Ciężar koszyków feederowych a głębokość łowienia
utworzono: 2019/12/30 09:50
Jakie ciężary koszyków feederowych kratkowych -bez zanęty powinno się stosować do łowienia na wodach stojących na:
- głębokości 2 m
- głębokości 4 m
- głębokości 8 m
Dno twarde z ziemi, praktycznie bez mułu.
[2019-12-30 09:50]
Witam.
To zależy na co się wybierasz.Jak daleko rzucasz. Głębokość,wiatr mocny - słaby.Jak leszcz i płotka,spokojna woda to 15 gr wystarczy.Jak duży karp to i 60 gr będziesz czasem potrzebował.
Pozdrawiam. [2019-12-30 16:55]
Może się komuś przyda na przyszłość. Usłyszane w mądrych filmach na YT. Cężar koszyka zanętowego dobiera się dodając do odległości na jakiej się będzie łowić 10 jeżeli są sprzyjające warunki. Jeżeli jest wiatr albo duża głębokośc trzeba dodać jeszcze więcej. [2020-01-03 19:39]
Też mnie to zastanawia. [2020-01-03 21:50]A czego na leszcza 15 gramów koszyk a na karpia 60 gramów?
Witam. ĹowiÄ na Ĺźwirowniach. GĹÄbocko, Brzeziny, Malerzowice Wielkie, sporo tego w moim rejonie. GĹÄbokoĹci na Ĺowisku od 1 do 27 metrĂłw. ChodziĹo mi o podanie dwĂłch skrajnoĹci. Ĺowienie np. leszczy na przelotĂłwce z ĹźyĹkÄ , blisko brzegu lub gĂłrka, na pĹaskim, bez wiatru w porĂłwnaniu do zasiadki na karpia, duĹźego lina, z plecionkÄ na sztywno, 100m od brzegu, na spadku, przy silnym wietrze i prÄ dach. Gdzie i kiedy uda siÄ odpowiednio ustawiÄ zestaw...bywa róşnie... przy dalszym Ĺowieniu gĹĂłwnie liczÄ na porzÄ dne samozaciÄcie...najbliĹźsza wyprawa juĹź we wtorek...GĹÄbocko...ProponujÄ na tym portalu wiÄcej odpowiadaÄ na posty niĹź tylko czekaÄ i komentowaÄ innych. Pozdrawiam. [2020-01-04 16:20]
Nie masakra tylko to forum ma problem ze spolszczeniem (UTF, zainstalowanymi skryptami i caĹÄ bazÄ danych)... ale najlepiej mieÄ pojÄcie o wszystkim, byÄ najmÄ drzejszy i napisaÄ...masakra... [2020-01-05 17:56]
Mój śp nestor wujek mawiał Julek tu nie politechnika tu się myśli .Oj miał rację ,miał rację . Ciężar koszyka zanętowego nie ma Nic !!!! wspólnego z rybą a z : warunkami pogodowymi ,odległością na którą łowimy ,dnem , głębokością . I to jest specyfika łowienia z koszykiem na tzw. wodach stojących.
Pozdrawiam kolegów. [2020-01-05 19:16]