a masz w ogóle karte wędkarska?
Oczywiście :)
(2012/07/09 11:46)Dzwoniłem i podobno na biała karte możesz łowić spokojnie.
Zapomniałem o najważniejszym , musisz zadzwonić do Straży Granicznej i zgłosić gdzie będziesz i ile osób.
Podpowiem Ci , że teraz biorą sumy i sandacze jak głupie.
Pozdrawiam
Dziękuje bardzo !! Jade tam bo z rodziną wybieram się na wakacje więc ja skorzystam i wybiore się na kilka dni.. Od domku mam dosłownie rzut beretem..Czyli, że nie musze nic opłacać ale musze zgłosić że będę tam łowił??
(2012/07/09 12:12)Tak. Do najbliższej placówki straży granicznej. Zapytasz miejscowych a jak nie to wejdziesz na neta i sprawdzisz wszystko.
Super.. Dziękuje !! Więc szykuje się zasiadka mojego życia :)
Jak masz spining i lubisz spiningować to moja rada: nie wybieraj się bez niego nad wodę ;)
No chyba tak zrobie :) A jak z wędkowaniem w nocy ? Moge czy nie moge ?
Pod wieczór podam Ci numer do Straży.
najlepiej jak któryś z rodziców porozmawia ze strażą i się wszystkiego dowiesz.
Zapytaj też o wędkowanie w nocy.
Dzwonisz i mówisz , że będziesz wędkował tu i tu od np. 8 lipca do 10. I zapytaj co z wędkowaniem w nocy
(2012/07/09 15:19)Pod wieczór podam Ci numer do Straży.
Dzwonisz i mówisz , że będziesz wędkował tu i tu od np. 8 lipca do 10. I zapytaj co z wędkowaniem w nocy
Oczywiście zrobie to :) Dziękuje wam za wszystko... Koledzy, jednak mam wątpliwości co do sumów i sandaczy.. Albo złamie kija na jakimś ładnym sumie albo sandacz przegryzie mi żyłke.. Aa... I jeszcze nęcenie.. Czym nęcić i czy w ogóle ma to sens ?
Ja jak łowię suma lub sandacza to zakładam stalkę.
Nęcić? Jak najbardziej ! Jeżeli chcesz łowić karasie , leszcze itd. ;) koszyczek zanętowy.
(2012/07/09 15:25)Pod wieczór podam Ci numer do Straży.
Oczywiście zrobie to :) Dziękuje wam za wszystko... Koledzy, jednak mam wątpliwości co do sumów i sandaczy.. Albo złamie kija na jakimś ładnym sumie albo sandacz przegryzie mi żyłke.. Aa... I jeszcze nęcenie.. Czym nęcić i czy w ogóle ma to sens ?
Ja jak łowię suma lub sandacza to zakładam stalkę.
Nęcić? Jak najbardziej ! Jeżeli chcesz łowić karasie , leszcze itd. ;) koszyczek zanętowy.
Ustawiam się głównie na leszcze jak zawsze na rzekach a wieczorkiem przebadam troche dno i zlokalizuje sumy :)
Podam Ci go do południa. Wczoraj mi z głowy wypadło .