-przepływanka
-odległościówka
-przystawka
-bolonka
z góry dziękuje za wyjaśnienia
pozdrawiam
-przepływanka
-odległościówka
-przystawka
-bolonka
z góry dziękuje za wyjaśnienia
pozdrawiam
odległościówka - 1.moim zdaniem jest to na feeder czyli że zarzucasz z ciezarkiem lub koszyczkiem zanętowym daleko (napewno dalej niż spławikiem) . Branie widzisz jak szczytówka drga. 2. Na grunt. to jest podobne co do feeder tylko że wędke masz równolegle to podłoża i masz sygnalizatory brań które wieszasz na zyłce do ziemi. tylko sygnalizator (bombka) ma wisiec a nie leżeć.
Przepływanka - to coś takiego że masz spłaiwkk do przepływanki i jak rzeka jest niewielka to nic innego jak puszczas spławik z nurtem rzeki.
Pozdrawiam i połamania kija !!
(2010/04/08 21:28)Z grubsza wiem o co chodzi. Zaiteresowała mnie metoda tzw.przepływanka mogła by się sprawdzić na mojej rzece.
Prosze o dokładniejszy opis tej metody i pomoc w zrobieniu takiego zestawu.
Pozdro
(2010/04/11 10:43)
Wystarczy chwile poszukać Przepływanka
poszukaj jeszcze w google
(2010/04/11 11:01)ok dziękuje
(2010/04/11 12:16)
Wymieniłeś kolego wszystkie sposoby łowienia na spławik . Bo metoda spławikowa właśnie ma takie odmiany . Więcej możesz poczytać w poradach lub temacie –metoda spławikowa i tam na pewno wiele się dowiesz . I tak na krótko wymienię gdzie które metody się stosuje , a więc : Przepływanka i przystawka to raczej metody stosowane na rzekach , odległościówka raczej jest stosowana na zbiornikach i bolonka również , chociaż wędzisko do tej metody jest bardziej uniwersalne i przy innym uzbrojeniu zestawy można łowić jako przepływanka , przystawka i odległościowka , jak również spokojnie może zastąpić bata , czyli metodę wyczynową .
(2010/04/11 12:43)