Czy boleń jest smaczny?

/ 60 odpowiedzi
JOPEK1971

A mi się wydaje, że wszystko co uwędzimy zwłaszcza samemu będzie smakować. Sam smak "wędzonki" robi swoje. A wracając do ryb, belone usmażyłem tylko raz i od tamtej pory cały limit wrzucam do wędzarki i jest O.K. albo jeszcze lepiej.
(2012/05/23 07:53)

Bernard51

Nie wiem czy cos zmieni ta dyskusja-bolen z boczkiem, wedzony , w galarecie,nie zmienia faktu ze sa o wiele smaczniejsze rybki od bolenia w naszych wodach?? (2012/05/23 10:37)

JOPEK1971

Nie wiem czy cos zmieni ta dyskusja-bolen z boczkiem, wedzony , w galarecie,nie zmienia faktu ze sa o wiele smaczniejsze rybki od bolenia w naszych wodach?
Oczywiście że tak.Próbowałem bolenia na wiele sposobów,ta ryba mi nie smakuje,a boleń z ogniska to totalna porażka,Jazie też mi nie smakują.O kleniach wśród wybrednych kulinarnie wędkarzy można usłyszec że jak się ma wroga,to  go poczęstowac wypada ;-))) zwłaszcza ogonową częśc.
(2012/05/23 19:31)

mastifff

Mój kot imieniem Mastino Napoletano wcina aż mu się uszy trzęsą......a zna się na tym najlepiej ;-) (2012/05/23 19:56)

JOPEK1971

Mój kot imieniem Mastino Napoletano wcina aż mu się uszy trzęsą......a zna się na tym najlepiej ;-)

Do lekarza proponuje się Tobie udac. :-))) (2012/05/23 20:11)

mastifff

Wcześniej nosił imię Breivik ale jak go wołałem na osiedlu to wszyscy spieprzali.....;-)

A znali się na spieprzaniu najlepiej ;-)

(2012/05/23 20:22)

mastifff

Grunt to poczucie humoru ;-) (2012/05/23 20:24)

Mietusik

Grunt to poczucie humoru ;-)

…a na humorze znasz się najlepiej, tylko ani tam „grunt”, ani „poczucie”, tylko niesmak, taki jak po "spałaszowaniu" bolenia.
Pozdrawiam serdecznie i połamania.

...a na serdeczności znam się najlepiej... :)))

(2012/06/09 01:07)

Artur z Ketrzyna

Czy boleń jest smaczny?

Świat jest różnorodny, tak samo i gusta smakowe.
Tak więc, że coś jest smaczne, apetyczne dla kogoś innego, nie spowoduje że to smakuje i nam.

Zresztą, nawet najsmakowitszy kąsek na świecie, źle przyprawiony, przypalony itd. nie będzie nam smakował bo poprostu jego smak został zepsuty.

Czy coś jest smaczne, nie przekonamy się do puki tego nie spróbujemy... (2012/06/09 08:37)