Byliście na dorszach-jak wyniki?

/ 8 odpowiedzi
Byliście ostatnio na dorszach - jak wyniki i na jakich łajbach?
 Ja byłem z dwójką kumpli w Kołobrzegu łódź "cormoran" wynik: ja 3 dorsze 1 flądra kumple po 3 dorsze,reszta ekipa z łajby po 2szt ,po 1szt. Ogólnie lipa. Ciekawe jak u was???

krzymar82

Byłem dwa tygodnie temu na Admirale. Brały dobrze ale same bolki. Największe na kutrze po 2 kg.

Sam miałem jakąś większą rybę ale jakieś 10 m od kutra urwał mi przywieszkę. Niestety im cieńszy zestaw to lepsze brania.

(2012/10/22 23:13)

sajmon8026

no co tam nikt więcej nie był na bałtyku.................. (2012/10/23 21:33)

pilot-r

Byłem na Ostrym we Władysławowie 11 października. Ja złapałem 4 x lim. Ale generalnie było kiepsko, nie wiem czy ktoś jeszcze przekroczył limit, bardzo silny dryf i fale. Kto nie potrafił się dostosować to nie połapał.  Z tego co widziałem to koledzy na łajbie mieli zbyt grube zestawy. Pleciony około 30-tki, kilka przywieszek i pilkery powyżej 250 - przy silnym dryfie te zestawy zachowywały się jak latawiec. Ja łapałem na plecionkę 15-kę, pilker 150 (srebrna bora) i jedna przywieszka czerwona osmiorniczka i jak na te warunki to nawet połapałem. Wśród mojej zdobyczy nie było okazów, jeden około 3-ki i dwie 2-ki, pozostałe to raczej bolki.  (2012/10/24 08:33)

Worms

Witam forumowiczów. Byłem na dorszach 12.10 w Łebie na kutrze Bacalao. Cóż wyniki nie były rewelacyjne. Myślę, że nie była to wina łowiących a bardziej szypra, który pływał dookoła ławic a na koniec napłynąwszzy na ławicę zaproponował przedłużenie o godz. za 15 od głowy albo powrót do portu. Postanowiliśmy wracać. Mam za sobą około 70 wypłynięć i wiem jak łapać jak również kiedy ktoś robi wędkarza w balona. Wynik 15 szt. (czytaj bolków) reszta na kutrze 1,2 góra 3 szt (2012/10/25 18:13)

spinningista1

Ja w piątek 19 byłem na kutrze "Shannon" i trochę połapałem 12 dorszy z tego 3kg z groszami największy (2012/10/27 16:13)

daniel-zukowski

21.10.2012 r. Darłowo, motorówka na sześć osób, razem wyszło niecałe 50 ryb, prawie równo każdy z wędkujących, łatwo podzielić ile na głowę, największy wyszedł 2.40 i 1,40, reszta bolki. Ogólnie brania słabe, trzeba było dużo pływać za rybą. Na echo niby ryby pokazywało (sam patrzyłem), ale brać nie chciały, z relacji innych wędkujących po wyprawie oraz z tego co słychać było na radiu nie był to za udany dzionek (choć pogoda dopisała oprócz porannej mgły, która zatrzymała wszystkich w porcie). Na radiu było tez słychać, że ktoś wyciągnął łososia! (2012/10/31 09:50)

lenel

27 październik wyjście z Łeby. Po około 2 godzinach płynięcia pierwsze próby. Dorszyki wielkości okonków. Płyniemy dalej. Kolejne próby też słabo. Pływaliśmy do 15-tej. Najlepszy szpec miał około 20 szt. reszta różnie jeden dwa trzy. Generalnie bardzo słabo. Mój najgorszy wyjazd. Starzy wyjadacze twierdzą że za wcześnie po sztormie i ryba jest rozproszona. Być może. (2012/11/02 18:42)

zbynio63

Witam forumowiczów. Byłem na dorszach 12.10 w Łebie na kutrze Bacalao. Cóż wyniki nie były rewelacyjne. Myślę, że nie była to wina łowiących a bardziej szypra, który pływał dookoła ławic a na koniec napłynąwszzy na ławicę zaproponował przedłużenie o godz. za 15 od głowy albo powrót do portu. Postanowiliśmy wracać. Mam za sobą około 70 wypłynięć i wiem jak łapać jak również kiedy ktoś robi wędkarza w balona. Wynik 15 szt. (czytaj bolków) reszta na kutrze 1,2 góra 3 szt

Panowie!!!!!!!! Nigdy na ten kuter nie wchodzić!!!!!!!(chyba ze na wycieczkę wzdłóż wydm)Gorszego kutra w Łebie( i nie tylko) nie znam(a znam wszystkie).Wodom Cześć! (2012/11/07 14:37)