Brak lakieru na wędce-jak to naprawić?
utworzono: 2011/04/29 15:24
witam oststnio zakupilem 2 pickerki firmy robinson no i wszystko fajnie ale.... ostatnio rozkladam patrze a tu kawaleczek lakieru brakuje tak jakby ubite czy zarysowane kamieniem przetarlem to pasta lakiernicza ale... dalej jest zarysowanie myslalem juz nad grafitem w plynie ale.... czy to sie dopasowuje do kazdego koloru lakieru czy jak tym posmaruje to nie bedzie sladu powiedzcie cos w tej sprawie co zrobic w miare niedrogo i szybko [2011-04-29 15:24]
Z doświadczenie powiem Ci żebyś nic nie robił na własną rękę jeżeli to nie wystąpiło z Twojej winy Jest gwarancja to odeślij sprzedawcy niech wymieniają Ja tak zawsze robię Płace za nową sprawną wędkę to ma być bez wad albo niech oddają kasę
[2011-04-29 16:48]
Z doświadczenie powiem Ci żebyś nic nie robił na własną rękę jeżeli to nie wystąpiło z Twojej winy Jest gwarancja to odeślij sprzedawcy niech wymieniają Ja tak zawsze robię Płace za nową sprawną wędkę to ma być bez wad albo niech oddają kasę
I to będzie najlepszy pomysł. Ale z drugiej strony czy aż tak Ciebie to denerwuje, że masz odsyłać kij do serwisu? A nie lepiej to po prostu olać. Przecież lakier na wędce jest potrzebny tylko i wyłącznie na omotkach przelotek a reszta to tylko design, wygląd. Czy zatem warto się o to bić z serwisem i jeszcze czekać ileś tam czasu na kij? Moim zdaniem nie.
[2011-04-29 17:07]Kolego nie bić się tylko egzekwować swoje prawa Jesteś klientem płacisz za nowy sprzęt swoimi być może ciężko zarobionymi pieniędzmi więc tu nie ma miejsca na kompromisy nowy ma byc pozbawiony wad a jeżeli się okaże że takie ma to jest w karcie gwarancyjne napisane że zostaną one usunięte w trakcie trwania okresu gwarancyjnego bezpłatnie a w praktyce większość firm wymienia sprzęt na nowy Przerabiałęm to już wiele razy
[2011-04-29 17:16]
A ja słyszałem taką ciekawostkę, że niektórzy specjalnie zanoszą kijka do serwisu żeby ściągnąć lakier - zmniejsza wagę kija nawet nawet do ok. 300g. :) [2011-04-29 17:24]
Pierwsze słyszę Nie jestem rodbuilderem ale wydaje mi się że lakier tez ma wpływ na końcowe parametry wędki takie jak wytrzymałość i akcja no i zabiezpiecza blank przed przypadkowymi uderzeniami tak że w razie czego lakier się rysuje a blank nie ulega uszkodzeniu
[2011-04-29 17:32]
ja także słyszałem o takowym zniwelowaniu wagi wędki, oczywiście lakier nie jest w całości ściągany niektórzy się na to decydują [2011-04-29 17:35]
Ja na pewno bym tego z żadna swoją nie zrobił To Oni później mają kija z gołym blankiem w zaden sposób niczym nie zabezpieczonym przed warunkami atmosferycznymi i uszkodzeniami ?
[2011-04-29 17:42]
nie mnie to oceniać, potwierdziłem tylko w/w słowa że jest to prawda
co każdy robi ze swoją wędką jego sprawa, pozdrawiam
[2011-04-29 17:48]Zazwyczaj uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji a jak tego nie zauważyłeś przy zakupie to pewnie Ci tego nie uznają… Miałem już takie przejścia a wniosek jest taki że często szkoda czasu.
Możesz zawsze zadzwonić do serwisu gwaranta i z nimi pogadać. Jak nic nie wyjdzie to popytaj w sklepach wędkarskich bo czasem mają dojście do jakiegoś serwisu który wykona to porządnie (odpłatnie). A w ostateczność kup lakier i sam coś połataj;)
[2011-04-29 21:11]to jest jakby odprysk lekki taki na 2 mm ale jest biala plamka ktora mnie denerwoje :-( [2011-04-30 20:38]
Albo to olej, albo znajdz jakiś lakierek o podobnym kolorze do wędki i sobie zamaluj
[2011-05-01 16:14]
Albo to olej, albo znajdz jakiś lakierek o podobnym kolorze do wędki i sobie zamaluj
Popieram Killera45 jak wyżej. Możesz kupić lakier do paznokci, (jest teraz tyle kolorów,że na pewno dopasujesz) i przestanie Ciebie denerwować biała plamka. Pozdrawiam [2011-05-01 17:56]
Popieram Killera45 jak wyżej. Możesz kupić lakier do paznokci, (jest teraz tyle kolorów,że na pewno dopasujesz) i przestanie Ciebie denerwować biała plamka. Pozdrawiam
powiem tak: ;d zakupilem kredke lakiernicza i zamazalem i jest git pozdrawiam i dziekuje za pomoc ;d
[2011-05-01 18:06]A ja słyszałem taką ciekawostkę, że niektórzy specjalnie zanoszą kijka do serwisu żeby ściągnąć lakier - zmniejsza wagę kija nawet nawet do ok. 300g. :)
300 g lakieru?! Ty Kolego chyba na głowę upadłeś pisząc o takiej wadze. Dla porównania waga przeciętnej wędki spinningowej o długości 2,7m klasy niższej wynosi ok 220-240 g! A więc niby skąd można ściągnąć te 3 stówki? Nawet morskie ciężkie kije ważą po 550-650g i gwarantuję Tobie, iż lakieru jest tam max z 10g. Piszę to bo nie lubię jak ktoś smaruje na forach totalne bzdury.
[2011-05-04 02:36]