Zaloguj się do konta

Co powiecie o tym woblerze ?

utworzono: 2012/08/12 11:44
Creative90

Witam, dzisiaj zakupiłem nowego woblera boleniowego i chciałbym zapytać czy ktoś z was łowił na tą przynętę i jak ona się sprawuje ? , i czy oczywiście jest łowny ? :D(link z woblerem zamieściłem poniżej)
 http://allegro.pl/wobler-salmo-thrill-rbl-7cm-12gr-boleniowy-i2538994501.html [2012-08-12 11:44]

kamil11269

sądzę, że będzie dobry, ale na allegro nie zamawiaj jednego tylko więcej bo ci się nie opłaci
[2012-08-12 09:10]

ryukon1975

U mnie sprawdza się tak średnio w porównaniu z innymi.Znam lepsze woblery boleniowe ale ten też nie jest na pewno zły i warto go mieć w swoim "arsenale".
[2012-08-12 11:54]

tomczyk001

Ten salmiak powinien być odpowiedni ;)
[2012-08-12 11:59]

Rudy karol

powinien być dobry.
kiedyś mój wujek na takiego łowił no i łowi :)
[2012-08-12 12:17]

Jeden z lepszych woblerów dostępnych w sprzedaży. Warto go mieć. [2012-08-13 23:30]

maciek051298
maciek-kurowski

Wobler dobry, ale zobacz też sobie na Gloog Hermes jak chcesz z powodzeniem łowić bolki.  [2012-09-08 12:59]

Wydaje się ok.Często  na bolenie z powodzeniem , używam woblerów X-Rap Pop i Skitter Pop , ale nic nie zastąpi satysfakcji ze złowionej ryby na własne rękodzieło . Pozdr.   

[2012-09-08 13:23]

barrakuda81

Dla mnie jeden z najlepszych na bolenie ale trzeba się troche nauczyć łowienia nim.Nieżle lata.Dobry wybór. [2012-09-08 17:13]

GreGsonAwP

Witam, dzisiaj zakupiłem nowego woblera boleniowego i chciałbym zapytać czy ktoś z was łowił na tą przynętę i jak ona się sprawuje ? , i czy oczywiście jest łowny ? :D(link z woblerem zamieściłem poniżej)
 http://allegro.pl/wobler-salmo-thrill-rbl-7cm-12gr-boleniowy-i2538994501.html

Jeśli chodzi tu o tego woblerka mogę go osobiśsćie polecić, ponieważ sam użyawm tego woblerka i mialem nie raz zaskakujące efekty na niego. Tak jak kolega wyżej powiedział zamawiaj więcej bo tak to nie opłaca się. Pozdrawiam i połamania
[2012-09-08 17:18]

leskar

Dla mnie jeden z najlepszych na bolenie ale trzeba się troche nauczyć łowienia nim.Nieżle lata.Dobry wybór.

no właśnie jak go prowadzić ? Zalecane jest aby go prowadzić szybko i tuż pod powierzchnią. Na początku sezou kupiłem tego wobka i pierwszy rzut na Warcie (powtarzam pierwszy) i siedzi boleń. Pomyślałem sobie, że to prawdziwy kiler. Niestety potem kilka wypraw i może setki rzutów bez ryby. A bolenie biły w ukleje przy moich rzutach.  [2012-09-13 09:58]

wirefree

Powiem tak na Bolenie nie poluje bo to niejadalna ryba, ohydna w smaku ale jesli sie trafi a trafilo sie juz kilka sztuk to tylko na obrotowki 2-3 wirka albo glan i byly to sztuki pol metrowe .

Łowie zawsze na głowce i nie prowadze obrotowki z kosmiczna predkoscia a raczej wolno i gleboko.

[2012-09-13 10:09]

domin77

czyli kolego Wirefrre ty jezdzisz nie na ryby tylko po ryby,boleń to typowo sportowa ryba i wiele satysfakcji sprawia jej podejscie i złowienie i myślę że większość wędkarzy zgodzi się ze mną.poozdrawiam [2012-09-13 10:54]

wirefree

Nie jestem sadysta ryby lowie zeby odsteresować sie od żony a przy okazji zjeść na kolacje. Ci co łowia tylko dla przyjemnosci to jak dla mnie zboczency.  Jesli nazywasz sportem zadawanie bolu i cierpienia zwierzeta  to wybacz cos masz nie tak ze swoja psychika.

[2012-09-13 11:31]

domin77

idąc twoim tokiem rozumowania to 50% wędkarzy to sadyści i zboczeńcy bo wypuszczają ryby,idąc na ryby zawsze jest możliwość złowienia niewymiarowej  którą wg RAPR każdy wędkarz musi wypuścić więc nie mów mi że mam coś z psychiką [2012-09-13 20:43]

trela66

dla mnie najlepsze na BOLENIE są te woblery na allegro ze skóry uklei  http://allegro.pl/wobler-skora-uklei-8cm-15gr-na-bolenia-od1zl-i2621699341.html [2012-09-13 22:19]

wirefree

Jesli idziesz na ryby tylko zeby połechtac swoje ego, czyli robisz to tylko i wylacznie dla przyjemnosci to z definicji jest to zboczenie zwane sadyzmem.  Wedkarstwo to nie sport jak jakis debil z telewizji to okreslil tylko krwawe łowiectwo. Czas wbic sobie to do głowy ja zdaje sobie z tego sprawe ze zadaje rybom cierpienie ale po pierwsze lowie tylko tyle ile potrzebnuje po drugie zabijam ryby od razu.   Na ryby jade wypoczac przylow jest drugoplanowy nie zapierdzielam z wedka zeby tylko cos zlowic wymeczyc i wypuscic.  Tym wszystkim zlow i wypusc proponuje pobiegac troche dla sportu.

