Co sądzicie na temat dodatku do G/W "JEDZIEMY NA R

/ 24 odpowiedzi
w dniu dzisiejszym 03-08-2009 rybobranie.pl wraz z PZW wydało broszurę "Jedziemy na ryby" Ja oczywiście mam swoje spostrzeżenia jednak chciałbym poznać Wasze Koledzy zdanie.
Norbert Stolarczyk

Ogólnie informator mi się podoba opisy łowisk o których większość z Nas nie wiedziała że istnieją linki do zasięgnięcia szczegółowych informacji i wszystko w cenie gazery bez dodatkowych opłat, szkoda tylko że produkcja tego informatora od pomysłu do druku robiona była na przysłowiowego " wariata ". Świadczy o tym fakt częstych pomyłek w tekście począwszy od strony głównej, ale najlepsze jest to że uświadamia się młodym wędkarzom że sandacz wygląda jak pstrąg i na odwrót :):):):) takie akcje niestety zakrawają na hańbę, po co są redaktorzy? Jeśli ni wiecie o czym mówię zajrzyjcie na stronę drugą w/w pisma lub do mojego blogu gdzie jest fotka na http://www.rybobranie.pl/users/norbiko1/blog/181/quotjedziemy_na_rybyquot_swietna_broszura_szkoda_ze_z_bledami (2009/08/03 10:37)

u?ytkownik11976

no ..masz racje, byłeś pierwszy sory. niewidziałem ;) (2009/08/03 10:45)

pisaq

Przyznam, że nie zaznajomiłem się z ów broszurą. Tylko i wyłącznie dlatego, że uważam, iż GW to największy wycierus jaki może być, a wszelkie ciekawe dodatki to tylko sposób na zwiększenie nakładu. Niestety zetknąłem się z GW, ba, byłem nawet "cichym bohaterem" kilku tekstów i mogę spokojnie, z czystym sumieniem powiedzieć, że to czyste sci-fi, rzeczywistość ma się nijak do tego co tam wypisują. Już wolałbym Fakt i słynnego już wieloryba w Wiśle... Poza tym, mam oczy i rozum, nie chcę karmić samego siebie stekiem bzdur - potrafię sam dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy. Jeżeli chodzi o poradnik wędkarski to mam znajomych wędkarzy, Kolegów z wedkuje.pl i masę zasobów na tym portalu ;) (2009/08/03 11:22)

andy

No pięknie a ZG PZW z naszych składek opłaca takie cuda wydając każdorazowo kilkadziesiąt tys. pln. Nie lepiej te pieniądze dać na zarybianie niż pseudododaki i w dodatku najeżone dziecinnymi błędami??!! (2009/08/03 11:34)

Przemek238

Spodziewałem się czegoś więcej po dodatku. Jak coś wydają raz na jakiś czas to powinno być więcej tego i dokładniej opisane (2009/08/04 19:26)

robson1

Cienizna niewiem do kogo ten dodatek......?! (2009/08/04 19:46)

u?ytkownik3378

nie popisali się w ogóle.jeśli to wszystko czy może popisać się PZW to lichutko wyglądają... (2009/08/04 21:20)

baldhead

Jaka gazeta taki dodatek. Dno! (2009/08/04 21:30)

withanight88

szczerze mowiac rozczarowałem sie jak kupilem wyborcza- myślalem ze to bedzie cos ciekawszego, zawarte bedzie wiecej informacji... opisali tylko kilka gatunków ryb... z Wielkopolski nie było chyba zadnego łowiska opisanego o ile sie nie myle... (2009/08/04 21:33)

withanight88

a co Ci sie w gazecie nie podoba ?? co tam jest nie tak ? (2009/08/04 21:43)

u?ytkownik8030

Pewnie sa tam jakieś "przebarwione opowieści" ........... coś jak na moim blogu. (2009/08/05 08:40)

