Czarna Przemsza- efekty na spinning.

/ 19 odpowiedzi
Witam drodzy koledzy
Mam do was pytanko czy był ktoś ostatnio na czarnej przemszy na odcinku spinningowym?
jakie efekty i w których miejscach zaczynacie?

u?ytkownik8996

wiesz o tym że czrna jest rzeką licencyjną a najlepiej po zarybieniu ja bylem w tamtym tygodniu zlapałem 3 sztuki zaczynam zawsze od boiska (2010/04/11 12:45)

kris0kros

wiem, wybieram się w sobotę to zobaczę, jak byłem ostatnio tj. 20 marca to nawet nie widziałem tam ryby zresztą jak pięciu chłopa których spotkałem (2010/04/11 12:55)

match

witam byłem na czarnej przemszy moze ze 2 razy w zyciu i zadnego kontaktu z ryba tam niemialem wiec niewiem jak tam teraz jest slyszalem ze sa ladne teczaki potokowce widzialem tam wedkarza jak na mikrowoblerki złapal 2 ladne lipienie kolo mostu w Preczowie (2010/04/11 12:57)

jurek096

Wczoraj w sklepie wędkarskim w Jaworznie był gość z pięknymi pstrągami z Przemszy.naprawdę piękne sztuki. (2010/04/11 14:09)

pisaq

Tak obiecuje i obiecuje, ale w końcu tam pojadę... W tym tygodniu, z rana. Obiecuję.
Zestaw spinningowy z żyłką trabucco t-force 0,22 wystarczy?
Gdzieś tak w środę się tam wybiorę, ale nie mam za bardzo pomysłu jakich przynęt tam używać.
Tak czy siak, jak wrócę to dam znać jak było :) (2010/04/11 16:26)

kris0kros

no to czekam na opis połowu życzę połamania kija.
ja łapie na woblery i małe błystki (2010/04/11 16:34)

pawelz

Co prawda lowie tam na muche, ale z tego co widzialem, wiekszosc spinningistow lowila tam na male gumki. Najchetniej obleganym miejscem byl zakret przed progiem ponizej mostu w Preczowie. No ale zastrzegam sie ze ja na spinningowym bylem moze ze 3 razy i zlowilem tam tylko jednego pstraga teczowego i jednego malego zrodlaka. I to na nimfy. (2010/04/12 11:26)

kris0kros

(2010/04/12 19:22)

kris0kros

Wiec jak tam pisaq byłeś na czarnej jakie efekty ja wybieram sie w sobote rano na całodniowy marsz hehe zobaczymy jaki bedzie efekt.
(2010/04/14 15:12)

Lopez

Łowisko Specjalne Czarna Przemsza zarybiane jest raz w tygodniu (piątek-sobota) i najlepsze wyniki osiągane są w tych dniach, każdy kolejny dzień powoduje zmiejszenie szans na złowienie "kropka" z uwagi na dosyć dużą popularność łowiska!!! Kol. Pisaq żyłka Trabucco 0,22 w zupełności wystarczy, w mojej subiektywnej ocenie jest to super żyłka spinningowa. Jeżeli do tego miałbyś woblera badź gumę "małą żabkę" to w tym okresie z wiadomych przyczyn o wyniki możesz być spokojny!!

Pozdrawiam Serdecznie Lopez

(2010/04/14 17:27)

Petrys

a Czarna Przemsza w Katowickim jest licencjonowana? (2010/04/14 17:57)

Lopez

Niestety tak, licencja na 1 dzień łowienia to 20 zł plus kaucja zwrotna 5 zł za wydanie licencji. (2010/04/14 18:43)

pisaq

Zgadnijcie kurde? Jasne, że nie byłem! Podziękowania należą się tym ludziom, którzy nie mają czasu i którym się nie chce, albowiem muszę odwalać za nich robotę... :)
Za tydzień mam wolne - piątek, sobota, niedziela. Nie odpuszczę.
Jakbyście mogli wrzucić tutaj albo na priv jakieś modele skutecznych wobków na kropki to byłbym wdzięczny. (2010/04/15 10:28)

kris0kros

Kordę szkoda bo liczyłem na jakieś wiadomości od ciebie jaki stan wody i czy są tam ryby.Ale to nic ja będę w sobotę to napisze jakie efekty i na jakie przynęty pozdr (2010/04/15 11:19)

piotrmisiowiec

Witam! Ja byłem tam raz jakoś w lutym na odcinku spiningowym temp. -5 , kontakt z rybą był 2 brania delikatne, obie rybki spadły (bezzadziorowe haki) jeden na małego woblerka drugi na gumkę motoroili oba ok. 40 cm ale widziałem takiego ok.60 cm. W tą niedzielę wybieram się tam jeśli będą efekty napiszę. Pozdrawiam (2011/05/21 08:11)

piotrmisiowiec

Efekty były rzeka wynagrodziła poprzednią wyprawę :) Wybrałem się nad Przemszę z 3 kolegami każdy miał kontakt z rybą. Jeden z kolegów złowił pstraga potokowego 38 i kilka mniejszych , pozostali dwaj koledzy mieli rybki lecz ryby zeszły z czego jeden tęczaka ok.60 natomiast ja wyjołem komplet tęczaków w przedziale 40-43 cm dwa podobne spadły i jako przyłów szczupak 54 cm.Wyprawa była udana mimo że zakończyłem ją nocna wizytą u chirurga i kilkoma szwami na dłoni,tak kończy się podbieranie ryby ręką ostatni z pstragów żucił sie w momecie gdy tgo podbierałem i środkowa kotwica wbiła sie między kciukiem i wskazującym dwa haki weszły ile mogły a w dodatku pstrag jeszcze mnie docioł w chwili gdy chciałem go wypiąć machnoł ogonem i byłem zapięty na dobre tak jechałem sobie 240 km do domu a następnie do szpitala na izbę. Wnioski? używaj podbieraka i haków bez zadziorowych . Pozdrawim i pamietajcie nie podbierajcie ryb gołą dłonią zwłaszacza jesli spiningujecie a przynęta uzbrojona jest w kotwice. (2011/05/23 14:33)

obcy91

Ryba się zemściła :) (2011/05/23 15:15)