Co mi w duszy gra .
utworzono: 2012/03/04 13:26
"Kobieta" Musi ci sprzyjać fortuna Musisz być farciarzem Ja po prostu tu siedziałam Myśląc o plusach i minusach Ale jestem takim typem kobiety Stworzonym by trwać Inni próbowali usunąć mnie Ale nie byli w stanie cofnąć tego co się stało Aby ocalić moje dziecko Mogła bym głodować Mam w sobie wszystko z Etiopii Moja krew płynie W każdym człowieku Na tej bezbożnej ziemi Na którą mnie zesłano Wypłakałam tyle łez, nawet ślepiec mógłby je dostrzec To jest świat kobiety To jest mój świat To jest świat kobiety Za tą chłopczycę Nie ma kobiety w tym świecie Ani kobiety ani dziewczynki Która mogła by wnieść miłość W świat mężczyzn Rodziłam i wychowywałam Sprzątałam i karmiłam Przez moją wiedzę o leczeniu Nazywali mnie czarownicą Trzeszczałam w ogniu Wyzywano mnie od kłamców Umierałam tak wiele razy I po prostu wracałam do życia To jest świat kobiety To jest mój świat To jest świat kobiety Za tą chłopczycę Nie ma kobiety w tym świecie Ani kobiety ani dziewczynki Która mogła by wnieść miłość W świat mężczyzn Moja krew płynie w każdym mężczyźnie i dziecku Na tej bezbożnej ziemi Na którą mnie zesłano Wypłakałam tyle łez, nawet ślepiec mógłby je dostrzec To jest świat kobiety To jest mój świat To jest świat kobiety Za tą chłopczycę Nie ma kobiety w tym świecie Ani kobiety ani dziewczynki Która mogła by wnieść miłość W świat mężczyzn [2012-03-10 07:19]
Nie ze wszystkim się zgadzam co "oferuje " Maciej Maleńczuk, ale niektóre utwory w jego wykonaniu są genialne:
[2012-03-10 12:20]
Propozycja przez negację ?! Danielu myślałem, że pokażesz "CO CI W DUSZY GRA".
[2012-03-10 12:31]
Słucham tego od dwóch tygodni, to jest jak deser podany w niezwykłych okolicznościach..I tego deseru ciągle nie mam dość:)
_________________________________________________________________________________
Natomiast ja nie..., bardzo lubię ostatnio słuchać tego;
http://www.pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=235906#235906
[2012-03-10 12:33]
... bardzo lubię ostatnio słuchać tego;
http://www.pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=235906#235906
Dobry materiał dla psychologa. Paranoja jest goła...
[2012-03-10 12:59]
Boże! Tylko nie Maleńczuk! Please!
Kto w ogóle zrobił z niego takiego gwiazdora?! Śpiewać nie umie, gustu nie ma, wygląda jak .... a co ja będę opisywał jak wygląda... Zero skromności, wszyscy są według niego cieniasami, tylko on jest ekspertem od muzyki i talentów wszelkich. Podobnie myślę o Jansonie.
Jest tylu świetnych wokalistów - darujcie mi tego Maleńczuka!
I tę lakę blond z 80cio oktawowym głosem ( świeć Panie nad jej duszą) też mi darujcie - proszę!
:-)
No nie daj się prosić.... posłuchamy Twojej propozycji :) Obiecuję,że nie będę mocno krytykować.
;)
[2012-03-10 13:03]
Zanim to nastąpi będę słuchał Maleńczuka. Może Dan zlituje się nade mną, bym nie popadł w coś...
[2012-03-10 13:17]
Slade poznałem w 73 roku takim oto utworem...
Szkoci już nie grają a Maleńczuk jak najbardziej... [2012-03-10 14:56]
Znajomy Disc Jokey przemycił mnie na zamkniętą imprezę licealistów i tak otworzył się mój świat na "zachodnią" muzykę...
[2012-03-10 15:11]
https://www.youtube.com/watch?v=wzuaJbdCjoM&feature=share
Pozwoliłem sobie wkleić bo...bo mnie tez się podoba ;)) [2012-03-10 20:36]
KLIK [2012-03-10 21:13]