Zaloguj się do konta

Co stało się ze stawami w Piławie?

utworzono: 2010/08/28 00:17
RADEK84

Witam.

Mam pytanie do tego Pana działacza z Dzierżoniowa dokładnie chodzi mi o Pana Wiesława Rykalskiego o wyjasnienie gdzie podziały się nasze pieniądze które zostały wyrzucone w błoto za stawy które, miały zostać zrobione w Piławie przy ulicy.

Na dzień dziśiejszy widzę że jednak woda jest w stawie i to poziom bardzo wysoki tłumaczenie związku z Miejskiego koła Dzierżoniów że nie mają skąd dostarczać wody jest jakąś bzdurą.

Co zrobiliście aby odłowić rybę, która została tam wpuszczona a teraz każdy kto tylko zechce łapią piekne płocie i szczupaki?

A może zrobiliście komuś te stawy?????????????

Czy tym wyrzuceniem pieniędzy nie powinna się zająć się prokuratura o marnacjie składek które wnoszą co roku wedkarze z koła? Z tego co mi wiadomo jest to kwota około 70 tyś zł.  

[2010-08-28 00:17]

zubero62

Witam, szkoda, że kolega nie podpisał się swoim nazwiskiem, kryjąc się pod loginem, rozumiem to, bo do tego trzeba mieć odwagę cywilną. Myślę, że kolega weźmie sobie to do serca, i posłucha moich rad. W opisywanych sprawach nie uczestniczyłem ( nie byłem wtedy w zarządzie), było to 4-5 lat temu. Informacje, jaką uzyskałem na ten temat: to o ludzkiej niechęci, do dzierżawienia tych stawów przez nasze koło, a zarząd nie był w stanie tego przeskoczyć, nie będę się rozpisywał czy podawał nazwisk. Co do kolegi, zapraszam do siedziby koła, wtorki i w piątki 17-19 godz. Na rozmowę z prezesem koła, kolega otrzyma odpowiedzi na swoje pytania, za mało, oczekuje, że kolego przyjdzie w grudniu na zebranie sprawozdawczo- wyborcze i zada te pytania publicznie? Co prokuratury, jeśli kolega ma takie informacje, to ma prawo a właściwe obowiązek złożyć zawiadomienie? Co do ryb, to zostały odłowione i wpuszczone do Bratoszowa, więc kolega słyszał, że dzwonią tylko nie wie gdzie i kto? Proszę kolego nie traktować, jako atak na ciebie, tylko jesteś żywym przykładem ignorancji wielu wędkarzy, braku zainteresowania sprawami swojego koła, dającym posłuch plotkom i fantazjom, zamiast rzetelnego podejścia do spraw koła.

Pozdrawiam Wiesław Rykalski.

[2010-08-28 13:51]

Sniper64

Witam...kiedy wymienia się publicznie czyjeś nazwisko! w takich miejscach ,czy gdzie kolwiek indziej...to powinno się pod swoimi napisanymi słowami podpisać !!! nie sztuka komuś nabluzgać i ukrywać się jak tchórz! Bez obrazy! jak by to wyglądało uczciwiej rozmawiać wiedząc z kim się rozmawia i warto o problemach mówić ale jak ludzie...a nie jak małolat- wygarnę,ale się nie podpiszę!by nie wiedział kto..!!! takie pisanie to dziecinada!!! Pozdrawiam:)     
[2010-08-28 22:11]

780528

Popieram wypowiedz Kolegi Snipera 64 jeśli mamy coś do kogoś to powiedzmy to ale w taki sposób aby ktoś nie czół się urażony.A przy tym potrzeba faktycznie posiadać trochę odwagi aby się ujawnić  bo wtedy wiemy z kim prowadzimy dialog.Bo takie UKRYWANIE SIĘ ZA PSEUDONIMEM TO JEST DZIECINADA ZWŁASZCZA GDY SIĘ KOGOŚ OSKARZA NA FORUM OGÓLNODOSTĘPNYM.
[2010-08-28 22:29]

780528

Witam ! Kolego Zubero 62 bardzo mądre i trafne skwitowanie bezpodstawnych osądów skierowanych pod Twoim adresem.Ale cóż trafiają się tacy ludzię, którzy wyrwą się jak filip z konopii i myślą że swoją gadką zwojują świat.Pozdrawiam i życzę owocnej pracy i mniej kontaktów z ignorantami.

