Koledzy ! Jestem mieszkańcem Skarżyska - Kam. czyli woj. Świętokrzyskiego opłacam karte więc znam porozumienia. Jednak natrafiłem na pewien problem . W miejscowości Końskie natrafiłem na tablice nad wodą informujące że wody zbiornika nad którym przebywam należą do okręgu Piotrków Trybunalski jak wiadomo miejscowość ta "KONSKIE " jest w województwie Świętokrzyskim, natomiast jadąc dalej w dalszym kierunku od skarżyska trafiam na zbiornik gdzie mogę łapać. Pytanie jest następujące do ludzi którzy siedzą na stanowiskach i wymyślają takie głupoty. Skoro nie moge wedkować koło własnego domu gdzie sie urodziłem i wychowałem i wedkuje tam od dzieciństwa to może w Palestynie lub Iraku macie jakiś zbiornik należący do okręgu Świętokrzyskiego ?
pewnie nie ma tu żadnego błędu u mnie jest podobna sytuacja a mianowicie chodzi o rzekę Odra która przepływa przez Kędzierzyn-Koźle woj. opolskie a należy do okręgu katowickiego i choć mam tam najbliżej jeśli chodzi o Odrę to musze zapłacić dodatkową opłate żeby tam łowić (2010/05/18 01:21)