Łowienie szczupaków w grudniu.

/ 7 odpowiedzi
Czy o tej porze jest jeszcze szansa na szczupaka ? Jeżeli tak to mógł bi mi ktoś podpowiedzieć na jakiej głębokości go szukać.
ryukon1975

O tej porze i w tych warunkach śmiało można łowić szczupaka. Głębokość to rzecz względna i zależy od warunków pogodowych jak i warunków łowiska. Łowiłem szczupaki w grudniu dość głęboko jak i na metrowej wodzie. Należy też wziąć pod uwagę że prawdziwej zimy nie mamy. Wody stojące zamarznięte ale tak tylko symbolicznie. Z lodu raczej nikt nie polowi przynajmniej nie u mnie. Dlatego ustalanie odgórne głębokości bym sobie odpóścił, nad wodą należy się kierować tym co widzimy i myślimy. (2018/12/23 09:55)

z@mela

szansa na szczupaka jest cały rok a szukać go najlepiej w miejscach w których widać drobnicę lub gdzie może ona zimować ale szczerze ja już odpóściłem łowienie szczupaków bo pomimo ze nie ma okresu ochronnego to nie uśmiecha mi się łowienie naikrzonych samic albo lejących mleczem samców to juz wole w kwietniu je łowić jak w 100% są wytarte i tu nie chodzi o jakies ............ regulaminy tylko wew etykę :) (2018/12/23 10:57)

erykom

Nie pytaj tylko na ryby pędź ! Rok temu pod koniec grudnia w 2 godziny 6 szczupaków na metrowej wodzie złowiłem i jutro też pędzę za boleniem i szczupakiem (2018/12/23 19:19)

barrakuda81

Pytanie musi być precyzyjne.Wtedy jest większa szansa na merytoryczną odpowiedź. Szczupak może być na metrze a może przebywać na 20 metrach.Wiele zależy od wody.Inaczej będzie w płytkim zbiorniku a inaczej np na Czorsztynie... Zresztą reguł nie ma nigdzie.Najlepiej szukać tam gdzie jeszcze przebywa drobnica albo ławice nieco większych ofiar. (2018/12/24 21:29)

MienioFishHunter

Pewnie, że jest szansa! głęboko ich szukać, jak rzeki to albo dołki albo starorzecza. Pozdro i powodzenia. (2018/12/25 12:34)

stocha

Upss...sorki ;-) (2018/12/25 19:30)

erykom

Hallo Stocha tu ziemia... Pomyliłeś posty (2018/12/25 19:53)