Ciasto wędkarskie na zawody

/ 2 odpowiedzi
Witam.
Za niedługo mam zawody na łowisku z płoci±, karasiem, karpiem, uklej± i innymi karpiowatymi. Chciałbym się dowiedzieć jakie przepisy na ciasta stosujecie. Z góry dzięki
Bomba do wody


Już to było na forum ,ale masz:

Przepis 1.
mi±ższ chleba (mniej więcej z 4-5 kromek) zmoczyć lekko wod± dodać 1/3 łyżeczki cukru odrobinę aromatu waniliowego następnie rozrobić dodać m±ki tak aby ciasto nie lepiło sie do r±k. Na ten przepis
wyjmowałem bardzo duże karasie.

Przepis 2.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki ugniatamy z dodatkiem soli i cukru oraz m±ki pszennej. Następnie cało¶ć gotujemy przez około pół godziny. Ciasto dobre na leszcze, płocie i karpie.

Przepis 3.
M±kę ziemniaczan± ugnie¶ć z dodatkiem oleju aż do otrzymania jednolitej masy

Przepis 4.
Ugotowane żółtko jaja ugnie¶ć z ziemniakiem i mi±ższem bułki pszennej i odrobin± m±ki

Przepis 5.
2 łyżki stołowe m±ki pszennej, 1 łyżka stołowa cukru pudru, 1 łyżka m±ki kukurydzianej, 1 żółtko i trochę oleju, szczypta soli. Cało¶ć dokładnie ugnie¶ć. Jeżeli ciasto jest za twarde dodać trochę oleju.
(2012/05/27 20:51)

Bomba do wody


Już to było na forum ,ale masz:

Przepis 1.
mi±ższ chleba (mniej więcej z 4-5 kromek) zmoczyć lekko wod± dodać 1/3 łyżeczki cukru odrobinę aromatu waniliowego następnie rozrobić dodać m±ki tak aby ciasto nie lepiło sie do r±k. Na ten przepis
wyjmowałem bardzo duże karasie.

Przepis 2.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki ugniatamy z dodatkiem soli i cukru oraz m±ki pszennej. Następnie cało¶ć gotujemy przez około pół godziny. Ciasto dobre na leszcze, płocie i karpie.

Przepis 3.
M±kę ziemniaczan± ugnie¶ć z dodatkiem oleju aż do otrzymania jednolitej masy

Przepis 4.
Ugotowane żółtko jaja ugnie¶ć z ziemniakiem i mi±ższem bułki pszennej i odrobin± m±ki

Przepis 5.
2 łyżki stołowe m±ki pszennej, 1 łyżka stołowa cukru pudru, 1 łyżka m±ki kukurydzianej, 1 żółtko i trochę oleju, szczypta soli. Cało¶ć dokładnie ugnie¶ć. Jeżeli ciasto jest za twarde dodać trochę oleju.



Skopiowane z : Jak zrobić ciasto wędkarskie (2012/05/27 20:52)