Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Poza tym po to płaci się składkę ok. 300 zł. żeby sobie tego karpika na wigilie zjeść!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------
Koleś coś Ci się pomyliło , jeśli ktoś jest C&R , to po kiego czorta ma tę rybę wydłużać , tak robią tylko mięsiarze , w razie gdyby przyszła kontrola . Wydaje mi się że porąbałeś tematy . Nie jestem żadnym NOŁ KILEM czy C&R , ale mamy coś takiego jak etyka wędkarza i nie zabieram z łowiska białorybu powyżej 50cm , a drapieżnika powyżej 80 cm . A karpika na święta to z synem kupujemy po dwa i każdy jednego wypuszcza . Ot taka nasza rodzinna tradycja od kilku , kilkunastu lat . A względem Twej osoby to umiar także jest cnotą , we wszystkim. Pozdrawiam .
(2010/08/30 18:30)...A karpika na święta to z synem kupujemy po dwa i każdy jednego wypuszcza . Ot taka nasza rodzinna tradycja od kilku , kilkunastu lat ...
Wkurza mnie jak ktos pisze ze "wiekszosc ale nie wszyscy tylko gadaja o C&R". Niech ta osoba poda choc kilka przykladow a nie rzuca ostkarzenia na lewo i na prawo. To slowo "nie wszyscy" to wspaniala furka bezpieczenstwa zeby w razie czego powiedziec "nie o tobie myslalem".
Dobrze to określiłeś kol, Pawelz.
Jestem tego samego zdania...........
(2010/08/31 09:07)Cześć,
A ja wczoraj złapałem szczupłego 68 cm :) . Zdjęcia nie pokażę bo sceneria jest nie odpowiednia (kuchnia) .
Cześć,
A ja wczoraj złapałem szczupłego 68 cm :) . Zdjęcia nie pokażę bo sceneria jest nie odpowiednia (kuchnia) .
Cześć Robcik ......wal śmiało ......dawaj zdjęcie..........
A ja cholera wczoraj godzinę łaziłem po rzece ze spiningiem i co ,okonek 25 cm zgroza normalna a jeszcze mi się autko mało nie utopiło w takiej małej kałuży ,dzisiaj wygląda jak po rajdzie aut terenowych ,a ten temat według mnie to chyba jakiś trol założył ,znów będą kłótnie z nokilowcami ,normalnie nie normalne
Czyli jak napisałem kilkanaście postów wyżej *****Nie jestem żadnym NOŁ KILEM czy C&R , ale mamy coś takiego jak etyka wędkarza i nie zabieram z łowiska białorybu powyżej 50cm , a drapieżnika powyżej 80 cm .*****
U mnie w domu tylko ja jestem smakoszem ryb , reszta rodzinki woli sklepowe filety . Więc raz na dwa trzy miesiące biorę jedna lub trzy rybki złowione do domu i wystarczy mi , ale wedle wspomianych moich zasad i tak już jest wiele , wiele lat . Pozdrawiam.
(2010/08/31 17:57)Cześć,
Witam. Gdybym miał przeliczać ile wydaję na kartę, zanęty to chyba nigdy nie pojechał bym na jezioro. Ryb jem mało, z łowiska biore tyle ile akurat potrzebuje, a jak nie mam chęci to wracają wszystkie do wody.( ryb nie naciągam ;) )
Pozdrawiam
(2010/08/31 19:28)Cześć,
znam takich co propagują Złów i wypuść catch & release ,
widziałem ich na rybach , jak sie dowiedzieli że zbiornik zarybiony, to grupa szybkiego reagowania już od dwóch dni pilnowała sobie miejsca do wędkowania, oczywiście zbiornik był zamkniety, ale im to wogóle nie przeszkadzało, siedzieli non stop, gdy został otwarty, łowili do każdego limitu , zmieniając tylko właśćieli wędek, w nocy zawozili skuterkami karpiki do domu i od nowa targali limity, przykro to jest dlatego że na swoim blogu jeszcze pisze Złów i wypuść catch & release
a są tacy i wiem kto to jest ......................
(2010/09/01 10:13)