Zaloguj się do konta

Co wędkarze jedzą na nocnych zasiadkach?

utworzono: 2012/02/06 18:19
Ajwory13

A ja przeważnie na nockach lub dłuższych wyprawach wcinam oczywiście kiełbasy z grilla, boczek i pyrki popijając zimnym napojem gazowanym :D [2012-02-08 21:37]

Ajwory13

A co do smażenia w woku myślę że skusił bym się na mrożone warzywka z pokrojonym kurczakiem i dodatkiem przypraw z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego.:D

[2012-02-08 21:40]

mlodystm

mlodystm kiełbaska , ziemniaczki, kanapki i kawka :)
No a browar??bez niego ryba nie wezmie

No widze, ze nic się nie ukryje :p Browar rzecz wiadoma, ale nie chciałem tego pisać, zeby tutaj nie pojechano mnie od pijaków a nie wedkarzy :) Oczywiste browarek na nocce OK!

[2012-02-08 22:36]

Bernard51

To sie wie, sami dorosli jestesmy wiec nie musimy sie krepowac zebrowar na rybach pijemy
[2012-02-09 06:03]

pstrag222

U mnie klasyką jest , że zawsze z kolega uzgadniamy , że pierwsza godna ryba wedruje na patelnie:)
dodatkowo zapiekamy kiełbasę surową z boczkiem, ziemniakami i cebulą.
no i zapiekamy sobie słoninke w gazecie nad ogniskiem

Że co ? W gazecie ?

No tak  w gazecie

owijasz kawałkiem gazety słonine tylko uzywaj gazetę taka szara papierową wiesz o co chodz?

wbijasz na kij i trzymasz wysoko nad ogniem , az gazeta na siąknie tłuszczem.

Teraz możemy ją dac troche niżej nie bojąc sie oto że sie spali

[2012-02-09 09:30]

pstrag222

U mnie klasyką jest , że zawsze z kolega uzgadniamy , że pierwsza godna ryba wedruje na patelnie:)

faktycznie ta gazetka jest interesujaca,jakie ma zastosowanie? No i bez obrazy,ale cosik mi nie pasuje w Twym wpisie,mianowicie pierwsza godna rybka,czy ona nie powinna zostac to zakonczenia polowu w siatce,lub tez gdy lowimy dluzej,zabita lecz w calosci,a nie zjedzona?

niby czemu?
[2012-02-09 09:32]

smakosz

Na nocnych zasiadkach rybka lubi pływać.A i puste butelki też do czegoś mogą się przydać ; [2012-02-09 10:14]

Jędrula

Że co ? W gazecie ?

No tak  w gazecie

owijasz kawałkiem gazety słonine tylko uzywaj gazetę taka szara papierową wiesz o co chodz?

Ciekawy sposób tylko jakie zadanie spełnia ta gazeta ?

[2012-02-09 12:31]

getka

na nocnych zasiadkach często jest kiełbaska z ogniska i browarek ale zdarzało też piec przynęty na które mieliśmy łowić:d tak tak dobrze czytacie przynęty ale delikatesowe jak krewetki na suma:D z ogniska pieczone na haku i wolframowym przyponie są niebo lepsze niż te z patelni tylko nigdy nie mamy do nich żadnego sosu ale i tak są super bo dziewczyny też jedzą:D
[2012-02-09 13:10]

Bernard51

smakosz Na nocnych zasiadkach rybka lubi pływać.A i puste butelki też do czegoś mogą się przydać ;

Skad ja to znam, wedkarz w ekstrymalnych warunkach musi sobie radzic,pomyslowosc jest cecha przydatna to widac!!
[2012-02-09 13:14]

Diablo

A co do smażenia w woku myślę że skusił bym się na mrożone warzywka z pokrojonym kurczakiem i dodatkiem przypraw z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego.:D

stejki a nie warzywa jeść trza żeby była siła:)
[2012-02-10 09:14]

Jędrula

Tak myślałem , @Diablo to Koksu ! Ten sam poziom , no teraz Pana poznaaaaję !
Gratuluję pieknych tricepsów , a te braki .....

[2012-02-10 09:19]

Jędrula

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) [2012-02-10 09:20]

ryukon1975

Zgadzam się.:)
Trzeba jeść jak prawdziwy łowca i wojownik,krew ma kapać z ust a kości trzeszczeć w zębach.:)
To niepodważalne dowody że się jest wędkarzem z krwi i kości.:)
[2012-02-10 09:23]

mario1973

My z kolegą preferujemy Krupnik;)
[2012-02-10 10:13]

No dobra ślinka leci , ale co jeśc jak łowię  w nocy z łódki? [2012-02-10 11:04]

mizior

siemka lin66 zamów pizze z dostawa hehe [2012-02-10 11:33]

Dobre ha,ha. [2012-02-10 11:46]

turu82

Raz z kolegą pojechalismy na wisełke ,na lescza i suma , kupilismy kilo wątróbki drobiowej na suma ale ze troche zgłodnieliśmy to prawie cała przynęta na suma poszła nad ognisko , nawet bez chleba smakowała zaje...., a przeważnie kolega robi kociołek albo smażymy kiełbaske lub boczek [2012-02-10 12:14]

pstrag222

Że co ? W gazecie ?

No tak  w gazecie

Dzieki niej nie spalisz pysznej mocno na solonej słoninki:)
Kiedys , kiedys pokazał mi to Ojciec w lesie , tak sobie przygotowywali ją na przerwie w robocie

[2012-02-10 19:07]

Bernard51

Nieraz pieklem slonine z cebula na ognisku ale widze ze ten pomysl z gazeta moze sie przydac mniej bedzie okopcona sloninka no jak w jesieni nieraz w nocy przymrozki dokucza to sloninka smakuje
[2012-02-10 19:54]

Jędrula

Że co ? W gazecie ?

No tak  w gazecie

Dzieki niej nie spalisz pysznej mocno na solonej słoninki:)
Kiedys , kiedys pokazał mi to Ojciec w lesie , tak sobie przygotowywali ją na przerwie w robocie

No teraz rozumiem aczkolwiek nie odważyłbym się słoninki owinąć jakąkolwiek gazetą czy to kolorową czy czarno białą po prostu  mającą nadruki , pracowałem kiedyś w drukarni więc wiem co jest w tuszu drukarskim . Wypróbuję Twoją metodę z tym , że gazetą zamienię na papier śniadaniowy . Cholera , takie jadło to sam cholesterol ale już mi ślinka cieknie :)

[2012-02-10 21:21]

pstrag222

Do tego seta zimnej wódki i nie ma cholesterolu:)
[2012-02-11 09:22]

Bernard51

NO nie seta wodki nie przetrawi wole pedzony powoli ale zdrowy alkohol zwany chlopski KONIAK
smacznego i polamania!!
[2012-02-11 11:07]

Ajwory13

Tak myślałem , @Diablo to Koksu ! Ten sam poziom , no teraz Pana poznaaaaję !
Gratuluję pieknych tricepsów , a te braki .....

Niema opierda.......nia się! Tak by koksu rzekł, ale w warzywkach sporo witaminek których w mięskach nie znajdziesz. I ........ nie zanikają :D

[2012-02-11 18:58]