Co wędkarze jedzą na nocnych zasiadkach?

/ 134 odpowiedzi / 11 zdjęć
Ajwory13


A ja przeważnie na nockach lub dłuższych wyprawach wcinam oczywiście kiełbasy z grilla, boczek i pyrki popijając zimnym napojem gazowanym :D (2012/02/08 21:37)

Ajwory13


A co do smażenia w woku myślę że skusił bym się na mrożone warzywka z pokrojonym kurczakiem i dodatkiem przypraw z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego.:D (2012/02/08 21:40)

mlodystm




mlodystm kiełbaska , ziemniaczki, kanapki i kawka :)
No a browar??bez niego ryba nie wezmie


No widze, ze nic się nie ukryje :p Browar rzecz wiadoma, ale nie chciałem tego pisać, zeby tutaj nie pojechano mnie od pijaków a nie wedkarzy :) Oczywiste browarek na nocce OK! (2012/02/08 22:36)

Bernard51


To sie wie, sami dorosli jestesmy wiec nie musimy sie krepowac zebrowar na rybach pijemy (2012/02/09 06:03)

pstrag222


U mnie klasyką jest , że zawsze z kolega uzgadniamy , że pierwsza godna ryba wedruje na patelnie:)
dodatkowo zapiekamy kiełbasę surową z boczkiem, ziemniakami i cebulą.
no i zapiekamy sobie słoninke w gazecie nad ogniskiem

 

 

 

 

 

 Że co ? W gazecie ?

No tak  w gazecie

owijasz kawałkiem gazety słonine tylko uzywaj gazetę taka szara papierową wiesz o co chodz?

wbijasz na kij i trzymasz wysoko nad ogniem , az gazeta na siąknie tłuszczem.

Teraz możemy ją dac troche niżej nie bojąc sie oto że sie spali

(2012/02/09 09:30)

pstrag222


U mnie klasyką jest , że zawsze z kolega uzgadniamy , że pierwsza godna ryba wedruje na patelnie:)
dodatkowo zapiekamy kiełbasę surową z boczkiem, ziemniakami i cebulą.
no i zapiekamy sobie słoninke w gazecie nad ogniskiem


faktycznie ta gazetka jest interesujaca,jakie ma zastosowanie? No i bez obrazy,ale cosik mi nie pasuje w Twym wpisie,mianowicie pierwsza godna rybka,czy ona nie powinna zostac to zakonczenia polowu w siatce,lub tez gdy lowimy dluzej,zabita lecz w calosci,a nie zjedzona?



niby czemu? (2012/02/09 09:32)

smakosz


Na nocnych zasiadkach rybka lubi pływać.A i puste butelki też do czegoś mogą się przydać ; (2012/02/09 10:14)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Jędrula


U mnie klasyką jest , że zawsze z kolega uzgadniamy , że pierwsza godna ryba wedruje na patelnie:)
dodatkowo zapiekamy kiełbasę surową z boczkiem, ziemniakami i cebulą.
no i zapiekamy sobie słoninke w gazecie nad ogniskiem

 

 

 

 

 

 Że co ? W gazecie ?

No tak  w gazecie

owijasz kawałkiem gazety słonine tylko uzywaj gazetę taka szara papierową wiesz o co chodz?

wbijasz na kij i trzymasz wysoko nad ogniem , az gazeta na siąknie tłuszczem.

Teraz możemy ją dac troche niżej nie bojąc sie oto że sie spali






Ciekawy sposób tylko jakie zadanie spełnia ta gazeta ?



(2012/02/09 12:31)

getka


na nocnych zasiadkach często jest kiełbaska z ogniska i browarek ale zdarzało też piec przynęty na które mieliśmy łowić:d tak tak dobrze czytacie przynęty ale delikatesowe jak krewetki na suma:D z ogniska pieczone na haku i wolframowym przyponie są niebo lepsze niż te z patelni tylko nigdy nie mamy do nich żadnego sosu ale i tak są super bo dziewczyny też jedzą:D (2012/02/09 13:10)

Bernard51



smakosz Na nocnych zasiadkach rybka lubi pływać.A i puste butelki też do czegoś mogą się przydać ;

Skad ja to znam, wedkarz w ekstrymalnych warunkach musi sobie radzic,pomyslowosc jest cecha przydatna to widac!! (2012/02/09 13:14)

Diablo


A co do smażenia w woku myślę że skusił bym się na mrożone warzywka z pokrojonym kurczakiem i dodatkiem przypraw z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego.:D


stejki a nie warzywa jeść trza żeby była siła:) (2012/02/10 09:14)

Jędrula


A co do smażenia w woku myślę że skusił bym się na mrożone warzywka z pokrojonym kurczakiem i dodatkiem przypraw z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego.:D


stejki a nie warzywa jeść trza żeby była siła:)

 

 

 

 

 

Tak myślałem , @Diablo to Koksu ! Ten sam poziom , no teraz Pana poznaaaaję !
Gratuluję pieknych tricepsów , a te braki .....

