mariospin
Jędrula ja bym Ci polecał miejscowość Brela na Riwierze Makarskiej. Super okolica, morze i wysokie sięgające prawie 2000 m n.p.m. góry. Brela jest spokojną miejscowością, z ekstra deptaczkiem wdłuż morza. Małe, ale piękne plaże - my chodziliśmy prawie codziennie na inną. Przejrzystość wody szokująca - kilkadziesiąt metrów - koniecznie trzeba zabrać lub kupić na miejscu maskę - mnóstwo ryb, jeżowce, kraby, muszle. My byliśmy pierwsze dwa tygodnie września w zeszłym roku. Temperatury 28-33 stopni, w jeden dzień padało przez trzy godzinki (dzień w którym robione było poniższe zdjęcie).
Z Breli warto wyskoczyć na północ do Splitu oraz Omiśa, na południe do Makarskiej, a nawet Dubrownika (150 km), organizowane są rejsy statkiami na pobliskie wyspy: Hvar (miejscowość Jelsa) oraz Brać (miejscowość Bol ze słynną plażą Złoty Róg), przy czym jest to jednodniowy rejs z czterogodzinnym plażowaniem na Złotym Rogu.
Podsumowując: gorąco polecam, w dzień wyjazdu do domu chciało się po prostu wyć. W tym roku był tam mój kumpel z roboty i też wrócił zachwycony.
Aha, z naszego Wodzisławia to prawie 1100 km, w obie strony zrobiłem trasę w 14 godzin z dwójką małych dzieci (tam wyjazd na noc, powrót w dzień), przy czym w obie strony przez 900 km miałem po drodze ciągły deszcz.
Kilka zdjęć postaram Ci się wysłać na skrzynkę, może skorzystasz jak nie w tym roku to w przyszłości.
(2013/08/03 22:59)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.