Zaloguj się do konta

Cormoran carb-o-star XT czy Dragon Thytan Sensitiv

utworzono: 2011/06/03 16:10
Adam01

Mam oytanie, ktra wdka lepsza? Cormoran carb-o-star XT jig spinning czy Dragon Thytan Sensitive?
[2011-06-03 16:10]

gaudi xxxx

Weż Dragona
[2011-06-03 16:12]

drako11

dragon na 100%
[2011-06-12 20:30]

Danlok

jak chcesz kupic wedke dragona napisz do mnie Mam nowy sprzet z gwarancjami wystawianymi w dniu wysyłki. wystawie ci na allegro z cena ok 30% nizsza niz w sklepach oraz allegro. [2011-06-12 23:27]

Irlandia Wedkarstwo

Niestety nie mogę powiedzieć dobrego słowa na temat sprzętu dragona, nie miałem tej konkretnej wędki ale 2 inne z serii "destiny" , obie sprawiały ogromne problemy, np: rozwalał się korek na dolniku, odpadały nakrętki i opaski metalowe z dolnika, złamała mi się szczytówka podczas delikatnego napinania żyłką (2 tygodnie po zakupie), uchwyt kołowrotka zaczął się ruszać. To jeśli chodzi o wędki, mam również fatalne doświadczenia z plecionkami, i przynętami z tej firmy. Właściwie to jest jedna rzecz którą mogę polecić z Dragona: przypony fluorokarbonowe. Smutne to bo polska firma i chciałoby się polecać, a tu klapa:(
[2011-06-13 00:26]

gaudi xxxx

posiadam kilka wędek Dragona z różnych serii,nie miałem żadnych problemów z tymi wędkami a seria Millenium jest niezastąpiona do trudnego wielkorzecznego spina.Pozdrawiam
[2011-06-13 08:35]

goryl25

Posiadam wędzisko DRAGON MAXIMA MATCH 390 i jestem w 101% zadowolony !!!!! Także radze ci wziąść DRAGONA :) [2011-06-13 12:47]

pistol

Witam. Ja posiadam Cormorana BlackBull HC 2.4m a wcześniej miałem przez chwilę  Carb-O-Stara 2.1m taki nowszy niby model z odkrytym blankiem na dolniku, chyba ten o którym piszesz i ogólnie mogę powiedzieć, że nadal trzymam wędkę w ręku z ciąłymi obawami czy za chwilę mi nie strzeli ... albo miałem pecha albo jestem tak uzdolniony, że oba te modele udało mi się połamać i to nie na rybie, nie uderzając o coś  a zwyczajnie "naciągając" plecionkę - moim zdaniem wędki są po prostu BARDZO KRUCHE. Wcześniej łowiłem na Tice i mogłem z nią wyprawiać wszystko a poza tym widziałem jak wyginają się Wędki Shimano i Dragona a Cormoranowi do tego daleko moim zdaniem. Niestety drugiej już nie mogłem zwrócić a jedynie wymienić na nową więc dalej łowię na Cormorana już drugi rok w sumie z niezłymi wynikami ale początki były nieciekawe. reasumując - odradzam Cormorana.

Pozdrawiam

[2011-06-15 12:40]

niko

ja polecam też dragona a jesli chodzi o destiny to był kicz i po roku seria ta zniknęła z rynku..... ale zamienili mi spinn ja team dragon :P z nowej serii wiec jest naprawde wypassss pozdro
[2011-06-15 13:41]

niko

ja polecam też dragona a jesli chodzi o destiny to był kicz i po roku seria ta zniknęła z rynku..... ale zamienili mi spinn ja team dragon :P z nowej serii wiec jest naprawde wypassss pozdro
[2011-06-15 13:41]

tomczyslaw

Witam! Osobiście prefreuję sprzęt Cormorana. Mam spina black bull hc 2.40 10-40 gram. kijek idealny, pracuje świetnie. Wyciągnąłem  nim suma 170 cm bez broblemów, wyginał się jak łuk Robin Hooda ale zdał egzamin wytrzymałości na 5. Za te pieniądze mogę go smiało polecić. Myślę, że w produkcji masowej u każdego producenta trafiają się wadliwe sztuki, a kto na nie trafi ma poprostu pecha. Ja trafiłem dobrą sztukę i nie mogę Cormoranowi nic zarzucić Pozdrawiam [2012-02-11 11:04]

ryukon1975

Mam kije z obu tych firm.
Według mnie ciężko powiedzieć jednoznacznie że któraś jest lepsza czy gorsza.W każdej można z całą pewnością trafić na jakiś nieudany egzemplarz.
Od Dragona odsunąłem się trochę tylko z powodu wysokich cen wędzisk.
[2012-02-11 11:27]

dawidwol

Mam Thytana Sensitive 2.40 2-15g. Na razie mogę powiedzieć, że jest leciutki, precyzyjnie wykonany i że z tego przedziału cenowego to jedna z lepszych wędek w swojej dziedzinie.  [2012-02-13 14:20]