(2012/02/10 09:19)

Jędrula


:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) (2012/02/10 09:20)

ryukon1975


A co do smażenia w woku myślę że skusił bym się na mrożone warzywka z pokrojonym kurczakiem i dodatkiem przypraw z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego.:D


stejki a nie warzywa jeść trza żeby była siła:)


Zgadzam się.:)
Trzeba jeść jak prawdziwy łowca i wojownik,krew ma kapać z ust a kości trzeszczeć w zębach.:)
To niepodważalne dowody że się jest wędkarzem z krwi i kości.:) (2012/02/10 09:23)

mario1973


My z kolegą preferujemy Krupnik;) (2012/02/10 10:13)

u?ytkownik64718


No dobra ślinka leci , ale co jeśc jak łowię  w nocy z łódki? (2012/02/10 11:04)

mizior


siemka lin66 zamów pizze z dostawa hehe (2012/02/10 11:33)

turu82


Raz z kolegą pojechalismy na wisełke ,na lescza i suma , kupilismy kilo wątróbki drobiowej na suma ale ze troche zgłodnieliśmy to prawie cała przynęta na suma poszła nad ognisko , nawet bez chleba smakowała zaje...., a przeważnie kolega robi kociołek albo smażymy kiełbaske lub boczek (2012/02/10 12:14)

pstrag222


U mnie klasyką jest , że zawsze z kolega uzgadniamy , że pierwsza godna ryba wedruje na patelnie:)
dodatkowo zapiekamy kiełbasę surową z boczkiem, ziemniakami i cebulą.
no i zapiekamy sobie słoninke w gazecie nad ogniskiem

 

 

 

 

 

 Że co ? W gazecie ?

No tak  w gazecie

owijasz kawałkiem gazety słonine tylko uzywaj gazetę taka szara papierową wiesz o co chodz?

wbijasz na kij i trzymasz wysoko nad ogniem , az gazeta na siąknie tłuszczem.

Teraz możemy ją dac troche niżej nie bojąc sie oto że sie spali






Ciekawy sposób tylko jakie zadanie spełnia ta gazeta ?



Dzieki niej nie spalisz pysznej mocno na solonej słoninki:)
Kiedys , kiedys pokazał mi to Ojciec w lesie , tak sobie przygotowywali ją na przerwie w robocie

(2012/02/10 19:07)

Bernard51


Nieraz pieklem slonine z cebula na ognisku ale widze ze ten pomysl z gazeta moze sie przydac mniej bedzie okopcona sloninka no jak w jesieni nieraz w nocy przymrozki dokucza to sloninka smakuje (2012/02/10 19:54)

Jędrula


U mnie klasyką jest , że zawsze z kolega uzgadniamy , że pierwsza godna ryba wedruje na patelnie:)
dodatkowo zapiekamy kiełbasę surową z boczkiem, ziemniakami i cebulą.
no i zapiekamy sobie słoninke w gazecie nad ogniskiem

 

 

 

 

 

 Że co ? W gazecie ?

No tak  w gazecie

owijasz kawałkiem gazety słonine tylko uzywaj gazetę taka szara papierową wiesz o co chodz?

wbijasz na kij i trzymasz wysoko nad ogniem , az gazeta na siąknie tłuszczem.

Teraz możemy ją dac troche niżej nie bojąc sie oto że sie spali






Ciekawy sposób tylko jakie zadanie spełnia ta gazeta ?



Dzieki niej nie spalisz pysznej mocno na solonej słoninki:)
Kiedys , kiedys pokazał mi to Ojciec w lesie , tak sobie przygotowywali ją na przerwie w robocie

 

 

 

 

 

 


 

 

 

No teraz rozumiem aczkolwiek nie odważyłbym się słoninki owinąć jakąkolwiek gazetą czy to kolorową czy czarno białą po prostu  mającą nadruki , pracowałem kiedyś w drukarni więc wiem co jest w tuszu drukarskim . Wypróbuję Twoją metodę z tym , że gazetą zamienię na papier śniadaniowy . Cholera , takie jadło to sam cholesterol ale już mi ślinka cieknie :)





(2012/02/10 21:21)

pstrag222


Do tego seta zimnej wódki i nie ma cholesterolu:) (2012/02/11 09:22)

Bernard51


NO nie seta wodki nie przetrawi wole pedzony powoli ale zdrowy alkohol zwany chlopski KONIAK
smacznego i polamania!! (2012/02/11 11:07)

Ajwory13


A co do smażenia w woku myślę że skusił bym się na mrożone warzywka z pokrojonym kurczakiem i dodatkiem przypraw z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego.:D


stejki a nie warzywa jeść trza żeby była siła:)

 

 

 

 

 

Tak myślałem , @Diablo to Koksu ! Ten sam poziom , no teraz Pana poznaaaaję !
Gratuluję pieknych tricepsów , a te braki .....

Niema opierda.......nia się! Tak by koksu rzekł, ale w warzywkach sporo witaminek których w mięskach nie znajdziesz. I ........ nie zanikają :D (2012/02/11 18:58)