Mam Pytanie czy można stosować cienką plecionkę na przypon w metodzie spławikowej lub gruntowej
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Byłem kilka razy na pewnym łowisku w którym łowiłem na feedera. Gdy miałem Mocniejsze branie po zacięciu przypon się zrywał. Chciałem związać mocniejszy przypon o większej grubości ale myślałem że nie będę miał brań.
Gdy łowie na feeder , i wiem że będą jakieś zaczepy albo większe leszcz czy coś , przeważnie jak łowie w rzece to do plecionki głównej a mam 0,08 lub 0,06 dodaje przypon z cienkiej plecionki jak 0,03 lub 0,02.A tak to stosuje zyłki.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Odpisują na pytanie zawarte w tytule. Tak, też używam plećki na przypony. W zależności co mam zamiar łowić mam różne średnice ale do spławika na liny czy feddera na białą jest to Kamatsu Techron 0,12mm ponieważ jest ona bardzo miękka i czarna a moje łowiska mają ciemne dno. Poza tym jest też sporo zaczepów i przybrzeżnej roślinności więc czasem trzeba holować rybę na siłę. A w szczególności ostrożnym linom plecionka w ogóle nie przeszkadza. Dla potwierdzenia wrzucam fotę linów złapanch na samym początku grudnia!!! na przypon z plecionki.