Zaloguj się do konta

Co i jak?

utworzono: 2010/05/09 15:59
bolton

Czesc wszystkim chcialbym w koncu zlowic swojego pierwszego miska mieszkam w angli i wiem ze tu moze byc to realne ale prosze was koledzy o jakies wskazowki zdjecie jakie widzicie to zbiornik komercyjny z duza presja wedkarzy i dzieci karmiacych ptaki dno ciemne 2m do 2,5, raczej twarde lowie tam leszcze do 3kg ale miskow brak a wiem ze tam sa bo nieraz sie pokazuja  prosze o jakies porady jak i co z gory dziekuje .
[2010-05-09 15:59]

Na początek to dowiedz się czy są tam karpie.

Necić go jest jeszcze trochę wcześnie. Zacząć można gdzieś od końca maja.
Znajdź takie miejsce gdzie ta ryba chodzi i tam syp kukurydzę może jakieś kuleczki
Ale kukurydzę nie z puszki tylko pastewną zagotuj . Syp z 4 dni po 1-2kg ziarna.
Ostatni dzień nie syp nic. Przyjeżdżasz nęcisz małą ilością i łowisz na to czym nęciłeś.
Abyś nie zrobił głupiego błedu . Że zanęcisz a w dzień łapania będzie duży spadek ciśnienia . Wtedy zapomnij że złapiesz coś większego.

[2010-05-09 16:43]

spines21

ja nęcę od końca marca,bo zaczynam w kwietniu łowić.nie wydaje mi się ,żeby były powody z czekaniem do końca maja.i strzelam góra 10 kulek w miejsce.raz a niekiedy dwa razy na tydzień.wcale przy tym nie jest powiedziane ,że się złowi:) [2010-05-09 17:40]

bolton

dzieki wielkie za zaintersowanie moim postem ale chodzi mi o lowienie z marszu przyjezdzam nad wode na pare godzin i co wtedy ?jak zaczac zeby szybko sciagnac miski w lowisko ?
[2010-05-09 19:47]

gusto

popróbuj na słynną angelsko metode
[2010-05-10 08:24]

bolton

Tez tak pomyslalem i zaczalel lowic na THE METHOD uzywam do tego koszyka samozacinajacego(ten wiekszy) pasty peletowej z halibuta krotki przypon i plywajaca kulka tuti-fruti 15mm oblepiam kosz pasta peletowa i wklejam kulke w paste na koszyk Prestona (ten mniejszy) jest idealny do polowu leszczy i wszystkich karpiowatych nie lowilem do tej pory na nic bardziej skuteczniejszego(polecam;)) ale nadal brak miskow
[2010-05-10 10:40]

Hunter1982

Dobrym sposobem łowienia z marszu są gotowane konopie z dodatkiem drobnego pelletu rybnego... Kukurydze używa się na dłuższe zasiadki na pewno nie z marszu ...chodź może i będziesz miał fart....
Pozdrawiam...
[2010-05-13 11:12]