[2012-09-14 11:11]

JKarp

Jesli idziesz na ryby tylko zeby połechtac swoje ego, czyli robisz to tylko i wylacznie dla przyjemnosci to z definicji jest to zboczenie zwane sadyzmem.  Wedkarstwo to nie sport jak jakis debil z telewizji to okreslil tylko krwawe łowiectwo. Czas wbic sobie to do głowy ja zdaje sobie z tego sprawe ze zadaje rybom cierpienie ale po pierwsze lowie tylko tyle ile potrzebnuje po drugie zabijam ryby od razu.   Na ryby jade wypoczac przylow jest drugoplanowy nie zapierdzielam z wedka zeby tylko cos zlowic wymeczyc i wypuscic.  Tym wszystkim zlow i wypusc proponuje pobiegac troche dla sportu.

Cześć

Bieganie pomaga zwalczyć stres - proponuje na początek kilometr dziennie :-)

Wędkarstwo nie musi i nie jest krwawym sportem bo po złowieniu ryby masz wybór - jak chcesz to zabijesz a jak chcesz to wypuścisz. 

Dziś na Trwam łowili bolenie. Ciekawe, że kilka razy usłyszałem zdanie, że błędem jest prowadzenie przynęty w tempie ekspresowym. 

JK

[2012-09-14 11:34]

ryukon1975

dla mnie najlepsze na BOLENIE są te woblery na allegro ze skóry uklei  http://allegro.pl/wobler-skora-uklei-8cm-15gr-na-bolenia-od1zl-i2621699341.html

Wiem,już chyba trzeci dzień wklejasz linki do swoich aukcji.
Koledzy kupcie to albo zgłoście naruszenie bo się to już niesmaczne robi.:)))
[2012-09-14 11:40]

trela66

jakoś link w tytule tego postu ci nie przeszkadza ale do mojego się czepiasz?pozdrawiam [2012-09-14 11:53]

ryukon1975

jakoś link w tytule tego postu ci nie przeszkadza ale do mojego się czepiasz?pozdrawiam

Nie wklejaj ich we wszystkich tematach to mi nie będzie przeszkadzać.
Forum to nie gazetka reklamowa,więc reklamuj swój towar w innym miejscu.
Pozdrawiam.

[2012-09-14 11:57]

trela66

jakoś link w tytule tego postu ci nie przeszkadza ale do mojego się czepiasz?pozdrawiam

Nie wklejaj ich we wszystkich tematach to mi nie będzie przeszkadzać.
Forum to nie gazetka reklamowa,więc reklamuj swój towar w innym miejscu.
Pozdrawiam.

na twoje życzenie ni będe więcej wklejał .pozdrawiam. jak masz jakieś dobre przynęty na drapieżniki to poleć !czekam na odpowiedż ,bo widziałem że masz niezłe wyniki.dzięki. [2012-09-14 12:02]

ryukon1975

Używam w większości ogólnodostępnych przynęt produkowanych seryjnie które może każdy kupić.
Trzeba przynęty kupić a potem dużo nimi łowić, w ten sposób przeprowadzam selekcje i wiem które z nich są najskuteczniejsze na moim łowisku.
Oczywiście tych mniej skutecznych nie odkładam na półkę tylko noszę nad wodę bo zawsze może przyjść ich czas.
Używam też trochę robionych przez kolegów z portalu ale ręcznie robione są niepowtarzalne więc nie ma co o noch pisać,mogę Ci najwyżej napisać kto robi dobre wobki.
[2012-09-14 12:23]

trela66

Używam w większości ogólnodostępnych przynęt produkowanych seryjnie które może każdy kupić.
Trzeba przynęty kupić a potem dużo nimi łowić, w ten sposób przeprowadzam selekcje i wiem które z nich są najskuteczniejsze na moim łowisku.
Oczywiście tych mniej skutecznych nie odkładam na półkę tylko noszę nad wodę bo zawsze może przyjść ich czas.
Używam też trochę robionych przez kolegów z portalu ale ręcznie robione są niepowtarzalne więc nie ma co o noch pisać,mogę Ci najwyżej napisać kto robi dobre wobki.

dzięki bo ja używam wobki ze skóry tego gościa z allegro i są bardzo skuteczne i dobrze zrobione . ale jeśli byś mógł to poleć jeszcze kogoś kto robi dobre wobki.pozdrawiam  [2012-09-14 12:31]

ryukon1975

Jest na portalu kolega o nicku kobikobi1 mam od niego trochę woblerów są naprawdę świetne.
Jak chcesz od niego kupić,pisz do niego na priv i porozmawiaj.
[2012-09-14 12:43]