Zaloguj się do konta

Czy jest gdzieś tyle śmieci?

utworzono: 2010/09/03 08:44
gadex60

Zagórze Śl. 02.09.2010 r.Brak słów i gospodarza.
[2010-09-03 08:44]

Trzeba byłoby wymienić wszystkie miejscowości , gdyż ze śmieciami

wszędzie jest problem, i to ogólnokrajowy.........

Pozdrawiam.......

[2010-09-03 09:41]

Ojej , kolego ja jestem z południa i w tym sezonie już wywiozłem około 100 worków albo raczej worów śmieci ze stanowisk nad wodą . Nic na to nie poradzisz bo to walka z wiatrakami , tyko jednostki się nawracają .

polecam poczytać ----- http://forum.wedkuje.pl/post/zbieralismy-smieci-jak-grzyby-po-deszczu/95308/0 -----

[2010-09-03 10:54]

bigrybka95

śmieciarze niestety  są na każdym łowisku wiele razy gdy rozmawiam z takimi osobami lub jestem świadkiem takich rozmów , to nie cierpie gdy ci cwaniacy wymyślają że powieszą śmieci w reklamówce na gałązce i pokrzyku -.-  ciekawe czy robia tak u siebie w domu? hę!?
Staram się regularnie sprzątać szuwary swojego bajorka , ale zawsze ktoś musi naśmiecić ...
szkoda słów
[2010-09-03 14:45]

witiakwicol1

Śmieci są wszędzie a brudasów nie brakuje na łowiskach.Zwracanie uwagi czasem kończy się kłótnią bowiem nie wszyscy rozumieją powagę sytuacji.Pozdrawiam.
[2010-09-03 21:17]

marex

Czasami mają sto metrów do kosza i nie chce im się wynieść tylko w reklamówkach zostawia lub co gorsza porozrzucają po ziemi. Czasami jak zajedzie się nad wodę to aż żal patrzeć na łowisko co sobocie i niedzieli plażowicze pozostawili. Oczywiście nie wszyscy bo są tez tacy co sprzątają ale większość ma raczej to gdzieś.
[2010-09-04 08:51]

kjb33

Witam kolegów. To fakt że jest to problem i zgadzam się że to walka z wiatrakami. Myślę że jeżeli sami jako jednostki nie zadbamy o czystość na łowiskach to nic z tego nie będzie. Nie ma odpowiednich służ które by tego pilnowały. Mogli by na przykład taką funkcję sprawować policja,straż rybacka. Na główkach w Wawie raz się spotkałem z takim zdarzeniem się spotkałem że przy kontroli kart policją wlepiła mandat "wędkarzowi" który po spożyciu piwa wyrzucił puszkę w krzaki i musiał posprzątać w promieniu 5 m . Najadł się wstydu i jeszcze zapłacił mandat. Może to będzie nauczkana przyszłość. Ja osobiście przychodząc na łowisko w promieniu 5 m sprzątam żeby przyjemniej się usiadło i łowiło , na koniec wynoszę do najbliższego śmietnika. Mam taką cichą nadzieje że jeżeli inni zobaczą i wezmą przykład mając pod skórą trochę przyzwoitości i kultury. Jak chcesz przyjść na czyste łowisko to i sam zostaw czyste po sobie. To moje zdanie. Pozdrawiam.
[2010-09-04 09:30]

kjb33

Na marginesie dodam że z tego co się orientuję to jest napisane w przepisach amatorskiego połowu że każdy wędkarz ma obowiązek sprzątnąć po sobie stanowisko. Szkoda że nie wszyscy tego przestrzegają nawet dla samego siebie i dla innych kolegów po kiju. Pozdrawiam.
[2010-09-04 09:37]

Koledzy szanowni to nie tylko u Was tak jest jak jest .Narazie nikt nic mądrego nie wymyślił,żeby było w porzo.Nie pomagają porządki wokoło łowiska-to pomogą inne argumenty.Za 10 min. mam byc w pracy,może zdąże.POZDRO. [2010-09-18 07:16]

Mikesz71

Masz rację Mario nikt się nie przejmuje śmieciami chyba nie tak tródno jest wziąść ze sobą po skończonym łowieniu tą reklamówkę odpadków i wrzucić do kontenerka pod domem. Ale może do tego wszyscy jeszcze nie dorośli .
Pozdrawiam.
[2010-09-20 13:27]

ryukon1975

Na mojej rzece głównym problemem nie są wędkarze lecz ludzie z okolicznych wsi którzy wyrzucają śmieci na brzeg rzeki. Każda większa woda niesie je po brzegach w dół rzeki jest tego tyle że nie sposób pozbierać.Nie jeżdżę na ryby TIR-em:).Ale swoje stanowiska i tak zawsze sprzątam przynajmniej 10 m w prawo i lewo.
[2010-09-23 07:47]

piterku

No cóż śmieci widoczne na zdięciach Zagórza Śląskiego to skutek wysokiego stanu rzeki Bystrzycy która to naniosła te śmieci . A co do śmieci pozostawionych przez osoby przebywające to w Zagórzu Śląskim to nie jest tak źle jest ich naprawde mało , jak ktoś jest z regionu Dolnośląskiego to zapraszam do Mietkowa na cypel w porcie tam dopiero widać co i w jakich ilościach pozostawiają wędkarze. [2010-09-23 20:05]