Kolego @briard i autorze wpisu, mniej POlityki, mniej piany, a więcej zdrowego rozsądku. Gdy w Wiśle płynęły ryby po awarii "Czajki", to jakoś do "prezydenta" Trzaskowskiego nie mieliście pretensji?Chyba po raz pierwszy nie mogę się zgodzić z Tobą. Co ma "Czajka" do obecnej sytuacji w Odrze? Tyle co piernik do wiatraka. Tam była awaria, zresztą nie zawiniona przez Trzaskowskiego, tylko bezmyślności jej budowniczych braci Kaczyńskich. W Odrze mamy zatrucie, które było sygnalizowane ponad miesiąc wcześniej, a PiSwładze nie zrobiły nic, nawet nie zainteresowały się tematem, bo co tam wędkarze zgłaszający problem, a zresztą to "wina Tuska, a Balcerowicz musi odejść"!
Gdy jakaś świnia w ludzkiej skórze będzie chciała CELOWO wpuścić do rzeki jakąś truciznę, to nawet legion strażników/urzędników tego nie upilnuje.
(...) To jest właśnie twoje POllitykowanie zaczerpnięte zapewne z kwiecistych przemówień Tuska. Gdy awaria "Czajki" spowodowała katastrofę ekologiczną, to jakoś reakcji waszych szczujni (TVN i "Wybiórczej") nie było. (...)No i wyszło szydło z worka, miałem rację WINA TUSKA. Kol Oldboy, ogarnij się.
"Panie" Tomasz J,ÂDo niedawna Szanowny Kolego, odczep się od Trzaskowskiego, czep się twórców tego potworka jakim jest "Czajka", a była budowana pod auspicjami kaczorówdwóch.
Pisz pan po polsku, a nie jakąś "cyrylicą", bo oczy bolą i nawet trudno się do tej "oczomyłki" odnieść. Nie dziwota, że Gazeta "Wybiórcza" i TVN tak ochoczo ruszyły do komentowania, podczas gdy przy awarii "Czajki" podlegającej "prezydentowi" Trzaskowskiemu, takie ochocze nie były. Ta katastrofa ekologiczna w Odrze, to świetna POżywka dla tych szczujni. Nie zdziwił bym się, gdyby podobnie spektakularne wydarzenia nie pojawiały się coraz częściej w miarę zbliżania się terminu przyszłorocznych wyborów.
Nie wiem za to, w jaki sposób Czajka miałaby być budowana pod auspicjami braci Kaczyńskich, skoro jej budowa miała miejsce w latach 1976-1991, a rozbudowa w 2012? Śp. Lech był prezydentem Warszawy w latach 2002-2005, więc jego ewentualne karygodne zaniedbania mogły być spokojnie naprawione przez następców:)Dzięki Kolego za odpowiedź, którą sam bym lepiej nie napisał. Funkcjonariusz Sith, wierny fan Partii Oszustów aż TRZY(!!) posty PO kolei wysmarował, tak się "zagotował", bo coś przykrego napisałem o jego idolach. Najnowsze informacje zaprzeczają wrednym oskarżeniom "ichtiologa" Tuska o rtęci w Odrze, tylko mówią o (najbardziej prawdopodobne) toksynach wytwarzanych przez Złote Algi (czy jakoś tak) na podstawie badań wykonanych przez fachowców zajmujących się wodami śródlądowymi. Nie neguję, że reakcje miejscowych władz były spóźnione i bojaźliwe, co nie oznacza, że zaraz za całą sytuację odpowiada rząd. Pierwsze dymisje już były, ale co tam - pianę trza bić, by dowalać rządzacym ile się tylko da. (2022/08/19 00:03)
Przepraszam, że piszę tak ostro, ale żal mi Ciebie i Twojego zaślepienia.I vice versa, "Kolego".