Co i jak?

/ 6 odpowiedzi
Czesc wszystkim chcialbym w koncu zlowic swojego pierwszego miska mieszkam w angli i wiem ze tu moze byc to realne ale prosze was koledzy o jakies wskazowki zdjecie jakie widzicie to zbiornik komercyjny z duza presja wedkarzy i dzieci karmiacych ptaki dno ciemne 2m do 2,5, raczej twarde lowie tam leszcze do 3kg ale miskow brak a wiem ze tam sa bo nieraz sie pokazuja  prosze o jakies porady jak i co z gory dziekuje .

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik1444

Na początek to dowiedz się czy są tam karpie.

Necić go jest jeszcze trochę wcześnie. Zacząć można gdzieś od końca maja.
Znajdź takie miejsce gdzie ta ryba chodzi i tam syp kukurydzę może jakieś kuleczki
Ale kukurydzę nie z puszki tylko pastewną zagotuj . Syp z 4 dni po 1-2kg ziarna.
Ostatni dzień nie syp nic. Przyjeżdżasz nęcisz małą ilością i łowisz na to czym nęciłeś.
Abyś nie zrobił głupiego błedu . Że zanęcisz a w dzień łapania będzie duży spadek ciśnienia . Wtedy zapomnij że złapiesz coś większego. (2010/05/09 16:43)

spines21

ja nęcę od końca marca,bo zaczynam w kwietniu łowić.nie wydaje mi się ,żeby były powody z czekaniem do końca maja.i strzelam góra 10 kulek w miejsce.raz a niekiedy dwa razy na tydzień.wcale przy tym nie jest powiedziane ,że się złowi:) (2010/05/09 17:40)

bolton

dzieki wielkie za zaintersowanie moim postem ale chodzi mi o lowienie z marszu przyjezdzam nad wode na pare godzin i co wtedy ?jak zaczac zeby szybko sciagnac miski w lowisko ? (2010/05/09 19:47)

gusto

popróbuj na słynną angelsko metode (2010/05/10 08:24)

bolton

Tez tak pomyslalem i zaczalel lowic na THE METHOD uzywam do tego koszyka samozacinajacego(ten wiekszy) pasty peletowej z halibuta krotki przypon i plywajaca kulka tuti-fruti 15mm oblepiam kosz pasta peletowa i wklejam kulke w paste na koszyk Prestona (ten mniejszy) jest idealny do polowu leszczy i wszystkich karpiowatych nie lowilem do tej pory na nic bardziej skuteczniejszego(polecam;)) ale nadal brak miskow (2010/05/10 10:40)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Hunter1982

Dobrym sposobem łowienia z marszu są gotowane konopie z dodatkiem drobnego pelletu rybnego... Kukurydze używa się na dłuższe zasiadki na pewno nie z marszu ...chodź może i będziesz miał fart....
Pozdrawiam... (2010/05/13 11:12)