Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Witam, dzisiaj zakupiłem nowego woblera boleniowego i chciałbym zapytać czy ktoś z was łowił na tą przynętę i jak ona się sprawuje ? , i czy oczywiście jest łowny ? :D(link z woblerem zamieściłem poniżej)
http://allegro.pl/wobler-salmo-thrill-rbl-7cm-12gr-boleniowy-i2538994501.html
Dla mnie jeden z najlepszych na bolenie ale trzeba się troche nauczyć łowienia nim.Nieżle lata.Dobry wybór.
Powiem tak na Bolenie nie poluje bo to niejadalna ryba, ohydna w smaku ale jesli sie trafi a trafilo sie juz kilka sztuk to tylko na obrotowki 2-3 wirka albo glan i byly to sztuki pol metrowe .
Łowie zawsze na głowce i nie prowadze obrotowki z kosmiczna predkoscia a raczej wolno i gleboko.
(2012/09/13 10:09)Nie jestem sadysta ryby lowie zeby odsteresować sie od żony a przy okazji zjeść na kolacje. Ci co łowia tylko dla przyjemnosci to jak dla mnie zboczency. Jesli nazywasz sportem zadawanie bolu i cierpienia zwierzeta to wybacz cos masz nie tak ze swoja psychika.
(2012/09/13 11:31)Jesli idziesz na ryby tylko zeby połechtac swoje ego, czyli robisz to tylko i wylacznie dla przyjemnosci to z definicji jest to zboczenie zwane sadyzmem. Wedkarstwo to nie sport jak jakis debil z telewizji to okreslil tylko krwawe łowiectwo. Czas wbic sobie to do głowy ja zdaje sobie z tego sprawe ze zadaje rybom cierpienie ale po pierwsze lowie tylko tyle ile potrzebnuje po drugie zabijam ryby od razu. Na ryby jade wypoczac przylow jest drugoplanowy nie zapierdzielam z wedka zeby tylko cos zlowic wymeczyc i wypuscic. Tym wszystkim zlow i wypusc proponuje pobiegac troche dla sportu.
(2012/09/14 11:11)(2012/09/14 11:34)Jesli idziesz na ryby tylko zeby połechtac swoje ego, czyli robisz to tylko i wylacznie dla przyjemnosci to z definicji jest to zboczenie zwane sadyzmem. Wedkarstwo to nie sport jak jakis debil z telewizji to okreslil tylko krwawe łowiectwo. Czas wbic sobie to do głowy ja zdaje sobie z tego sprawe ze zadaje rybom cierpienie ale po pierwsze lowie tylko tyle ile potrzebnuje po drugie zabijam ryby od razu. Na ryby jade wypoczac przylow jest drugoplanowy nie zapierdzielam z wedka zeby tylko cos zlowic wymeczyc i wypuscic. Tym wszystkim zlow i wypusc proponuje pobiegac troche dla sportu.
Cześć
Bieganie pomaga zwalczyć stres - proponuje na początek kilometr dziennie :-)
Wędkarstwo nie musi i nie jest krwawym sportem bo po złowieniu ryby masz wybór - jak chcesz to zabijesz a jak chcesz to wypuścisz.
Dziś na Trwam łowili bolenie. Ciekawe, że kilka razy usłyszałem zdanie, że błędem jest prowadzenie przynęty w tempie ekspresowym.
JK
dla mnie najlepsze na BOLENIE są te woblery na allegro ze skóry uklei http://allegro.pl/wobler-skora-uklei-8cm-15gr-na-bolenia-od1zl-i2621699341.html
jakoś link w tytule tego postu ci nie przeszkadza ale do mojego się czepiasz?pozdrawiam
jakoś link w tytule tego postu ci nie przeszkadza ale do mojego się czepiasz?pozdrawiam
Nie wklejaj ich we wszystkich tematach to mi nie będzie przeszkadzać.
Forum to nie gazetka reklamowa,więc reklamuj swój towar w innym miejscu.
Pozdrawiam.
Używam w większości ogólnodostępnych przynęt produkowanych seryjnie które może każdy kupić.
Trzeba przynęty kupić a potem dużo nimi łowić, w ten sposób przeprowadzam selekcje i wiem które z nich są najskuteczniejsze na moim łowisku.
Oczywiście tych mniej skutecznych nie odkładam na półkę tylko noszę nad wodę bo zawsze może przyjść ich czas.
Używam też trochę robionych przez kolegów z portalu ale ręcznie robione są niepowtarzalne więc nie ma co o noch pisać,mogę Ci najwyżej napisać kto robi dobre wobki.