Zaloguj się do konta

Ciechanów, łowiska

utworzono: 2011/04/21 14:34
misiek1493

Witam, jestem z Ciechanowa, chciałem się zapytać was koledzy po kiju gdzie jest najlepsze łowisko w Ciechanowie bądź w okolicach? Chodzi mi głównie o karpia, szczupaka.

Pozdrawiam
[2011-04-21 14:34]

kwl22

jesli chodzi o karpia to pewnie torfy i ewentualnie kanały koło basenu...ostatsnio byłem na kanałach koło basenu to złapalem 3 okonie po 25 cm a gosc obok mnie 2 karpie i jakiegos lina 31 cm....ogolnie sa karpie bo zarybiali z misiac temu tak mi mowił ten wedkarz obok i w zime sie niepodusiły ryby wogóle wiec jest nadzieja ze bedzie mozna posiedziec
[2011-05-02 21:45]

kwl22

posiedziec i połapac z sukcesem...strasznie duzo lina takiego 12-17 cm jest w tamtym roku we wrzesniu takie liny łapalem całą noc z gruntu co 5 min branie wymiarowego złapalem tylko jednego takiego ponad 30 cm i 4 ładne karasie po 25 cm ... a reszta to drobnica...ale lina jest sporo
[2011-05-02 21:47]

kwl22

ten wedkarz obok co siedział był bardzo zaskoczony moimi braniami okonia na spławik i to ładnego okonia bo były ładnie ubarwione z ładnymi kszatałtami sam mi powiedział ze jest zaskoczony ze takie okonie ładne tu sa bo mysłal ze z okoniem jest cienko ... 2 lata temu po zimie leżało strasznie duzo ryb karpii amórów szczupaka ponad 50 cm które się podusiły ale w tym roku niepadło prawie nic widziałem tylko ze 2 płotki lina i małego szczupaka wiec jest dobrze ryby przezyły i troszke urosły napewno
[2011-05-02 21:51]

JWpawel

Witam.
Macie może jakieś informacje na temat Bagr. Będąc tam ostatnio turystycznie na rowerze rozmawiałem z gościem który twierdził że tu ryb już nie ma bo od dłuższego czasy nikt tu nie zarybia. A woda wygląda ciekawie. Jest sens tam się rozłożyć i ewentualnie na co?
[2011-09-07 13:00]