Zaloguj się do konta

Spinning na Wiśle.

utworzono: 2011/11/08 22:04

Co najłatwiej złowić na spinning w Wiśle? [2011-11-08 22:04]

Piotr 100574

mam znajomych z którymi łowię we wiśle i mówili mi że dużo ciekawych rzeczy jest we wiśle :)))))są buty gumowe ,bębny od pralek ,ramy od rowerów i takie tam podobne
[2011-11-08 22:18]

89krzysztof

najłatwiej okonia.
[2011-11-09 06:32]

baloonstyle

Zależy gdzie na Wiśle, na jakim odcinku.
W okolicach Gdańska to nie jest za kolorowo z okoniem, okoń stoi w ujściach Martwej Wisły i Motławy.
Przy ujściu Wisły chyba najłatwiej o sandacza, im dalej w kierunku Tczewa tył więcej szczupaka i bolenia.
Przy ujściu również w pewnych okresach nie jest trudno o troć.
[2011-11-09 07:57]

GBH

kwiecień - jaź

maj, czerwiec - kleń, bolen

czerwiec, lipiec, sierpień - sandacz, kleń

wrzesień - okoń, szczupak,

październik - bolen, okoń, sandacz, szczupak

listopad - okoń, sandacz, szczupak

grudzień - sandacz, szczupak

nie pisałem o sumie, ale to wiadomo.

[2011-11-09 09:19]

okonek06

a najlepiej o każdej porze roku to biorą zaczepy [2011-11-09 09:31]

89krzysztof

kwiecień - jaź

maj, czerwiec - kleń, bolen

czerwiec, lipiec, sierpień - sandacz, kleń

wrzesień - okoń, szczupak,

październik - bolen, okoń, sandacz, szczupak

listopad - okoń, sandacz, szczupak

grudzień - sandacz, szczupak

nie pisałem o sumie, ale to wiadomo.

U mnie wygląda to tak, jak pisałem wyżej.
styczeń, luty,marzec [...] grudzień - okoń :D
[2011-11-09 10:25]

A na co na wiśle łowić szczupaki?

Próbowałem na większe gumy przez tydzień ale nic nie złowiłem.

A na paprocha 3,5cm RELAXA złowiłem szczupaka 40cm...pierwszego w życiu i jednyny tego roku.

No więc na co je łowić?

[2011-11-09 14:06]

89krzysztof

Nie ma złotego środka. U mnie biorą na gumę, a przychodzi wędkarz pogadać, to mówi że łowił je na obrotówki.
[2011-11-09 14:52]

darko1

U mnie na Wiśle jak głupie biorą na obrotówki   (im bardziej błyszczące tym lepiej)   ale większość niestety niewymiarowych . Jednego dnia wyciągnąłem 4 sztuki i jednego małego bolenia.   Niestety najlepiej na bardzo wolno i przy samym dnie prowadzony zestaw a wynikiem tego często są zaczepy i zerwania zestawów no ale zawsze trzeba się z tym liczyć ;) 

[2011-11-09 17:13]

najlatwiej zlapac przeziebienie heheheh:)
[2011-11-09 17:51]

89krzysztof

najlatwiej zlapac przeziebienie heheheh:)

Chyba nie tak łatwo. Ja w tym roku nie złapałem...
[2011-11-09 19:00]

U mnie na Wiśle jak głupie biorą na obrotówki   (im bardziej błyszczące tym lepiej)   ale większość niestety niewymiarowych . Jednego dnia wyciągnąłem 4 sztuki i jednego małego bolenia.   Niestety najlepiej na bardzo wolno i przy samym dnie prowadzony zestaw a wynikiem tego często są zaczepy i zerwania zestawów no ale zawsze trzeba się z tym liczyć ;) 

A ja na wiśle jeszcze właśnie nie złowiłem na obrotówke:(

wogule to nawet brania nie miałem na obrotówke.

[2011-11-10 13:12]

czapliniaczek1997

Witam, niedaleko od mojego domu na Wiśle znajduje się główka, przy obecnym niskim stanie wody sonar mojemu sąsiadowi wykrył od 7,5 do 11,5m, główka słynie w okolicy z olbrzymich wyławianych sumów (nie tyle wyławianych niekiedy, co widzianych, sam widziałem takiego ok. 170 jak bił za żywcami), sandaczy i licznych szczupaków w lato złowiłem tam ładnego szczupłego który miał 67cm moja życiówka. Mój wcześniej wspomniany sąsiad złowił tam ostatnio na żywczyka sandacza 6,5kg. Główka znajduje się obok malutkiej wioski Czerwonka, między Kępą Polską a Białobrzegami (Mazowieckie między Płockiem a Wyszogrodem), polecam to miejsce. Można połowić tam również na feeder, osobiście wolę spinning, złowiłem tam jeszcze kilka mniejszych szczupaczków, kilka pokaźnych okoni, i bolenia 56cm.POLECAM!p.s. Bolenia złowiłem na obrotówkę 4 JAXON, a szczupaka na obrotówkę 3 JAXON ( srebrna w czerwone kropki), polecam łowić tam na blaszki, kopytka i boczny trok.       [2011-11-10 14:59]

flowgrid1

Może ktoś z szanownych Forumowiczów spinningował w Wiśle w Warszawie lub okolicy? Jakie ryby można złowić?

Pozdrawiam [2018-12-23 13:58]