Jest to bardzo trudne,mocno ograniczone i zależy od szerokości rzeki w danym miejscu.
1.Nie w każde miejsce pod drugi brzeg zarzucisz tylko w te które "udostępni" ci układ głębokości, nurtu i układ brzegów.
2.Jeżeli rzeka jest szeroka w danym miejscu więcej jak 30-40 m to lepiej sobie daruj a jak jeszcze dojdzie głębokość wody która będzie znosić zestaw jest to wręcz niemożliwe.
Czy takie coś jest możliwe?chciałbym spróbować łowić sumy w Warcie , ale niestety po mojej stronie nie ma ciekawych miejscówek , a po drugiej są wręcz podręcznikowe miejsc , więc czy kiedy przeżuce wędke na drugą strone tak gdziesz 10 m od brzegu w tą podejrzewaną kryjówke suma , to:
1) jak ustawić wędke żeby mi żyłka nie spływała?
2) czy jeśli sum wezmie to dam rade go przyciągnąć do siebie w prądzie?
PS i jeszcze pytanko. Jaka jest wg was najlepsza przynęta na suma z dużej rzeki (oprócz żywca)
PS2. jaki zestaw , samozacinający 80 g , czy może przelotowy?
Kolego czy przypadkiem nie będzie lepiej jak udasz się na drugi brzeg i poprostu opuścisz zestaw z przyneta pod nogi sum jak bedzie miał zassać to zassa bo moim zdaniem mija sie z celem takie łowienie
Na prostym odcinku 120g w nurcie Warty to za mało. Jeżeli zestaw będzie leżał po drugiej stronie a kij będzie pionowo to i tak większość żyłki będzie przecinać nurt a jak linka będzie grubaśna to będzie większy opór stawiać. Moim zdaniem takie łowienie jest bez sensu a jeżeli już to 200g minimum a i tak może być za mało.(2013/02/12 14:41)
Jest to bardzo trudne,mocno ograniczone i zależy od szerokości rzeki w danym miejscu.(2013/02/12 15:46)
1.Nie w każde miejsce pod drugi brzeg zarzucisz tylko w te które "udostępni" ci układ głębokości, nurtu i układ brzegów.
2.Jeżeli rzeka jest szeroka w danym miejscu więcej jak 30-40 m to lepiej sobie daruj a jak jeszcze dojdzie głębokość wody która będzie znosić zestaw jest to wręcz niemożliwe.
czy takie rozwiązanie będzie dobre?
X- stanowisko.
żyłki idą tak do wody , dlatego że kiedy ryba wemie będe miał sprzymierzeńca w postaci nutru , tzn że nurt mi "POMOŻE" holowac rybe , bo będzie ją pchał do mnie :D
Jest to bardzo trudne,mocno ograniczone i zależy od szerokości rzeki w danym miejscu.
Jest to bardzo trudne,mocno ograniczone i zależy od szerokości rzeki w danym miejscu.(2013/02/12 15:52)
X moje stanowisko
Wędki będą tak zarzucone ze gdy ryba wezmie nurt będzie ją pchał w moją strone
X moje stanowisko.
Wędki będą tak zarzucone że gdy ryba wemie bedzie mi nurt pomagał , bo będzie pchał rybe w moją strone
nie moge dodać zdjecia więc. Będe siedział w wewnętrznej części zakrętu wędki zarzuce tak żeby kiedy ryba wzieła nurt pchał ją w moją strone