Coś dla smakoszy

/ 56 odpowiedzi
dario35

Banany są poddawane etylenizacji . Etylen to gaz , który jest kluczowym związkiem przyśpieszającym wzrost i dojrzewanie roślin . Inne to :auksyny , fitosterole itd itd itd. 
Nie mój drogi. Tym gazem zabijają i neutralizują owady, larwy i ich gniazda na bananach, wewnątrz kiści, a także uodparnia/konserwuje się skóry bananów do kilkumiesięcznej podróży statkami w kontenerach. 

Bzdura kompletna - etylen przyśpiesza dojrzewanie roślin w tym ich owoców , dlatego owoce zielone , niedojrzałe spryskuje się sztucznie  etylenem. Etylen jest wytwarzany w komórkach roślinnych jako jedna ze substancji wzrostowych a konkretnie zaś jest czynnikiem przyśpieszającym dojrzewanie . Naprawdę nie kuś mnie abym zaczął wklejać wpisy z Wikipedii do której na razie dziś nie zaglądałem , mimo iż czasem , jak każdy z nas korzystam z jej źródeł.

no fajnie tylko niewiem jak mozna pryskac gazem (2011/10/02 11:22)

robcio2535

A ja bananki lubie :) no to jedziemy dalej :) (2011/10/02 13:01)

robcio2535

Nauka w dalszym ciągu poszukuje rozwiązań które ludzkości są nieznane i pewnie długo takie pozostaną,nie przeceniajmy naukowców,ostatnio chłopak kilkunastoletni bardzo pomógł naukowcom w konstrukcji schematu białek które pomogą w walce z Aids,wszystko działo się za pomocą internetu,byc może wśród nas(pasjonatów) jest jakiś geniusz który zagnie nie jednego docenta.

Oj jest taki zapewne !!!!Tylko sie troche wstydzi :) (2011/10/02 13:04)