Czy można łowić szczupaki na cykadę?

/ 3 odpowiedzi
Witajcie W ubiegłym roku regularnie łowiłem na jesieni, szczupaki na cykady Hart  Spinmada, żółte fluo i niebieskie ale tylko na jednym zbiorniku na innych w ogóle się nie sprawdzały, owszem łowiłem okonie i nawet jednego prawidłowo zaciętego leszcza ale nie szczupaki. Podrzućcie proszę czy ktoś z Was próbował i miał jakieś rezultaty. Pozdrawiam
kaban

Moim zdaniem każda przynęta ma swoje "pięć minut".Łowiska rządzą się swoimi prawami i cała przyjemność dla nas aby do tego dotrzeć.Cykady są świetne,ale niejedyne z arsenału.Kumple się ze mnie śmieją,że dźwigam o "kilo" za dużo w kamizelce ale dziwnym trafem często znajduję właśnie "to coś" a tu wszystko może się zdarzyć.Cykada może być przynętą dnia lub łowiska ale na pewno niejedyną z możliwych. (2011/05/09 15:49)

JAQU

Witaj

...ja właśnie postępuje bardzo podobnie jak Ty, też noszę kilka pudeł z przynętami i znajomi mówią na mnie "farciarz" bo zawsze coś "wydłubię" ale myślę, że to właśnie konsekwencja w dźwiganiu tego całego majdanu i znalezieniu własciwej na dany dzień przynęty daje mi szansę na złowienie ryby. Z cykadami mam do czynienia od kilkunastu lat z racji zawodów na których często ich używam, są nie zastąpione w wielu wypadkach ale złowienie 19 szczupaków w ciągu kilku wypraw i na przestrzeni kilku miesięcy, na jednym łowisku dawało mi do myślenia, stąd moje zapytaine. Bardzo dziękuję Ci za Twoje spostrzeżenia.

Pozdrawiam 

(2011/05/10 07:49)