u?ytkownik7005
Ja posiadam pare rodzajów cykad to jest jeden z nich ( na zdjeciu). Wiekszy model używam do połowu szczupaka,suma(zadko) i dużego okonia, a mniejszy do połowu klenia, jazia i okonia. Kupiłem je za ok. 5zł-6zł za sztuke . Do koloru to zależy od łowiska. Jeśli twoje łowisko jest zamulone polezał bym kolor czerwony i cykady takie jak na zdjeciu ponieważ bardzo mocno pracują, a jeśli twoje łowisko jest czyste to zdecydowanie cykady kolory niebieskiego. Jeśli łapiesz na cukady to zakładaj zawsze przypon wolframowy bo nawet na ta mała cykade czesto szczupły atakuje. Ja osobiście na małe cykady do 5g nie zakładam przyponu wolframowego jednak musze przyznać że brania klenia, jazia i okonia sa czesciej ale za to i kilka cykad straciłem. Jeśli łapiesz na małe cukady i nieużuwasz wolframu to zaginaj zadziory na kotwicach ponieważ przeważnie przy ataku zebatego cykada sie urywa a w tedu szczupak ma problem z wyjeciem haku i jest bardziej poraniony. Te na zdjeciu jeszcze nie maja pozaginanych zadziorów, ponieważ kupiłem je całkiem niedano i przyznaje sie zapomniałem. POZDRAWIAM I połamania (2010/03/09 21:23)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.