u?ytkownik8030

Tak - ubieranie swych przeżyć w słowa które zainteresuja czytających na tyle, by z chęcią przebrnęli przez nawet dłuższy tekst, wymaga pewnego .... pewnej ..... umiejętności malowania obrazów za pomocą gry słów. Zdecydowanie różni się to od pisania lakonicznych informacji i relacji z imprez. Jednak daleki do tej pory byłem od krytyki twoich tekstów. Zdaję sobie sprawę z faktu, ze jest tu kilka osób które bądź to przez zazdrość, bądź też przez nienawiść wstawiaja mi pały za moje pisanie, jednak żadna z tych osób nigdy nie miała odwagi dodać komentarza wyjaśniajacego taką, a nie inną ocenę. I jak to kiedys tłumaczyłem Koledze Mirkli, wcale nie chodzi o to, czy dana opowieść jest do końca prawdziwa i czy wszystko co jest opisane, ma swoje odbicie w rzeczywistości. Chodzi bowiem o to, by oczami wyobraźni widzieć świat w takich kolorach, w jakich widział go autor, by odbyć podróż, po powrocie z której zapragniemy wyrwać się z domu i oddać się naszemu niepowtarzalnemu hobby. Mógłbym pisać ze widziałem jak uderzył piorun, że na poplątanej zyłce wyholowałem dość dużą rybę, że auto mi sie popsuło w trasie. Ale kto wtedy chciałby czytać takie gnioty. Jestes człowiekiem pozbawionym wyobraźni - dlatego wszystko co jest obrazowo opisane, traktujesz jako przebarwione opowieści. A wyobraźnia, to jest dla człowieka takie dodatkowe oko.... powiedzieć można -oko duszy, pozwalające człowiekowi przeżywać otaczające go piękno. Zyczę ci, by takie oko ci wyrosło. (2009/08/05 10:07)

u?ytkownik12960

I tutaj Miras zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Twego wpisu. Każdy wyjazd na ryby traktujmy jak magię, jak wyrwanie się z innego świata i wtedy wszystko będzie piękne. I rzeczywiście, czy trzeba pisać zawsze prawdę ? Baśnie Andersena czy braci Grimm to opis prawdziwych historii ? A cały świat je czyta...Trzymaj tak dalej stary. Warto tu zajrzeć i poszukać Twojej nowej opowieści... (2009/08/05 10:42)

u?ytkownik8030

Mirkli, dzięki za dobre słowo. Dodam tylko tyle, że na całym portalu nie znajdzie sie opisu, który będzie w 100% wiarygodny. To, o czym piszemy, jest oparte zawsze na osobistych doświadczeniach, przeżyciach, domysłach, a czasem fantazji. Nie mamy jednak żadnych narzędzi do określania czy dana sprawa jest prawdziwa, czy nie. To już pozostanie zawsze tajemnicą autora. Życzę wszystkim zdrowego podejścia do wędkarstwa i wszystkiego co z nim związane, a dla mnie oznacza to też obecność na tym portalu. PDK. (2009/08/05 10:58)