[2010-08-28 22:42]

tomidoris

witam Panów.Moim skromniutkim zdaniem to koleś przecież się nie ukrywa pod zadnym pseudonimem,bo ma powklejane zdjęcia i imię i nazwisko też ma,do reszty się nie przyczepiam bo nie jestem w temacie,pozdro po kijaszku :) [2010-08-29 10:25]

RADEK84

Witam.

Kolego nic nie ukrywam bo jak widzisz to kto chce to widzi kto pisze i trzeba mieć trochę inteligencji jak zajmuje się takim sprawami jak forum na stronach internetowych dla swojego koła.

Kolego jak została odłowiona ryba z tych stawów gdzie wy związkowcy macie oczy bo każdy normalny wędkarz nad naszą wodą w powiecie mówią że jak chcesz połapać ładną płoć czy leszcza to tylko na stawach które niby zostały odłowione. Ja rozumię że nie da się odłowić wszystko ale żeby zostało tak dużo ryb to ja tego nie rozumię i nie tylko ja.

A co do zebrań to jestem co roku, i na pewno w tym też będę i porusze ten temat, a co do tego koła żeby iść i rozmawiać  z prezesem nie mam zamiaru.

A dlaczego nie można wyjaśnić tego na forum jeżeli jest to stworzone dla wędkarzy to nie będę miał tylko ja tej odpowiedzi na pytanie które bardzo częst jest zadawane przez wedkarzy  nad wodą .

Tak że widać kto siedzi na tym formum że nie umią odczytać kto to pisał to jak dalej nie traficie na moje konto żeby zobaczyć to napiszę wam iknstrukcjię jak to zrobić :):):)

Czekam na odpowiedź na zadane pytanie !!!!!!

Pozdrawiam kolegów .

[2010-08-29 23:47]

zubero62

Witam, widzę, że kolega nic nie zrozumiał, kultura wymaga podpisać się pod tekstem-zarzutami, pełnym imieniem i nazwiskiem, to chyba nie kłopot. Jak kolega rzekomo chodzi na zebrania, to, dlaczego powiedzmy przez 4 lata siedział cicho? Następnie proszę odłowić wszystkie ryby ze stawu z warstwą mułu, a po takim czasie, co resztą ryb? Nawet mała ryba urośnie. Wędkarze nad wodą czy na mieście mówią, ba obiecują, co nie zrobią na najbliższym zebraniu, jesteś tego przykładem. Mam nadzieję, że razem z tobą namówimy wędkarzy na zebranie, np.: 300 osób, ( co ja bredzę, to chyba był by cud, w naszym kole jest 844 osoby), kończąc, napiszę nie znasz mnie osobiście, atakujesz mnie z podpuszczenia twojego promotora Józefa ( nie zaprzeczaj sprawdziłem) ja polecam ci mój felieton”, Jacy jesteśmy” znajdziesz go na moim blogu. Szkoda twojego potencjału na prywatne cudze wendety, Józkowi zacytuje moje motto” działaczem się bywa a wędkarzem się jest całe życie” połącz moje dwie odpowiedzi w całość, i działaj, więcej nie będę z tobą polemizował, uważam, że sprawy postawiłem jasno, a pyskówki na słówka, wybacz kolego nie te lata, za stary jestem. Pozdrawiam Wiesław Rykalski Ps. Potrafisz pisać kolego na forum, to i artykuł ci nie sprawi kłopotu, zapraszam do współpracy, tj. pisania na swoim blogu, i prezentowania nam, na naszej stronie, zacznij np. od tego, co cię boli, nie mów, że nie umiesz, instrukcję dla ciebie zawarłem w felietonie” Ukradłeś mój felieton, a to jest już plagiat!” [2010-08-30 10:02]

daavid

a czy na tych stawach można łowić?
[2011-12-11 21:42]