamy tej ważnej odpowiedzi dla kolegi no trudno ,Piszcie koledzy Wędkarze jak znacie odpowiedz bo zostanie tajemnicom!1 pozdrawiam.
[2011-01-26 20:21]

No to chyba to by było na tyle. Czasu od metra minęło. Niektórzy już nie będą czytać tak starych wątków. Pytanie te wznowie za tydzień. Może akurat ktoś będzie wiedział. Okaże się.

Jeżeli ktoś po tej informacji odpisał odpowiedz na pytanie zawarte w temacie to wielkie dzięki.

Pozdrawiam.
[2011-01-30 19:04]

kaczor69

Można! na 100 % na dzień dzisiejszy. [2011-01-31 08:12]

Witam no  zaczyna się pomału coś  rozkręcać temat, i wyjaśniać ,brawo, to już pomału idziemy do przodu i rozwiążemy to pytanie dla kolegi ,pozdrawiam.
[2011-01-31 11:41]

Można! na 100 % na dzień dzisiejszy.

Ok. Sory, że się pytam, ale mógłbyś mi jeszcze podać dlaczego tak jest. Skąd taka pewność? Bo z tego co ja doczytałem w mojej legitymacji wędkarskiej jest napisane, że nie można łowić z mola spacerowego. To wiadomo. I jeszcze, że wolno tylko na spinning i sztuczną muchę(nie wolno żadnych przynęt roślinnych i zwierzęcych), ponieważ rzeka Pilsia tam wpływa.
[2011-01-31 15:44]

To znaczy nie dlatego, że ona wpływa. Tylko dlatego bo na całej rzece od właśnie tego Zbiornika Patyki ustalony jest taki regulamin(tylko spinning i mucha).
[2011-01-31 15:47]

kaczor69

Kumpel należy do koła , które Patyki ma w opiece,  i z tąd te wieści. W czwartek mają zebranie, jeśli coś ulegnie zmianie to będę wiedział.  [2011-01-31 18:44]

Kumpel należy do koła , które Patyki ma w opiece,  i z tąd te wieści. W czwartek mają zebranie, jeśli coś ulegnie zmianie to będę wiedział. 

Ok. Dzięki. Jak coś to daj znać o zmianach. Jeszcze raz wielkie dzięki kolego. Nawet nie wiesz jak ta informacja była mi potrzebna. Pozdrawiam.
[2011-01-31 21:10]

Witam no i super !!!,pozdrowienia i powodzenia.
[2011-02-01 19:36]

minus

na wodach nizinnych można na koszyczek natomiast na wodach górskich wyłącznie na spinning i muchę
[2011-02-18 13:47]

dziadek2

Po co pytać na forum odpowiedz w 100% powinien udzielić prezes koła do którego należysz  to tyle w temacie. Jak nie satysfakcjonuje ta podpowiedź to pisać na blogu do P. Biedrzyckiego 

[2011-02-18 19:27]

swiezy

Ja też mam zezwolenie na okręg piotrkowski .Skoro przepisy zawarte w tym dokumencie są podstawą do wędkowania na naszych wodach.To brak zakazu połowu na koszyk na patykach jest  równo znaczne z tym że można .
A tak przy okazji ma pytanko do tych co tam wędkują .Jak się ma populacja pstrąga na Pilsiej ??
[2011-02-18 19:50]

Jak będę to z chęcią odpowiem. Ostatnio tam byłem rok temu, więc troszkę czasu minęło.
[2011-02-18 22:10]

tomlesiu

witam. należne do koła zelów i w tym roku na zbiorniki patyki zniesiono zakaz używania koszyczków itp. pozdrawiam
[2011-03-17 21:12]