kupiłem za chyba 9 czy 10 zł. Masz 5 m dobrego leadcore. Są tam też clipsy Jet Fish i krętliki.
Zdecydowanie taniej Ci wyjdzie Ci zakupić oddzielnie wszystko.
Haczyki Pelzera paczka chyba 9 zł ( o ile pamiętam ).
Na pewno przelicytują Twoją cenę - fakt, że te leadcory ciutę za krótkie. Ja jak Piotrek używam minimum 1 metr.
Zadzwoń i zapytaj jeśli twierdzisz, że jest mało towaru ;-)Akurat to o co pytasz jest. Lepiej nie pytaj ile wydałem na "te mało towaru" w cenach w zasadzie hurtowych ;-)
Moim zdaniem do kulek 18 mm jest za krótki włos - kulka w wodzie troszkę spuchnie. Rurka jest niewyprofilowana - w zasadzie taka nic nie daje. Należy zaginać ją w czasie obkurczania do środka.
Ja robię takie 20-25cm to chyba optymalna długość. Ale wszystko oczywiście zależy od dna. Jeśli są długie podwodne rośliny i łowimy na pop up'y to można zrobić tak długi jak roślinność, wtedy przynęta ładnie się eksponuje... (2013/01/29 15:37)
kupiłem za chyba 9 czy 10 zł. Masz 5 m dobrego leadcore. Są tam też clipsy Jet Fish i krętliki.
Na pewno przelicytują Twoją cenę - fakt, że te leadcory ciutę za krótkie. Ja jak Piotrek używam minimum 1 metr.
Zadzwoń i zapytaj jeśli twierdzisz, że jest mało towaru ;-)Akurat to o co pytasz jest. Lepiej nie pytaj ile wydałem na "te mało towaru" w cenach w zasadzie hurtowych ;-)
Moim zdaniem do kulek 18 mm jest za krótki włos - kulka w wodzie troszkę spuchnie. Rurka jest niewyprofilowana - w zasadzie taka nic nie daje. Należy zaginać ją w czasie obkurczania do środka.
JK
Kontaktowałeś się ze sprzedawcą? Jeśli obniża ceny niepublicznie to może i ja bym coś skubnął dla siebie ;>? A co do rurki proponujesz ja wyprofilować jeszcze bardziej do "środka"? (2013/01/29 15:41)
Gdzieś przeczytałem, że poprawna długość włosa to taka by kulka minimalnie stykała sie z kolankiem haka bądź troszkę dłuższy... A jaki rozmiar haka preferujesz?
moim zdaniem to duży błąd z kilku powodów , takie rozwiązanie jest dobre na amura ja stosuję dłuższe włosy jak na zdjęciu do kulek 16mm stosuje haki nr 4 wiosną czasem 6 w tym przypadku ( zdjęcie ) zastosowałem hak nr 4 ( centurion 2000 carp rus ) a przynęta to bałwanek z kulek 16 i 14 mm (2013/01/29 15:45)
JK
Kontaktowałeś się ze sprzedawcą? Jeśli obniża ceny niepublicznie to może i ja bym coś skubnął dla siebie ;>? A co do rurki proponujesz ja wyprofilować jeszcze bardziej do "środka"? (2013/01/29 15:50)
No to faktycznie przegiąłem z hakami mam 1 :) Czyli w zasadzie jaka powinna być odległość od kulki do kolanka, taka optymalna?
żeby kulka naturalnie się zachowywała i hak miał większą szanse na zapięcie w pysku karpia przynajmniej centymetr , ja robię najczęściej mini minimum 1- 1,5 cm czasem nawet więcej :) (2013/01/29 15:56)
jeśli łowię na wodzie typowo amurowej to stosuję krótkie włosy i karpie co prawda tez się zapinają ale długi włos na karpia jest o wiele lepszy ;) szczególnie na duże ryby (2013/01/29 15:59)
Wpisz w Google Carp of Glory i zapytaj tam o leadcore.
Dodam, że Kolega wyprzedaje towar bo zamyka działalność.
Ceny przyprawiają o palpitacje serca ( tak niskie ). http://www.carpsofglory.pl/index.php JK Janusz, można normalnie kupywać czy trzeba kontaktowac się bezpośrednio z właścicielem sklepu ?? (2013/01/29 16:43)
Cześćhttp://www.carpsofglory.pl/cf1-squid-liver-kulki-zanetowe-p-53.htmlTam jak przerobisz z kilo na trzy wychodzi cena - 165 zł. Pytaj najlepiej mailem o to co Cię intersuje.JK (2013/01/29 17:00)
O to fajnie jutro coś do niego nasmaruje, może uda się coś taniej kupić... Nurtuje mnie jednak jeszcze jedno pytanie: jakich węzłów używacie do wiązania krętlików? Szukam takiego, który bardzo mało by obniżał wytrzymałość zestawu... (2013/01/29 21:37)
Ten pierwszy to nawet stosuje tylko nie wiedziałem jak z jego wytrzymałością...
szczerze to nie pamiętam ile on ma ale ja go najczęściej stosuję a łowie na sztywno a z tym węzłem nigdy mi się nic złego nie działo :) , grinner jest bardzo mocny ( ten drugi ) (2013/01/29 22:30)
szczerze to nie pamiętam ile on ma ale ja go najczęściej stosuję a łowie na sztywno a z tym węzłem nigdy mi się nic złego nie działo :) , grinner jest bardzo mocny ( ten drugi )
Pierwszego łatwo i szybko można zawiązać a jeśli jest jeszcze wytrzymały to dla mnie optymalny. Moczycie węzły przy wiązaniu? (2013/01/29 22:40)
szczerze to nie pamiętam ile on ma ale ja go najczęściej stosuję a łowie na sztywno a z tym węzłem nigdy mi się nic złego nie działo :) , grinner jest bardzo mocny ( ten drugi )
Pierwszego łatwo i szybko można zawiązać a jeśli jest jeszcze wytrzymały to dla mnie optymalny. Moczycie węzły przy wiązaniu?