Norbert Stolarczyk

Posłuchaj mnie Mirku widzę że bierzesz to wszystko za bardzo do siebie i zupełnie nie potrzebnie. Nie jest i nie było moim zamiarem atak na Twoją osobę i nie chcę broń Boże być z Tobą w gniewie bo byłbyś pierwszym Ślązakiem z którym byłbym pokłócony a ze wszystkimi jakich znam jestem w zażyłych stosunkach i często dość bywam na śląsku w Zabrzu na ul Ślęczka w pizzerii ITALIANA prowadzonej przez moją śląsko-warszawską rodzinę. Piszesz ze nikt nie odważył się podważyć twego stylu w komentarzach być może i tak, choć ja nie uważam tego za jakiś gest odwagi choć nie lękliwy ze mnie gorol :). Mówisz ze brak mi wyobraźni? być może brak a spowodowane jest to tym ze chłopcem już nie jestem i twardo muszę stąpać po tej ziemi, żyje szybko i uznaje szybki przekaz informacji długie opisy są nie dla mnie wkurzają mnie, oddalają od sedna sprawy, zabierają czas, nie oglądam też tasiemców w TV. Dostrzegam że masz jak to się wypowiedziałeś swoich czytelników i mnie pozostaje tylko się z tego cieszyć życząc Ci jeszcze większej rzeszy słuchaczy i mówię to całkiem szczerze, pozbawiony dziś jestem ironii. Nie ukrywam że przeczytam jeszcze nie jeden Twój tekst i postaram się podejść do niego z większą wyobraźnią. Być może kiedyś w prywatnych rozmowach powiem do końca o co mi chodziło choć chyba wszystko jest klarowne, a tym czasem zawieszamy tasaki na gwoździu i zapraszam do grona moich znajomych jeśli oczywiście wyrażasz zgodę pozdrawiam Norbert. (2009/08/05 20:05)

u?ytkownik6876

Nie czytam Wyborczej , ale dałem się skusic i kupiłem dodatek , moim zdaniem nędza . Dodam jeszcze ze w ubiegłym roku lub 2 lata temu też wypuścili dodatek tylko wtedy była to książka , również nic ciekawego . Zgadzam się z kolegą baldhead ,,Jaka gazeta taki dodatek. Dno! '' . (2009/08/05 21:00)

spines21

trzeba poczekać na dodatek wędkarski w "Naszym Dzienniku"-to na pewno nie będzie dno.:) (2009/08/05 21:14)

spines21

sprawdziłem stopkę redakcyjną rzeczonego dodatku: PZW,Wiadomości Wędkarskie,Rybobranie. spiritus movens-Antoni Kustosz(jak wynika z drugiej strony wydawnictwa) gwoli ścislości pozdr (2009/08/05 21:30)

withanight88

nie czytalem na portalu artykułu ktory był ubrany w takie słowa(pisane były by takim jezykiem) jakich ghostmir uzywa w swoich artykułach... Jak je czytam , nie uwazam zebym tracił czas i po kawaleczku przesuwam strone w obawie , zeby to jeszcze niebył koniec. (2009/08/05 21:50)

Norbert Stolarczyk

Dlatego twierdzę że Kolega Mirek ma swoich czytelników i dobrze że tak jest. Już dawno temu mówiłem że jest bardzo potrzebny na tym portalu i dalej tak uważam. Jednak mam swoje zdanie a kolega swoje i to dobrze, dzięki temu stanowimy społeczność a nie roboty. A tak na marginesie to wyraziłem swoje zdanie o swojej opinii, nie innych. (2009/08/05 21:59)

u?ytkownik8030

norbiko1, nigdy nie napisałem, że nikt nie odważył się skrytykować moich tekstów. Jeśli ten skrót myślowy był zbyt zawiły i niezrozumiały, spieszę z wyjaśnieniem, że chodziło mi o to, iz wstawiajac komuś pałę za jego twórczość, należy umieścić w komentarzu choć lakoniczną wzmiankę na temat powodu tak niskiej oceny. Niestety większość pałkarzy na tym portalu, to ludzie pozbawieni jaj, którzy walą pały z zasady, bewz uzasadnienia. Natomiast chętnie poznałbym ich zdanie, bo pomogło by mi to poprawić swój styl. Krytyka nie jest czymś negatywnym, a wręcz odwrotnie, powoduje, że wzrasta motywacja. Chyba że ktoś jest cieniasem intelektualnym, to wtedy zrezygnuje z pisania. Ale tu jest inna sytuacja. Masz wrogów, to obojętnie co i jak byś napisał, zawsze dostaniesz od nich pałę. Ja zawsze motywuję komentarzem swoją ocenę czytanych tekstów. Nawet jak postawię pałę, zawsze piszę dlaczego. Kilka osób wie o czym mówię. (2009/08/06 08:46)