Bzura miejscówki - 2012 nowy sezon wędkarski

/ 46 odpowiedzi
Kajman

A co słychać na bzurze w kwietniu ?? (2012/04/07 19:06)

u?ytkownik65213

Witam

Byłem z kolegą około 2h na utracie, zerwał sie ostry deszcz i niestety musieliśmy spadać, Tylko mały Jazik sie trafił( czyli znak, że sie rozmnozyły (w 2008 zarybiali jaziem i szczupakem)), był jeszcze starszy Pan, małe płotki chyba ze 2 złapał, nic szczególnego. Wedkowaliśmy od mostu w Pawłowicach w strone Sochaczewa. Czekam do Maja i na Szczupaczki ruszam na utartę bo wiem mniej wiecej gdzie są ( ale niestety nie zdradze miejsca ;).

Ja też często wędkuje na tym odcinku i w zeszłym sezonie kilka wymiarów trafiłem.Jednak jazia,klenia ani nawet okonia tam jeszcze nie złowiłem.Ja również sezon szczupakowy rozpoczne właśnie tam. (2012/04/07 20:01)

patok

Jazie? Może jakiś uciekinier z Bzury się trafił.Często przejeżdżam przez Utratę jadąc do Błonia. Z ciekawości wybrałem się parę razy na ryby no i muszę przyznać, że gratuluję Wam wytrwałości. Smród niemiłosierny (przynajmniej w okolicach Błonia), czasem zdarza się widywać śnięte japońce (nic poza tym). Nawet jeśli w Utracie zdarzają się jakieś ryby to wystarczy pierwsza lepsza przyducha latem i rybostan znowu się zdziesiątkuje. Rzeka podwyższonego ryzyka jak dla mnie. Wrócę tam za kilka lat, może wędkarze nie wytłuką pozostałości tego, co tam żyć by mogło. Zarybienia w obliczu tego, co spływa tą rzeką uważam za nietakt- najpierw należy zadbać o to, żeby rzeka mogła się oczyścić, może jakieś drzewa, które izolowałyby w pewien sposób spływające z pól nawozy? Jedyne, co rozsądny wędkarz mógłby teraz zrobić to odpuścić połowy, posadzić jakiś krzaczor i zebrać worek śmieci znad rzeki. Ja chyba się na taki ruch zdecyduje. Ktoś ze mną?A jeśli chodzi o szczupaki, to chyba wolałbym połowić je sobie tam, gdzie ryb jest więcej. Wisła w Grochalach (pomimo tego, że bród) to chyba jedno z lepszych łowisk. Szczupaczki na starorzeczu to bardzo dobra sprawa, wystarczy dobrać odpowiednie przynęty i do boju! :) (2012/04/07 21:27)

Kajman

Właśnie w okolicach Błonia lipa jest totalna na utracie, Najlepiej wybierz sie na utarte w maju w okolice mostu za pawłowicami w stronę sochaczewa, weż kilka kanapek, browarek ;) i jakieś gumki lub małe blaszki i na bank jakiś szupły Ci wejdzie. Co prawda teraz rzeka jest bardzo brudna, ale na odcinku pawłowice -> sochaczew moim zdaniem nie ma jakiejs wielkiej tragedii. A szupaczki tam na bank są bo złapałem kilka wymiarów. (2012/04/08 22:14)

JakubUrsynow

Koledzy a w okolicach ujścia Rawki ktoś łowi? (2012/04/12 12:19)

Kajman

Dziś zalew boryszew około 10 płotek (7-12 cm) i skarłowaciały okonek około 8 cm, Chyba Szczupak ostro dziś ganiał maleństwa bo non stop sie pluskały. Czekamy do maja i sie z Nim rozprawie ;) (2012/04/14 13:14)

maras74

witam, koledzy coś się zmieniło na Bzurze? Interesuje mnie ujście i okolice Łowicza. Zdajcie relację jak byliście w weekend na Bzurze.pzdr. (2012/04/15 19:51)

depcioo

Witam. Łowił ktoś jeszcze na Zalewie w Boryszewie ? W przyszłą niedziele są zawody,a chciałbym wiedzieć czy coś bierze. Pozdrawiam (2012/04/15 20:23)

Kajman

A o której zaczynają sie te towarzyskie zawody spławikowe 22.04 na zalewie boryszew i ile wynosi wpisowe ?? (2012/04/16 19:15)

splaw

Woda w Bzurze sie podnosi;). Może coś sie zacznie dziać;) (2012/04/19 21:23)

JakubUrsynow

No aktualnie już opada:) 3.05 sześć godzin ze spinningiem, niestety wpadł tylko okoń 22cm. Zero kontaktu z zębatym. (2012/05/04 14:36)

yaco91

Potwierdzam, wczoraj 5 godzin bez rezultatu, u kolegi tylko jeden okonek, u mnie zero... (2012/05/04 15:08)

maras74

czy coś się dzieje na Bzurze w okolicach od Sochaczewa w stronę ujścia? (2012/05/07 13:45)

borsuk 6x9

byliśmy na ujściu bzury w piątek i w sobotę. 4x leszcz. dwa największe 52 cm 1,56 kg drugi 47 cm i 1,30 kg i dwa kolejne ciut mniejsze ok. 40-45 cm. trochę ładnych krąpi i masa uklejek mutantów po 20 cm i większych (2012/05/07 16:19)

Kajman

Czy coś sie dzieje na Bzurze ?? Ja dziś troche na zalewie pospiningowałem i było całkiem fajnie, Sandacz 44 cm ( nawet nie wiedziałem ze na zalawie są Sandacze) i Szczupły niewymiarowy

(2012/05/13 10:30)

splaw

Haloooo. Jak tam wyniki na bzurze? Interesują mnie okolice Orłowo. (2012/07/17 16:57)

LABEO

Witam,panowie był może ktoś w okolicach Witkowic lub Kamiona w ostatnim czasie i jak tam z braniami sytuacja wygląda. (2012/07/19 08:42)

LABEO

Witam,panowie był może ktoś w okolicach Witkowic lub Kamiona w ostatnim czasie i jak tam z braniami sytuacja wygląda.

Szału nie ma,tragedii też nie,dużo lepiej niż na Wiśle i woda nawet galanta,brania konkretne tylko na czerwonego,biały drobnica a na kuku cisza. (2012/07/30 21:45)

adamo0

Szału nie ma,tragedii też nie,dużo lepiej niż na Wiśle i woda nawet galanta,brania konkretne tylko na czerwonego,biały drobnica a na kuku cisza.

Po tym przyborku płynie teraz kupa syfu,t.j. trawy,moczarki i innego ziela.Trudno na gruncik połapać a na spina jeszcze gorzej!Ale zaczęły się pokazywać te ładniejsze rybki to fakt.Nie połapałem ale poobserwowałem sobie . (2012/07/30 22:11)

u?ytkownik105449

Bzura w miejscowosci Kolumna/y nie wiem jakos tak sie nazywa, na spining tylko jeden okon. Bzura w miejscowosci Patoki nic nie bralo ale nie dziwne skoro miejscowi z ktorymi rozmawialem zabieraja dwudziesto centymetrowe szczupaki. Za to Rawka ktora odradzali znawcy napotkani po drodze okazala sie najlepszym lowiskiem, 3 okonie. Bardzo slabo ogolem. (2012/07/31 12:00)