Witam. Znalazłem miejsce w w/w rzece gdzie występują brzany !! Nie raz widziałem wyskakujące prawie 3 kg sztuki. Miejscówka jest z bardzo głęboka nawet do 5-6 m z bardzo szybkim nurtem. Bardzo chciałbym zmierzyć się z tą rybą. Może ktoś łowił ją w tej rzece ??? Co myślicie o serze ???
a do zanęty kozieradka ;-)
Rozwiń myśl proszę ?
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Mam pytanie jeszcze co do sprzętu a mianowicie jaki kij wybrać żeby rzucić ciężkim ciężarkiem w tak głęboką wodę z bardzo szybkim nurtem. Próbowałem już tam łowić koszykami 80 gr + zanęta ale prąd zabierał mi zestaw. Może macie jakiś konkretny model wędki (tylko takiej do 200 zl) która sprawdzi się w takim miejscu ??
http://allegro.pl/mikado-golden-bay-feeder-360-do-140-g-i3985161929.html - świetny feeder w Twoim zasięgu , nie łowiłem tym kijem ale jeszcze nie słyszałem o nim złego słowa . Przymierzam się do jego kupna , miałem go ostatnio w rękach (już kilka razy :) ) , to świetna i szybka wędka z wielkim zapasem mocy .
jesteś kolejna osobą od której to słyszę ,hmmm....?
Anyż , nostrzyk , cynamon , goździki , kolendra i inne dary natury jak najbardziej wykorzystuje do moich mieszanek . Robię często coś na wzór melasy która dodaję do zanęty , koszty mocno spadają przy tego typu wynalazkach . A propos wynalazków to polecam do kuku konserwowej dolewać wódki , szczególnie gorzkiej żołądkowej - to nie żart . A do zanęt brzanowych warto dodać rozmoczone psie żarcie + potarty ser .
Za tą kozieradką muszę się zakręcić i przetestować .
(2014/03/16 14:35)