Brak porozumienia Ok. Ciechanów z Mazowieckim

/ 36 odpowiedzi
bony20

Z Mławy nikt płakać nie musi i nie będzie, opłacą jak zwykle OC i mają zalew Ruda, kilka glinianek, do Wkry 25 km, do Lidzbarka 40 km. (2015/01/14 20:05)

zbynio 33

Z Mławy nikt płakać nie musi i nie będzie, opłacą jak zwykle OC i mają zalew Ruda, kilka glinianek, do Wkry 25 km, do Lidzbarka 40 km.

No to lux. Dorzuć jeszcze 10 km do  Lidzbarka i będzie oki :))). (2015/01/14 20:48)

michal0087

Witam kolegów, zajrzałem przy okazji tego tematu na mapkę porozumień na rok 2015 zamieszczoną na stronie "wędkuje" i o ile mnie ma w niej błędów i nie zapomniałem czegoś sprawdzić to okręgi Ciechanowski i Mazowiecki są obok Konińskiego i Skierniewickiego jedynymi, którym nie udało się dojść do porozumienia z chociażby jednym sąsiadem w kwestii wzajemnego udostępnienia łowisk - sprawdźcie Piłę - tu musi coś nie grać:). Trochę to kiepsko wygląda no ale cóż takie życie. Swoją drogą musiało pójść o kasę bo wątpię żeby wody któregokolwiek z tych okręgów były aż tak atrakcyjne i rybne żeby zamykać się na innych. Jeszcze inna kwestia jest taka, że moim zdaniem okręgi powinny być zgodne z podziałem administracyjnym naszego kraju ( województwo - okręg ) bo kiedyś dojdziemy do takiego rozdrobnienia że za roczną składkę będziemy łowić w obrębie 30 km od miejsca zamieszkania. (2015/01/16 14:05)

u?ytkownik167078

Tylko ta pieprzona kasa sie dla nich  liczy  mam to w d......e. Oni kasę zbieraja za nasze składki a w wodach  wielki h.......j (2015/01/16 15:57)

slowikp

Witam.
Koledzy sprawa jest prosta. Wzeszłym roku mazowiecki zagarnął tyle wody z Płocko-Wocławskiego (może błąd nazewnictwa) i teraz ma wszystkich w ......., bo uważa, że im to starczy i nie myśli o "swoich członkach". Może inne okręgi wprowadzą "ZAKAZ WĘDKOWANIA DLA CZŁONKÓW O/MAZOWIECKIEGO" można to przegłosować na zjazdach okręgów. Ciekawe jakby twardogłowi na to poszli. Akurat mieszkam u styku, kiedyś trzech teraz dwóch okręgów i mam przechlapane.
I jeszcze jedno, dlaczego okręgu Płockigo nie podzielono na okręgi graniczące z nim tylko cały przejął mazowiecki. Czyżby prokurator był potrzebny, czy w zarządzie siedzi ktoś z Płocka a płci w Warszawie.
Ale to już di przemyśleń przy przygotowywaniu wiosennego sprzętu.

Połamania kija Paweł. (2015/01/26 08:56)

dziadek55

Z treści wynika, że po wniesieniu opłaty w drugim okręgu można tam łowić.
Na stronie pzw.org.pl w porozumieniach jest podane, że okręg Ciechanów ma porozumienie z Olsztynem i Elblągiem, a tu nie jest nic uaktualnione. Jaka jest prawda? Jest porozumienie czy nie ma? Z treści tego porozumienia wynika, że trzeba wnieść opłatę 95 zeta. Chyba, że nie umiem czytać i nic nie rozumiem? (2015/04/16 12:58)

u?ytkownik16322

Najbardziej mi szkoda Wkry i starorzecza . Tam zaczynałem w latach 60 -siątych  ( tu ukłon w stronę kol. Jerzego zdaje się że jesteśmy rówieśnikami i mamy takie same życiorysy wędkarskie ) do tego samego koła należymy. Kilku palantów patrzących tylko na portfele mających czelność nazywać się wędkarzami pozbawia Nas przyjemności wędkowania i Naszych wspomnień.Rzecz nie dotyczy tylko OM ale ma zasięg ogólnopolski. Geszefciarze zabili turystykę wędkarską.Pozdrowienia dla wszystkich.Julian (2015/04/16 19:03)

tomek73t

Ja należe do koła w Pułtusku, gdzie jest okręg ciechanowski a za płotem płynie narew i musiałem zmienić okręg bo inaczej bym nie połowił, a nie będe opłacał dwóch składek bo i tak zawsze nad narew jeżdże. Dlamnie to paranoja te okręgi powinna być jedna składka lub określona odleglosć np 40 km od koła można łowić gdzie się chce a nie jakieś tam okręgi. (2015/04/19 16:39)

SlawekNikt

Kilku palantów patrzących tylko na portfele mających czelność nazywać się wędkarzami pozbawia Nas przyjemności wędkowania i Naszych wspomnień.Rzecz nie dotyczy tylko OM ale ma zasięg ogólnopolski. Geszefciarze zabili turystykę wędkarską.Pozdrowienia dla wszystkich.Julian

Święta racja panie Julianie. Amen. (2015/04/19 17:30)

w6i6e6

Wkra zrobiła się zbyt rybna i wędkarze coraz większą rzeszą zaczęli łowić właśnie tam.Okręg Mazowiecki dał dupy po całości. Zamiast mieć w bliskiej odległości od Wawy alternatywę dla wyrybionej Wisły mamy dodatkowe opłaty, które musimy ponieść...Żenujące, ale przecież to PZW tam nie ma wędkarzy a jedynie osły. (2015/04/21 12:35)

zbynio 33

Z ciechanowskiego chyba nikomu to nie przeszkadza :))) (2015/04/22 06:15)